E-Defter Saklama Programı Hataları

Üyelik
4 Tem 2005
Mesajlar
71
Konum
İSTANBUL
Merhaba

2023 yılında luca destekli İşnet firmasından Nette arşiv hizmetini yaklaşık 700 tl ödeyerek kullanmıştım.2024 yılında da kullanmak istediğimde bu ücretin 2038 tl gibi bir rakama çıktığını gördüm.Ve yaptırmadım.E defter beratlerini luca vasıtasıyla göndermekteyiz sıkıntı yok,lakin e defter ikincil kopyalarının GİB üzerinden gönderilme programını bir türlü kuramıyorum ve dosyaları gönderemiyorum.ilk önce hizmet başlatılamadı hizmet önceliği gibi bir sorun vardı,bir şekilde hallettim şimdi yüklediğim program güncellemesi başarısız oldu bir daha yükleyin diyor,onuda defalarca yapmama rağmen program sayfası açılıyor ve dosya yolu tanımladığım halde kuyruğa atma logları ve defter gönderme listesinde hiç bir hareket olmuyor.

Birçok meslek mensubu arkadaşımızın luca yı kullandığını biliyorum,normalde eskiden luca asistan uygulamasından bu işlem yapılıyormuş,sonrasında İşnet devreye girince bu uygulamayı kaldırmış.

Ayrıca luca 2023 yılının ücretini almış lakin 2023 yılı son dönem saklama ve ikincil kopyaların gönderilme hizmetini vermeden firmaları pasif hale geçirmiş,yani devam etmezseniz geçmiş yıl bilgilerinizede ulaşamayacaksınız.ücretini ödediğiniz yılın saklama hizmetinide yapmayacak anladığım kadarı ile.2023 yılında 700 tl 2024 yılında 2038 tl.............. nereye kadar devam edecek acaba.

sorularım şunlar,

-Yukarıda yazdığım sorunları nasıl halledebilirim.
-Alternatif kullanabileceğim e defter ikincil kopya gönderme ve saklama hizmeti veren firma varmıdır.
-Luca nezdinde eskiden olduğu gibi Luca asistan tarafından en azından bu ikilcil kopyaların gönderilmesi için ne yapılabilir.Saklamasını biz yine taş devri usulu yapmaya devam ederiz.
 

Ekli dosyalar

  • Ekran Alıntısı 1.PNG
    Ekran Alıntısı 1.PNG
    81.4 KB · Görüntüleme: 5
  • Ekran Alıntısı 2.PNG
    Ekran Alıntısı 2.PNG
    48.4 KB · Görüntüleme: 6
  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    6.2 KB · Görüntüleme: 6
Üst