Kur Farkı Bedeli ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan derdi27
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Dövizli olarak almış olduğumuz hammadde kalemine yıl sonunda Aleyhimize yüklü bir kur farkı bedeli tahakkuk etmiştir.
sorum; bu kur farkını hammadde maliyetine ekleyebiliyor muyuz ? :confused:

Son düzenleme:
1-Direk gider yazabilmek varken neden hammadde maliyetine eklemek istiyosun?
2-Hammadedenin gideri değil işlem senin firmanın almış olduğu karar doğrultusunda vadeli dövizli çalışmıştır.

Şahsi düşüncem direk olarak gider olması yönündedir ve ilgili fark için Faturalaşmanız gerekmektedir.

1-Direk gider yazabilmek varken neden hammadde maliyetine eklemek istiyosun?
2-Hammadedenin gideri değil işlem senin firmanın almış olduğu karar doğrultusunda vadeli dövizli çalışmıştır.

Şahsi düşüncem direk olarak gider olması yönündedir ve ilgili fark için Faturalaşmanız gerekmektedir.

benim düşüncem de o yönde, zaten bunun için soruyorum.. fatura 130.000TL olrak kesildi zaten, üst yetkililerim kur farkı bedelini hammaddenin maliyetine ekleyince uygunsuz olduğunu düşündüm.. sonuç itibariyle kur farkları bir finansman gideridir. hammaddenin teminine kadar geçen sürede elde edilmiş olsa maliyete eklenir diye; ama elde edilmiş hatta üretimine bile geçilmiş hammaddenin kur farkları finansman gideridir diye düşünüyorum siz değerli üyelerin yorumları ne yönde acaba?