Mart 2014 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair

hukuk hocasının notu iyidir geçersin merak etme

İnşallah ya. Bir sınav hayatımızı altüst ediyor. Hayatla bağımız sıfır. 2 aydır ilk defa sınav yerinde muhabbet ettim insanlarla. Sırf bu sınav yüzünden herşeyi erteliyoruz. A.ö.f den işletmeyi okudum. 4 sene sınav sınav sınav. Tam bitti derken staja başlatma için gece gündüz ders çalış. Bakırköyde Murata gidiyordum kursa. Gezen tozan insanları görünce imreniyordum. Şimdi 3 sene sonra aynı şeyler.
Bu sitede okuyorum hep çocuğumla ilgilenemiyorum gibi. Yazık bize ya cidden. Dışarda hayat akıp gidiyor. Biz hep bir koşturmaca. Üniversiteye girişte bu kadar ders çalışsaydık doktor, avukat falan olurduk , okul bitince biterdi. Biz 4 sene üniv. yetmedi staja başlatma, sonra cdleri bitirmeye çalış , yetmedi yeterlilik , oda yetmedi hocanın cevapları okurken morali bozuk olur mu onu düşün. Bu ne ya

Hayırlı olsun
Allah kimsenin emeğini boşa geçirmez inşallah geçersiniz.

Maliyet genel itibariyle kolaydı. yani bakınca tamam bu sınavdan geçeriz dersiniz ancak içerisindeki tuzakları farketmek için Malesef zamana ihtiyaç var örneğin herkesin muzdarip olduğu ssk tahakkuku yabancı olduğumuz şeyler değil ancak yetiştireyim derken gözden kaçırılan noktalar olur malesef Bu dönemdeki maliyet sorusunda İşçilikle ilgili soruda usul hatası hesap pılanına aykırılık var, usul hatası var bu ne derece etkili olur bilmem ama Tablonun hemen altında yazan işçilere ait ssk kesintileride 730 hesaba atılacak ibaresi,

Bende 1 Soruda Maliyet tablosu, Gelir tablosu Kağıt düzeni, hesapların tasnifi, sıralanması hesaplamalar ve diğer yönlerden sıkıntı yok tamamdır. Ancak gelir tablosunun sonda sehven sonradan fark ettimki küçük bir hata yapmışım Finansman giderlerinide faaliyet giderlerine ilave etmişim. burdan kaç puan kırılır. yada gelir tablosunu komplemi yok sayar bilmiyorum.

Sonra hemen Fifo işlemini yaptım kartsız sonradan stok kartı istediğini görünce stok kartınıda çizmek zorunda kaldım. burda sıkıntı yok

Ssk işçiliğine geçtim orda tahakkuk fişini oluşturduktan sonra fark ettimki verdikleri ücretler net ücretmiş onlar brüte çevirdim. ancak net ücrette benimle sorunun verdiği net ücret arasında 1500 tl oynuyordu elimizden kâğıdı çocuk gibi aldılar. kaç puan gelir kestiremiyorum
ne düşünmeliyim bilmiyorum. bu maliyetçinin puanlama sistemi nasıl bilmiyorum kafayı sıyırmamak elde değil

1 tecrübeli olan arkadaşlar! burdan kaç puan gelebilir?
2 Maliyette bahsettiğim işçilik giderlerininde endirekt olarak işleme alınmasını yönündeki zıt durum ne olur? bu durum soru hatası sayılmazmı? itiraz sebebi olamazmı ?

hukuk dersinde bildiğinizi gösterecek kadar yazdıysanız mutlaka puan verecektir

Doğrudur. hukuk hocası notu boldan ziyade adaletli davranıyor. bir soruya puan vermek yazılanlardan ibaret olmamalı insanın yazdıkları kişinin neler yapabildiğini neler yapamayacağını kişilik halini ele veriyor. Dolayısıyla sevgili komisyon üyelerimiz bunları göz önünde bulundurarak puan vermeli sanırım bu durumu en iyi yapan hukukçudur

bugün bu sitede bir tuhaflık var aynı mesajı iki farklı kullanıcı da yazıyor ...neyse kolay gelsin cümlemize ayrıca niye olduğunu anlamadığım direk mesaj yazan yazmayan herkese kolaylıklar dilerim.İnşallah herkes geçer.

