Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Üstad yukarıdaki sorunun tersini sorayım bende! :)
Osb'de imalatçı bir firmam var. 60-70 Bin TL elektrik faturaları var. Faturalardaki adres firmanın adresi, ancak alıcı adı, eski kiracıya ait.
Sonuçta bu tür faturalar farklı adrese düzenlenemeyeceğinden hareket ile gider yazılabilir mi...
Saolasın Tahsin üstad. 10 tane avukat müşterim var, ancak ilk defa CMK'ya makbuz kesen oldu, bunu da öğrenmiş olduk, o zaman avukata söylüyorum, gidip CMK'dan bir yazı alıyor, Vd'ne verilmek üzere. Tşkrlr.
Kişi isterse 100 tane şirkete ortak olur, gider 1 tane de şahıs firması açar. Ticaret Kanunu ve Vd açısından bir problem yok. Burada dikkat etmeniz gereken serbest mesleki faaliyet gösterdiği için, bağlı olduğu mesleki kuruluş buna izin veriyor mu vermiyor mu? Bu imza yetkisini bir yerde...
Smmm sözleşmelerini yenilemezseniz damga vergisi çıkmaz. Eğer ücrette değişiklik yok ise, her yıl yenilemenize de gerek kalmıyor, damga vergisi tahakkuk ettirmenize de gerek kalmaz. Ancak ücrette artış yaptığınızda da yenilenmiş oluyor aslında, bu durumda basılı sözleşme yapmasanızda damga...
Avukat müşterimizin CMK'ya kestiği stopajlı makbuzlar, Gelir Vergisi İade Raporunda hata olarak çıkıyor. CMK stopaj beyanı yapmıyor anlaşılan, bu durumda nasıl hareket ediliyor. Vergi dairesi bunu sorun olarak görüyor mu? Dilekçe mi istiyor? Cmk'dan yazı mı alınıyor? Nasıl oluyor bilgisi olan...
Bağkur primleri ödenirken gider yazılmadığı için, teşvik alındığında da gelir yazılmaması gerekiyor. Bağkur primleri ödendiğinde Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesi üzerinden indirim konusu yapılabilir, eğer ödenmemiş ise, o kısımda indirim olmaz.
Mülk ile bütünleşen ona ait olan sonradan yapılan eklemeler, 252 Binalara ilave edilebilir. Ufak rakamlarsa 7'li hesaplarda giderleştirilebilir. Ancak klima gibi ayrı bir parça olan eklemeler ise, demirbaşlar hesabında kayıt altına alınabilirler.
Zenom'da mizan hazırlayabilmek için, ilk öncelikle raporlar altından mizanı açtıktan sonra, almak istediğiniz tarih aralığını girersiniz ve kodları olduğu gibi bıraktıktan sonra, bakiyesiz hesabı işaretledikten sonra uygula dersiniz mizanı verir.
Ancak kastettiğiniz mizanı hazır hale getirmek...
Her yan faaliyeti nace kodlarına eklemek gerekmiyor. Bence eklemenize gerek yok, ana faaliyetiniz değil çünkü, eklemenize gerek yok. Buna rağmen de fatura düzenleyebilirsiniz. Çok eklemek istiyorsanız, inşaat ile ilgili bir nace kodu ekleyebilirsiniz.
Evet tadilat firması size keser faturayı...
Arkadaşlar bu tür riskleri ortadan kaldırmak adına firmalara yedekleme hizmeti de aldırın muhakkak. Firmanın yıllık ödeyeceği 1-2 Bin TL için böyle bir risk alınmaz. Bırakın ödesinler, siz kendinizi de firmayı da sıkıntıya sokmamış olursunuz.
İsterseniz aylık olarak da rapora onay verebilirsiniz. İşçinin 4 ay beklemesine gerek yok. Gider aylık aylık alır rapor parasını.
Ben analık raporlarını her ayın parasını alsın diye, ay bittikten sonra, bir önceki ayın son günü itibari ile onaylıyorum.