Depo İş Yeri Olur mu ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hhmercan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yazdığım madde gayet açık birden fazla faaliyet yapıyorsa( Faaliyetlerin birbirine yakın olup olmasının önemi yok yani). Ana faaliyet konusu yazılır. Diğer faaliyetleride şer düşülür.

Siz zaten bu maddeyi gösterdiğiniz zaman kesinlikle ağzını açıp laf söyleyemez. Çünkü bu konu hakkında ondan çok daha fazla bilgiye sahip olduğunuzu anlar.

eyvallah hocam. çok teşekkür ederim. bakalım yarın önce tic. odasına ardından belediyeye gideceğim. bir sıkıntı çıkmadan hayırlısıyla atlatıp kurtuluruz inşallah. aşırı tedirgin durumdayım.

Zaten sizde iki ayrı başvuru yapacaksınız. Her iş için ayrı ruhsat alacaksınız.

Belediyeden alınan işyeri açma ve çalıştırma ruhsatından bahsetmiyor musunuz?

Sayın merkür, Ek faaliyet yapacak eski ruhsata yapağı ek faaliyeti memur yazmam demiş. Ama kanundada Yazılabilir diyor onu konuşuyoruz

Belediyeden alınan ruhsat her iş için ayrıdır.

"Birden fazla faaliyet konusu bulunan işyerleri
Madde 10- Adresi ve işleticisi aynı olan ve birden fazla faaliyet konusu bulunan işyerlerine, ana faaliyet dalı esas
alınarak tek ruhsat düzenlenir. Talî faaliyet konuları ruhsatta ayrıca belirtilir."

Madde 10- Adresi ve işleticisi aynı olan ve birden fazla faaliyet konusu bulunan işyerlerine, ana faaliyet dalı esas
alınarak tek ruhsat düzenlenir. Talî faaliyet konuları ruhsatta ayrıca belirtilir."
Sayın merkür2 ve sayın ugurcadir ilgili maddenin devamı da önem arz ediyor.
-Aynı adreste bulunsa bile ana faaliyet konusu veya işletmecisi farklı olan işyerlerine ayrı ayrı ruhsat düzenlenir.

Farklı bir sitede bulduğum örneklemeyi de ekliyorum;
İşyerleri için hangi faaliyetin asli hangi faaliyetin tali olduğunun belirlenmesi için yönetmelikte bir düzenleme yoktur. Bir faaliyet diğer faaliyet olmasa o yerdeyapılamayacaksa; bir başka deyişle faaliyetin kendisi diğer faaliyetin varlığına bağlı bir faaliyet ise tali faaliyettir. Varlık sebebi başka bir faaliyete bağlı olmayan faaliyet ise aslifaaliyettir.
Örneğin, bir petrol istasyonu asli faaliyettir; petrol istasyonunun müştemilatındafaaliyet gösteren gazete, bisküvi türünden tüketim maddesi satan bayii ise tali faaliyettir.Çünkü o yerde petrol istasyonu olmasa muhtemeldir ki o bayii aynı yerde faaliyetgösteremeyecektir.Akaryakıt istasyonlarında benzin satan bölüme LPG satışı da eklendiğinde yeni bölüm tali işyeri olarak tescil edilmelidir.
saygılar;
bil_gin

Sayın merkür2 ve sayın ugurcadir ilgili maddenin devamı da önem arz ediyor.
-Aynı adreste bulunsa bile ana faaliyet konusu veya işletmecisi farklı olan işyerlerine ayrı ayrı ruhsat düzenlenir.

Farklı bir sitede bulduğum örneklemeyi de ekliyorum;
İşyerleri için hangi faaliyetin asli hangi faaliyetin tali olduğunun belirlenmesi için yönetmelikte bir düzenleme yoktur. Bir faaliyet diğer faaliyet olmasa o yerdeyapılamayacaksa; bir başka deyişle faaliyetin kendisi diğer faaliyetin varlığına bağlı bir faaliyet ise tali faaliyettir. Varlık sebebi başka bir faaliyete bağlı olmayan faaliyet ise aslifaaliyettir.
Örneğin, bir petrol istasyonu asli faaliyettir; petrol istasyonunun müştemilatındafaaliyet gösteren gazete, bisküvi türünden tüketim maddesi satan bayii ise tali faaliyettir.Çünkü o yerde petrol istasyonu olmasa muhtemeldir ki o bayii aynı yerde faaliyetgösteremeyecektir.Akaryakıt istasyonlarında benzin satan bölüme LPG satışı da eklendiğinde yeni bölüm tali işyeri olarak tescil edilmelidir.
saygılar;
bil_gin

korkarım ki vermeyecekler bu ruhsatı. bugün belediyede çalışmış biriyle daha görüştüm. eski işinede devam edecekmisin dedi. evet deyince olmaz o iş ikisi farklı tali alanlarda mı dedi öyle birşey dedi.