Tamam o halde son hakkında 80-90 lık bir final yapıp belgeni alırsın merak etme

sağ olasın merak etmiyorum staja başlarken şartlar farklıydı şimdi daha farklı bir sürece girdik çıkamıyorum konu bu olur olmaz nasip belki şimdi veririm :)) belki iki seneye kalıcak zaten girmem bir daha,

sağ olasın merak etmiyorum staja başlarken şartlar farklıydı şimdi daha farklı bir sürece girdik çıkamıyorum konu bu olur olmaz nasip belki şimdi veririm :)) belki iki seneye kalıcak zaten girmem bir daha,

sınavdan yeni çıktın doğal olarak biraz canın sıkkın.belki de boş yere karamsarlığa kapılıyorsun.belki de geçeceksin.ki geçemesen bile ben inanıyorum senin haziranda bu işi bitireceğine

Selam Arkadaşlar ,

Maliyet hocasının notu nasıldır .Benim dağıtımlar dan sadece kesim bölümünün sonucu yanlış diğerleri doğru soruyu komple mi yok sayar yoksa puan mı kırar ? Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

Selam Arkadaşlar ,

Maliyet hocasının notu nasıldır .Benim dağıtımlar dan sadece kesim bölümünün sonucu yanlış diğerleri doğru soruyu komple mi yok sayar yoksa puan mı kırar ? Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

bende sordum ama kimseden cevap yok
kimse kestiremiyor galiba
bazı arkadaşlar tamamını yok sayar desede ben inanmıyorum zira
işçiliği doğru yapan arkadaşlarla karşılaşmadım. dolayısıyla bu hatalı yapılan işlem zincirleme diğerlerinide etkiliyor.

hepsini yok sayarsa kimse geçemez. şeklinde düşünüyorum yanlış düşünüyor olabilirim.
bence puan verir ama ne verir kestiremiyorum.

2. soru 70 puandı şıklarda puan dağılımınıda yazmamışlardı kanımca
fifo kart 10
işçilik 20
1. dağıtım 20
2. dağıtım 20 şer puan olarak belirlenmiştir.

Son düzenleme:
maliyet hocası kısım kısım puan veriyor eğer şıklı ise yani aynı soruda birden fazla istediği değer varsa hakkını veriyor,ben vergiden başka hiç bir dersin sorusuna bakamadım niye bilmiyorum :)) kabus gibi ancak puan verme konusunda kesinlikle iyi niyetli diyebilirim.

sanırım kasım sınavında herkes ruhsatları aldı :)) az kişiyiz...iyi mi bilemedim.

haziranda sınava girecek arkadaşlar var sanırım ben vergi için deha kadıköy şubesini tavsiye ederim,bi arkadaş sormuştu sanki..herkes görebilsin diye buraya yazdım.

Merhaba arkadaşlar , hepimize geçmiş olsun.
Maliyette İlk sorum doğru ikinci soruda fifo şıkkıda doğru b şıkkında işçilikleri örneğin kesimde 5 işçi çalışıyor yazıyor ama net ücrette 1500/TL işçi yazıyordu ve altta toplam sütünlarıda mevcuttu ben 5 işçi için bu tutarı verdiğini düşünüp bütün soruyu buna göre çözdüm sorum bu veriyi böyle almam dışında gidişat olarak tamamen doğru .Sınavda yanımdakine sordum beni tersledi gözetimcilere de sormak istemedim anlamayacaklarını düşündüğüm için çok kötüyüm ya küçücük bir hata bütün sorumu götürür mü?

