fonradar

Üç Ayda Bir Muhtasar Beyanname Veren Mükellef Üç Aylık Beyanname Verme Şartlarını Kaybettiğinde....ı

Üyelik
8 Nis 2014
Mesajlar
4
Konum
atalantanın kuzeyi
Üç ayda bir muhtasar beyanname verme imkanından yararlanıyor iken (hizmet erbabı sayısı 10 ve daha az olanlar) şartları kaybetmesi nedeniyle bu imkandan yararlanma hakkını yitiren işverenler ve vergi sorumluları üç ayda bir beyanname verme hakkını kaybettikleri aydan itibaren (bu ay dahil) tevkifatın yapıldığı her ay için muhtasar beyanname vereceklerdir. Bu suretle verilecek beyannameye , üç ayda bir beyan dönemine dahil olan önceki aylara ilişin vergi tevkifatları da dahil edilecektir.
Örneğin; üç ayda bir muhtasar beyanname verme hakkını Mayıs ayından itibaren kaybettiğinizde aylık dönemler halinde muhtasar beyanname verilmesine Mayıs ayından itibaren başlanması gerekmekte olup, Nisan ayına ilişkin vergi tevkifatının da bu ayda verilecek beyannameye dahil edilmesi gerekmektedir.
KAFAMI KURCALAYAN İKİ SORU VAR:
1-buna göre nisan ayının matrahı+mayıs ayının matrahı=mayıs ayındaki matrah mı olacak????
2-ve nisan işçi sayısı+mayıs işçi sayısı=mayıs ayındaki işçi sayısı olarak mı geçecek???????????????????????:banghead::banghead::banghead:
 
Hayır. Mayıs ve sonrası aylık o aya ait bilgileri içerecek şekilde verilecek. Sadece 04 ayı için vd başvurup 3 aylık kodu geçici açtırarak 07 ayda 04-05-06 dönem seçimli ancak sadece 04 ayı bilgilerini ihtiva eden 3 aylık muhtasar verip kodu tekrar aylığa çevirtmelisiniz.
 
Üst