Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bir ara şöyle bir düzenleme vardı ama şu anda son durumu bilemiyorum,kontrol etmem lazım.
İşverenin (şahsi mükellefiyetin) kendine belirleyeceği aylık veya günlük kazanç rakamı; çalışanlara ödenen en yüksek ücretten az olamaz.
Yani çalışan işçiye şayet 6000 Tl ödeniyor ve sgk buna göre beyan...
Merhaba
Evet sayın Hava Kuvvetleri'ninde kanun metninden yaptığı alıntıda dendiği gibidir
Burada işin püf noktası şudur.Tabiki matrah artırımı yapmak tek başına yeterli değildir.
Mali idarenin özellikle dikkat ettiği nokta şurası.
* Matrah artırımı yapıldığı yılda herhangi bir ayda kdv devri var...
Çok gereksiz varyasyonlar bunlar.Temel Fatura,ticari fatura,e-arşiv fatura,e-fatura.
İşleri zorlaştırmakta üzerimize yok.Amaç,vergi kanunlarını uygulamak ve bir an evvel verginin hazineye aktarılmasını sağlamak değil mi? Niye bu kadar uğraştırırlar anlamam.
Ben beyanları manuel onayladığım için Luca'dan kaynaklı problemi bilemiyorum.Ama Bdp'de herhangi bir sorun yok.Şimdi bir kdv onayladım.
Luca bağlantı merkezi programını yeniden kurup deneyin isterseniz.
Şimdi baskı var derseniz iş değişir.
Eğer haklı bir sebebe dayanarak istifa etmek zorunda bırakılırsanız ve bunu ispatlayabilirseniz işsizlik alma imkanınız olabilir.
Örneğin 23-24-25 nolu çıkış kodlarını inceleyin.
Şu an öngörülemez günlerden geçiyoruz.Bu ülkede artık her an herşey olabilir.Akşam yattığın hayatla sabah karşılaşacağın hayat bir anda değişebilir.
O yüzden hep beraber bekleyip göreceğiz.
Evet,bu soruya katılıyorum.Sorunuz çok genel.Takıldığınız asıl konu nedir?
Normal şartlarda bu ünvan uygun.Çekirdek ünvan + sektör, olması gereken bu zaten. Ama asıl nereye takıldınız,bende bunu merak ediyorum.
Selin hanım merhaba,nasılsınız.
Savcılık ne diyor?Önce ona bakmak lazım.
Savcılığın kalkıpta e-arşiv portaldan faturaya iptal onayı verebileceğini hiç sanmıyorum ama deneyimlemediğim içinde emin konuşmak istemem.
Yeni bir e-smm makbuz kesin.Not kısmına "sehven düzenlenen ... tarih.....belge...
Merhaba
Hangi programı kullandığınızın bu aşamada pek bir önemi yok.
Gönderdiğiniz beyan onaylanmışsa ve bunun üzerinde düzeltme yapacaksınız ve yapacağınız düzeltmede sgk bildirimlerinde değişiklik olmayacaksa belirtilen kutucuğu işaretlemeniz gerekir.
Şayet beyanı onaylamadan hatayı gördüğünüz...