Son düzenleme:
sanırım kasım sınavında herkes ruhsatları aldı :)) az kişiyiz...iyi mi bilemedim.

haziranda sınava girecek arkadaşlar var sanırım ben vergi için deha kadıköy şubesini tavsiye ederim,bi arkadaş sormuştu sanki..herkes görebilsin diye buraya yazdım.

hakkatten diğer dönemelerde çok fazla curcuna vardı. bu dönem kimse yok herkes geçtide biz mi kaldık ?::)

Son düzenleme:
merak etme özgür istanbul kardeşim herkes seninle aynı durumda ben dahil acele ettik yetiştirelim diye elimize yüzümüze bulaştırdık. oysa her ay büroda yaptığım işlem.
bukadar net ve emin konuşuyorum ama 1,5 saatte ne olabilir? çok üzgünüm senin gibi ama malesef yapacak birşey yok sabır deyip bekleyeceğiz. Mehmet akif Geçen geçmiştir artık anı müstakbelse müphemdir nasibin şu geçmekte olan demdir demiş. Bırak zaman geçti şuandaki zamanını kötü geçirmemeye teselli olmaya bak.
Allah sonumuzu hayır etsin.

Son düzenleme:

siz vergiden geçtiniz mi

Selam Arkadaşlar...

Maliyet Muhasebesinde bir çoğunuz gibi ben de aynı şekilde sıkıntılar içerisindeyim. Yalnız benim bu maliyete 3. girişim ve gerçekten çok çalışmıştım. Fakat gerek sınav stresi gerekse sürenin darlığından mütevellit sorularda hatalar yaptım şimdi sınav kağıdımla ilgi olarak bişeyler sormak istiyorum,

1. soru için
a. Satılan malın maliyeti tablosunu sorunsuz yaptım.
b. Gelir tablosunda sadece tek hatam Finansman giderlerini eklemek olduğu için -3000 yerine -10000 zarar buldum.

2. soru için
a. Stok kartını yaptım fakat giren çıkan kalan şeklinde nizami değil. Kendimce bir tablo oluşturdum. Hesaplamaları açıkça gösterdim ve
sonuçları doğru buldum. Sadece şekil farkı var, gerisi doğru.
b. İşçilik hesaplamalarım tamamen hatalı, bürüt - net hatası ve devamında işçilik hatalı. Yevmiye maddesini de yaptım ama dediğim gibi
hesaplamalar hatalı.
c. Giderlerin 1. dağıtımını yaptım, ayrıca bir tablo üzerinde de gösterdim, fakat işçilikler hatalı olduğu için rakamlarım da otomatikman hatalı
fakat gidiş yolum doğru.
d. Giderlerin 2. dağıtımını da yaptım fakat o da aynı işçilik hesaplamalarında hatalar olduğu için sonuçlarım hep küsüratlı ve alakasız rakamlarla
sonuçlandı. Bunların haricinde bütün tablolarımı ve hesaplamalarımı açıkça gösterdim.

şimdi sizce (tecrübelerinize güvenerek) ben bu sınavdan olumlu bir not alabilir miyim? İnanın 2 gündür resmen hayattan bağım koptu. Ömrümde bu kadar bir moral bozukluğunu çok nadir yaşamıştım. Lütfen beni aydınlatır mısınız? Teşekkürler ediyorum.

Tayfun kardeş seninle kaderimiz aynı bende finansman giderimi yanlişlikla faalyet giderlerine attım.
Ama dağıtımları yapmadım zaman yetmedi fifodan ise önce kartsız işlem yapt8m sonra farkettimki fifo stok kartı istiyor dolayısıyla stok kartınıda çizdim.
İşçiliktede hesaplar olması gereken yerde ama hesaplamada zamansizliktan yetiştiremedim bilmiyorum kaç puan alırız
Fikri olan söylesin