Vergi Hukuku'na Nasıl Çalışmalıyız ?

canan_ieu

Katkı Sunan Üye
Üyelik
1 Nis 2011
Mesajlar
319
Konum
İstanbul
arkadaşlar vergi hukukunda ozan bingölün kitabını aldım.
bu yeterli bir kaynak mı? farklı önerebileceğiniz kaynak yada çalışma methodları hakkında bilgi verebilir misiniz ?
 
mrb canan hanım bende aldım o kitabı...
bana göre yeterli, kanunlar var, sorular var, çıkmış soru cevaplar var, sözel sorular var...
arkadaşlarım da tavsiye etmişti zaten oradan biliyordum,
bide sınava yakın sitesinde sorular paylaşıyormuş ozan hoca, oradan da takip etmekte yarar olabilir...
kolay gelsin hepimize :)
 
arkadaşlar vergi hukukunda ozan bingölün kitabını aldım.
bu yeterli bir kaynak mı? farklı önerebileceğiniz kaynak yada çalışma methodları hakkında bilgi verebilir misiniz ?

Merhaba Canan Hn.
Ozan Bingöl'e ait kitaptan hiç çalışmadım. Fakat 400-500 sayfa gibi bir Kitaptan çalışmaya başlamak herzaman ürkütmüştür beni. Eğer sende böyle düşünüyorsan sana tavsiyem Gelir İdaresi Başkanlığı sitesindeki mevzuatlardan 213 syl.Vergi Usul Kanunu ile başlayıp, 193 syl.Gelir Vergisi Kanunu, 5520 syl.Kurumlar Vergisi Kanununu ezber yapmadan sadece okuyarak geçmeni önerebilirim. Sınavlarda kısa kısa tanımları ve monografiyi özümseyerek okuduğunda çok rahat cevap verebileceğini düşünüyorum. Ayrıca özelden mail adresini gönderebilirsen slayt çalışma notlarıda gönderebilirim. Kitap olarak da ben dehadan çalışmıştım. Sınavda kitap kalıplarına bağlı kalınarak cevap vermemiz mümkün değil. Ogün yaşanılan stres bildiklerinizide unutturuyor zaten. Ama keyif alarak okursan başarabilirsin. Ben ilk girişte vergiyi verdim. Darısı başınıza.
Şimdiden çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

Sevgiler.
 
arkadaşlar vergiye izmir odanın dağıttığı kanun metinlerden çalışmaya başladım ozan bingölden de uygulama sorularına bakıcam ancak kesinlikle ezberleyemiyorum. bu bana özgü bişey mi? gerçekten moralim çok bozuldu. tavsiyesi olan var mı ? 5 sayfa okuyorum geriye dönp bakıyorum aklımda hiç bir şey kalmamış oluyor.
 
ozan bingölün ders kitabından çalışmaya başladım gayet akıcı bir anlatımı var. normal kanun okumak biraz daha zor geldi kelimeleri basite indirgemiş hoca kitabında. tavsiye ederim.
 
ben bitirme sınavlarına ilk temmuzda girdim.işyerindeb ömayısın sonunda ayrıldım.7 derse çalışayım dedim.zaman yetmeyince vergiden ezber yaptım ama konu çok olunca mecburen atlamak zorunda kaldım.uygulamaya tam çalışmadım.birde değerlemeye bakamadım şans bir soru değerlemeden çıktı ve 35 ile kaldım.ikinci sınava aralıkta girdim.yine ezber yaptım.bu arada temmuzda her dersten geçmeye çalışırken sadece 1 dersten geçmişim.aralık sınavına tekrar evde hazırlandım.bu sefer yine ezber yaptım. g.v menkul serya iradı gayrimenkul sermye iradı özellikle kdv kanunu çok iyi derecede ezberledim.yine konu çok olduğu için kurumlar vergisi sadece indirilecek ve indirilemeyecek giderleri ezberledim.şan ya örtülü sermayeye çalışmamıştım.ne yazikki sınavda tanımı yaptım ama yöntemlerini yapamadım. uygulamadan ters köşe yatırılar.birde amme alacaklarından sordular.gitti bi sınav daha.biraz uzattım ama işin özü bence okuyarak olmaz mecbur ezber yapacaksın ve birazda şansın olacak.
 
ben vergi yeterliliğe gib in web sitesindeki kanunları okudum. ankara odasının eray mercan kitabı var onu okudum. ve dehanın son hamle kitabını okudum aralıkta sınava girdim. üç soruyu yaptım. uygulamayıda yaptım ama sonuç yanlış çıktı. allahtan çalıştım yerlerden geldi. biraz şans işi bu. kısmet işi. yani kaynak olarak gibin sitesindeki güncel kanunları okuyabilirsin.
 

Benzer konular

Üst