Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Tekrardan rahatsız edeceğim, ola ki çok acil bir ihtiyaç doğdu ve depozitoların çok cüzi bir miktarını şirket adına kullanmak zorunda kaldık. Peki bu durumda depozitoyu 326-ALINAN DEPOZİTO VE TEMİNATLAR başlığı altından başka bir hesapta takibi yapılacak sanıyorum. Peki bu durumda şirkette...
Merhabalar,
Holding şirketleri, "X Holding" olarak gayrimenkul yatırımlarını doğrudan yapabilir mi ? Yoksa iştirak şirketi olarak "X HOLDİNG Gayrimenkul A.Ş." adlı şirket açarak mı gayrimenkul yatırımlarını yapabilir ?
Şimdiden teşekkürler.
Merhabalar,
Sizlere kısa bir soru sormak istiyorum. Mülk Yönetim Şirketi açmayı planlamaktayız. Burada kiracıdan alınacak depozito tutarı, ev sahibi hesabı yerine şirketimiz hesabında tutulacak.
1-) Bu durumda şirketimize Kurumlar Vergisi yükü doğar mı ?
2-) Tarafımızca saklanılan kira...
Öncelikle cevabınız için çok ama çok teşekkür ediyorum. Şöyle izah edeyim; şirketimi 2018 yılında kurdum. O dönemden beri seviyeleri yıllık karı 5-10.000 ₺ . Bazende eksi bakiyelerde seyrediyor değişken olarak. Şu dönemde Yatırım Almayı planladığımız bir projemiz var. Bunun neticesinde ilk...
Merhabalar, pandemiden dolayı herkesin sağlıkları yerindedir umuyorum ki :)
Soruma gelecek olursam; Tek ortağı olduğum limited şirketimden huzur hakkı ile para almak istiyorum. Diyelim ki şirket kasasında Net: 3.000.000 ₺ var. Huzur hakkı olarak net 450.000 ₺ almak istiyorum. Bu tutar...