AGİ.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ELENOR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ELENOR

Katkı Sunan Üye
Personelin kızı 20 yaşında ve açık ortaöğretim öğrencisi; AGİ. ödemek gerekir mi?

"18 yaşını, lise ve dengi öğrenim veya 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununda belirtilen aday çıraklık ve çıraklık eğitimi ile işletmelerde mesleki eğitim görmesi halinde 20 yaşını, yüksek öğrenim görmesi halinde 25 yaşını doldurmamış evli olmayan erkek çocukları genel sağlık sigortalısının bakmakla yükümlü olduğu kişi olarak sağlık yardımlarından yararlandırılır."

20 Yaşında Orta öğretime giden kişi Agi'den yararlanamaz 2008 Yılı Ekim ayında çıkan kanuna istinaden.Hatta Kişi ailesinin Sgk sındanda yararlanamaz. GSS'ye bağlıdır.

Yalnız soruda kızı diyor kızlar yararlanıyor diye biliyordum ben
01.10.2008 den önce evlenen kadar yararlanabiliyordu. 01.10.2008 ile ortaya gelen GSS kızları erkekler ile aynı duruma getirdi. Yani şöyle oldu Öğretim hayatı Devam etmiyorsa Yaş 18, Lise ve Dengi okula Gidiyorsa 20, Üniversiteye Gidiyorsa 25 olmuştur yararlanma yaşı.

20 Yaşında Orta öğretime giden kişi Agi'den yararlanamaz 2008 Yılı Ekim ayında çıkan kanuna istinaden.Hatta Kişi ailesinin Sgk sındanda yararlanamaz. GSS'ye bağlıdır.

sn.ugurcadir verdiğiniz bilgilerde eksiklikler var...lütfen dikkatli olalım...sgk dan yararlanamz dediğiniz durum değişti...

sn.ugurcadir verdiğiniz bilgilerde eksiklikler var...lütfen dikkatli olalım...sgk dan yararlanamz dediğiniz durum değişti...

Sayın Aşkınbulduk, 2008 Öncesinde yararlanıyorsa 2008 sonrasında da yararlanmaya devem edebiliyor. Eksiklik bu mudur farklı ise Hatamı düzeltmem açısından bilgilendirirseniz sevinirim.

Evet bunu biliyorum ama sizde biliyorsunuz ki ne kadar detaya girersek o kadar çıkılmaz hale giriyor.Ondan dolayı ondan bahsetmedim ama önemli bir konuydu teşekkür ederim.

Son düzenleme: