ben vergıden toplam ı 773 000 tl buldum ve yasal gerekçesınede gayrı menkul sermaye ıradının ıstısnasını kanun metnındekının aynısını yazdım.tam istısnaya;tam mükellef kurumun infısah etmek suretıyle bütün varlığını mevcut yada yeni kurulmuş kurulmuş bır kuruma devretmesı ve karşılığında devreden kurumun devralan kurumun iştırak hısselerını temsıl eden hısse hısse senetlerını alması tam ıstısna hükmündedır kısmi istisnaya,iş merkezı veye kanunı merkezı türkıyede bulunmayan bır kurumun işletmelerınden bır veya bır kaçını mevcut yadayenı kurulmuş bır kuruma devretmesı yada ıktısadı kıymetlerının bır yada bır kaçını devretmesı kısmı ıstısna hükmündedır yazdım nelerın ıstısna kapsamında olabıleceği çalıştığım halde sınavda aklıma gelmedı yazamadım.ıkmalen tarha, bır vergi tarh edildıkten sonra defter kayıt belge ve kanunı ölçülere dayanılarak kayıt yapılamıyorsa matrah ve mahrah farkı üzerınden vergının tarh edılmesı yazdım. resen tarıyata bır vergı tarh edılmeden defter kayıt belge ve kanunı ölçülere dayanılarak tarh edılemıyorsa takdır komısyonlarınca tarh edılmesıdır yazdım resen taktıre resen tarhıyatın aynısını yazdım resentakdırde belkı aklıma bışey gelmedığı için öyle yazdım 663700 tl gelır vergısı buldum toplamıda 773 000tl buldum. yanlış ta olabılır ıflas yoluyla konkortadaya amme borcunu ödeyemeyen borçlu amme borcunu ödediğinde zor duruma düşeceğini belırterek ıflasın ertelenmesını ısteyerek alacaklılardan borçlarının ertelemesını ıstemesıdır yazdım.gümrük vergısınde ötv ye de kdv dekı vergıyı doğuran olayın benzerını yazdım dedımkı,ithal edılen malların teslım edılmesı, malların teslım edılmeden önce fatura verılırse yazan mıktarla aynı kalmak üzere fatura ve benzerı belgereın düzenlenmesı , komısyoncular vasıtasıyla yada konsınyasyon vasıtasıyla malların alıcıya teslımı, ve su, elektrık gaz, ısıtma soğutma gıbı enerjı kullanım ve dağıtımlarda bunların bedellerinin tahakkuk ettırılmesıdır yazdım. kvk vergıden ıstısnaları yazamadım sınavda sormazlar dıye atlamıştım ındırılecek gıderlerı ındırılmeyecek gıderlerı müstesnaları okumamıştım yanı.kvk da bırleşmeyı ınfısah eden kurum malvarlığını yenı kurulacak kuruma devretmesı yazdım.50 verırlermi? bılmıyorum. ınşallah benım gıbı ders çalışan herkes ınşallah gecer.