fonradar

Sanat Okulu Girişimi Kanuni Yükümlülükleri Nelerdir ?

Üyelik
4 Kas 2014
Mesajlar
3
Konum
izmir
burda kimsenin yardımcı olduğu yok silebilirsiniz konuyu Allah razı olsun
 
Son düzenleme:
Selamlar iyi çalısmalar dilerim. Hiçbir muhasebeci tanıdığım olmadığından siteyi buldum ve sizlere danışmak istedim.
Profesyonel hocaların sinema oyunculuğu eğitimi verdiği ve bu öğrencilerin film yapım aşamasında kendi projelerimde kullanıldığı bir sanat okulu kurmak istiyorum. Fakat şuan hiçim sıfırdan başlayacağım bankadan kredi çekerek. Yani baya bir riskli olacak benim için ama hayattaki yapmak istediğim tek şey, tek hayalim oldugu için herşeyi göze aldım.

Sorularınıza, ilgili mevzuatlara hakim olan arkadaşlar, cevap vereceklerdir.
Bendeniz müsadenizle bir başka açıdan katkı sunmak istiyorum.
Öncelikle özgüven + cesaretinizden dolayı sizi kutluyorum,İNŞAALLAH başarılı olursunuz......
Takdir edersiniz ki,başarmanın ön koşulu önce işi bilmek(bildiğinizi düşünüyorum)sonrası o işin dünyası, arz/talep durumu ,bu ticari faaliyet için işletme sermayesi,o işin ilgi alanları ve nerde,nasıl,ne şekil vs....
Orta ve büyük ölçekli işletmeler,faaliyet gösterecekleri alan(lar)a ilişkin önce detaylı fizibilite çalışması yapar/yaptırırlar,sonra sonuçların değerlemesini yapar,bundan sonra da o iş(ler)e başlayıp/başlamayacaklarına karar verirler.Hatta o derecede kapsamlı ön çalışmalar yapar/yaptırılar ki,sapma oranı oldukca düşük kalır,dolayısıyle başlangıçda minumum risklerle yola çıkmış/başlamış olurlar.
Takdir edersiniz ki bir şey(ler)yapmak istemek güzel bir düşünce,ama bir işi yapmakistemek başka bi şey, bu fizibilite çalışmaları/araştırmalarının sonucu yapmak istediğimiz işin bize (bana-sana-ilgilisine) mevcut şartlarda(örneğin müteşebbisin işi bilmemesi,işe ilişkin arz/talep darlığı,öz sermaye yokluğu veya azlığı,buna bağlı olarak uygun yer/mekan noktası ve yetersizliği,uygun eleman bulamama/bulsa da çalıştıramama,yeterli araç-gereç durumları vs.) o işin yapılmaması gerektiğini gösteriyor ise o işi yapmamak,diğer ifadeyle yapılmasının gerekmemesi başka bir şey(durum)dur.
Katkı sunmak amacıyla,bildiklerimi ve empati kurarak düşüncelerimi paylaşmak istedim.
Kolay gelsin....

(Not:Şahsen bende bu günlerde farklı ticari bir düşünce içersindeyim.Çalışmalarım sürüyor.Sizin gibi benim de bu öz güven,dolayısıyle cesaret,bu istek,azim,gayret ve ümidlerim yanında, yapılan/yapılacak araştırmalarım ve mevcut şartlarım uyumluluk gösterecek ise (basiretli tüccar gözüyle)bu işi yapmayı,uyumluluk göstermiyorsa yapmamam gerektiğini/gerekeceğini düşünmekteyim.)
 
Şeref bey öncelikle hassasiyetiniz için çok teşekkürler. Söylediklerinizi çok iyi anlıyorum ve bunun bilincinde hareket ettiğimden emin olabilirsiniz. Bu zamana kadar ki gerek iş tecrübelerim gerek edindiğim bilgiler yeterli seviyede ve ayağımı yere sağlam basmak zorundayım çünkü hata yapma lüksüm yok. Bütün bunları düşünerek ve gerekli fizibilite çalışmalarını tamamlayarak bu azime cesarete sahip oldum. Öncelikle insan sevdiği işi yapmalı düşüncesindeyim ki bu benim değil sevmek aşık olduğum sektör. İkincisi bildiği işi yapmalı diyorum ki bu işi artık senaryoları filmleştirme raddesine kadar yıllardır koşturarak öğrenerek hazır hale geldim. Bilgimin eksik olduğu konular işte yukarıdada belirtmiş olduğum kanuni yükümlülükler konusudur. Onlarında neler olduğunu ne derece ağır yükümlülükler olduğunu öğrendikten sonra a) bu işi yapma b) buna gücüm yetmeme başka şekilde mesleğimi sürdürmeye devam etme kararlarından birini alacağım.
Bir diğer büyük sorun da belirtmiş olduğunuz gibi öz sermaye sorunudur. Oda tartıdaki diğer eksiye basan taraf. Hakkımızda hayırlısı bakalım. Değerlendireceğiz.
Bende size iyi şanslar iyi çalışmalar dilerim. Umarım gönlünüzce sonuç verir girişimleriniz.
 

Benzer konular

Üst