Hesap Planı Hakkında Bir Çelişki

Üyelik
25 Mar 2024
Mesajlar
3
Konum
İst
merhaba üstadlar,
bir mükellefim var kendisinin 3 şubesi ve ayrıca bir mutfağı var.Mutfağında bazısı paketli raf ömrü olan ürünler bazısı da sandviç gibi ürünler olmak üzere üretim yapıp şubelerinde satmaktadır.
şimdi kafamda çelişkili bir hesap planı oluştu bu işletmenin hesap planın nasıl ayarlamalıyız? bu işletmeyi hizmet üreten bir işletmemi yoksa normal mamül üretip satan bir işletme olarak mı değerlendirmeliyiz? hesap planını muhasebe alt yapısını düzgün oluşturmak istiyorum.
bazı yerlerde 150 ilk madde malzeme alımları kullan sonra 740 a at denmiş 710 720 730 kullanma denmiş.
bazı yerlerde 150 710 720 730 kullan denmiş.
yardımlarınızı rica ederim.🙏
 
Merhaba,

Bahsettiğiniz işletme bir hizmet işletmesi değil. Tüm sattığı ürünler birer mamülden oluşuyor değil mi?
Mamüllere ilişkin maliyetler 710 720 730 hesapta takip edilir.

Ayrıca bir hizmete esas bir faaliyeti varsa sadece ona ait maliyetleri 740 hesapta takip edebilirsin.
 
  • Beğen
Etkileşimler: 2can
Merhaba,

Bahsettiğiniz işletme bir hizmet işletmesi değil. Tüm sattığı ürünler birer mamülden oluşuyor değil mi?
Mamüllere ilişkin maliyetler 710 720 730 hesapta takip edilir.

Ayrıca bir hizmete esas bir faaliyeti varsa sadece ona ait maliyetleri 740 hesapta takip edebilirsin.
(y)Imalatlarda
710 720 730 150,151,152 hesapta takip edilir.

Hazir mamullerde 150, 740 kullanabilirsin mesela sandavic gibi
 
  • Beğen
Etkileşimler: 2can
Merhaba,

Bahsettiğiniz işletme bir hizmet işletmesi değil. Tüm sattığı ürünler birer mamülden oluşuyor değil mi?
Mamüllere ilişkin maliyetler 710 720 730 hesapta takip edilir.

Ayrıca bir hizmete esas bir faaliyeti varsa sadece ona ait maliyetleri 740 hesapta takip edebilirsin.
üstad hemen hepsi mamül,sadece içecek grubu hazır alınıyor.
 
Üst