Mart 2014 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair

umarım denetimden kasmazlar yine tek dersim var sıkıldım artık ders çalışmaktan aynı konuları oku oku

Denetim ve meslek kolaymış.bence vergide iyiydi ama ben çalışamadım kesin kalacak kağıt verdim.haziran için bakırköy dehaya gideceğim gelmeyi düşünen olursa indirim yaptırabiliriz.umarım diğer derslerde kolay olur

tek dersim olan mesleği ful yaptım 80 lik kağıt verdim
50 verseler yeter
Artık Ankara odası başkanı tarafından aranmayı bekliyorum

Başkanım Telefonum sizde var, Bekliyorum ... :)

Son düzenleme:
meslekten
1- oda denetim kurulu
2- huzur hakkı
3- meslek mensubunun konusuna göre yapamayacağı işleri
4- Kişilik kavramı
5- hangi durumlarda müşteri kabul edilmez ve kaşe kullanılamaz

Denetimden ne sordular acaba? Hala etkisindeyim :)
Fazla kasmamışlar
Çıkanlardan aldığım duyuma ve hatırladığım kadarıyla
1- sözleşmede bulunması gereken ler
2- Denetimin unsurlarıydı sanırım
bu kadarını hatırlayabildim

ama vergiden çıkan arkadaşlar çok kastıklarını sölediler

Son düzenleme:
arkadaşım
meslek hukukundan hangi kaynaktan çalıştın bizede söyle.Demekki senin bildiğin başka kaynaklar var. Benim 3. girişimdi.ben hem dehaya hemde burdaki arkadaşların mal adresinde yayınladığı notlara çalıştım. hiç bırınde huzur hakkı ve hangi hallerde iş kabul edemez kaşe ve mühür kullanamaz. sorularının cevapları yoktu.meslek hukukunda kıyıdan köşeden sormuşlar. zor sormuşlar.meslek hukukunu pek kasmamışlar demişsin.daha ne kadar kasmaları gerekiyordu!..Kastırıpta insanları koparmamak gerek!...

Arkadaşlar selamlar. Herkese geçmiş olsun, umarım emeğimizin karşılığını alırız. Tek dersim vardı maliyet muhasebesinden sınava girdim. Yine sınav heyecanı tuttu. Smmm tablosu doğru gelir tablosunu doğru yaptığım halde sonradan diğer kalemleri de ekledim :( 70 puanlık ikinci soruda net ücretler kısmı kafama karıştırdı ve yanlış buldum sonucuda. Buna bağlı olarak tüm kalemlerde hatalı çıktı yine sonuçlar. Nediyelim hakkımızda hayırlısı olsun..

merhaba arkadaşlar ; insan maliyet muhasebesine oldu bu sefer tamam diyemiyor.... bilmiyorum ?

boşluk .....

günaydın,herkese geçmiş olsun bende vergiden aynı şeyi diyemiyorum zor değildi kolay değildi...değişik şaşırtmacalı bir gelir hesaplama ve beklenmeyen vuk sorusu...nasip artık şimdi dua zamanı.....emeklerimizi bu sefer alırız inşallah.

Senin sınav nasıl geçti arkadaşım. Girmişmiydin maliyetten..

smmm tablosunda 150 biraz kafamı karıştırdı neyi ekleyecem çıkaracam bilemedim.. ama 2 soruda bişeyler yaptım.. 2. dağıtım ile 1. dağıtım sonucunda toplamlar eşit çıktı sağlama , ama bilemiyorum...

umarım olur çünkü tek dersten bekliyorum.. çalıştım .... olmalı !

maliyet sorularına baktım sorulara çok zor diyemem ama bu sorular için 90 dk az.3 sınavda soracakları soruları tek sınavda sormuşlar o yüzden çoğu kişi yetiştirememiştir diye düşünüyorum.bu da puanlamayı olumlu yönde etkiler bence.inşallah umduğunuz sonuçları alırsınız arkadaşlar