Öğrenciyim İhracat Yapmak İstiyorum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Mills
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Benim bir dükkanım yok. Sadece kendi çapımda bazı ürünleri ebay tarzı sitelerde satmak istiyorum. Fatura kesilmeden sanırım ihracat yapılmıyormuş. Yasal olarak nasıl yapılır hiç bir bilgim yok. Bu iş nasıl yapılır, vergi ödemem gerekir mi, fatura nasıl kesilir... Kısaca bana bir özet geçerseniz çok sevinirim. Konuyu yanlış yere açtıysam lütfen söyleyin.

küçük ürünleri ihraç etmen için büyük masraflara girmen gerekebilir gümrükçüyle vs. anlaşman gerekir her şeye vakit ayıramıyacağını düşünürsek.

küçük ürünler DHL vs. kargo firmaları ile gümrükte takılmaz genelde bu şekilde satış yapabilirsin.

satın alan kişi fatura isterse de excel de kendine bir fatura formatı yap a4 kağıda bas kaşe + imza al sana fatura..

Bjk li hilmi kardeşim sanki kötü örnek oluyorsun bu sitede böyle şeyler olmaz çok istiyorsan özelden söyle bence..

küçük ürünleri ihraç etmen için büyük masraflara girmen gerekebilir gümrükçüyle vs. anlaşman gerekir her şeye vakit ayıramıyacağını düşünürsek.

küçük ürünler DHL vs. kargo firmaları ile gümrükte takılmaz genelde bu şekilde satış yapabilirsin.

satın alan kişi fatura isterse de excel de kendine bir fatura formatı yap a4 kağıda bas kaşe + imza al sana fatura..
Soru sahibini ateşe atan bir bildirim umarım sana inanıpta işlem yapmaz.Hediye formu sadece belli günlerde yılbaşı bayram vesilesi ile olur 1-2 adedi 150 eroyu geçmeyen değerler olmalıdır gümrük ptt de gelen giden mallar bakılıyor kontrol ediyor izleniyor değeri 150 eruyu geçince ve alıcı ile gönderici arasında akrabalık yoksa ticari olduğu anlaşılır ve
veriler cezalı alınır.Yurda giren çıkan her şey kayda girer koca kulak büyük göz her zaman herkesi izler haberimiz bile olmaz.Sanal alemde yıllık 10000 tl ye geçen alış verişler vergi mükellefi olmayı gerektirir.Evindeki eskileri satana belki bir süre hoşgörü ile bakılabilir çok olunca ticari işlem olduğu anlaşılır aracılar idareye bilgi vermek zorundalar.Bir süre önce genç bir kardeşimiz gittigidiyorda eskilerini babası adına satmış iyi gelmiş dişine kan değmiş olmalı komşularınkinide satmaya başlamış adı kullanılan baba bir süre sonra eski tarihli mükellef kaydı yapılmış emekli aylığından %15 kesilmiş delikanlının kazandığından kat kat fazla ceza ödemek zorunda kalmış formda çare arıyordu formu eskiden beri takip edenler benzer olayları soranları hatırlarlar.Vergi idaresi vergi payı ile işletmelerin ortağıdır ticari bir haraket varsa idarenin payı verilecektir.Bir süre arayan olmaz oh yutturdum olur ama idarenin 5 yıl geriye dönme cezalı tarhiyat yapma hakkı hakkı var onuda düşünün ve yasalara uygun olarak yakınınızdaki bir meslek mensubundan hizmet alarak satışları yapınız hayırlı olsun.

Alibaba dan toptan getirip satmak istiyorum. Ticariyete girecek yani. bu durumda yasal olarak ne yapmam lazım bir anonim şirketi açsam vergisini odesem ceza keserler mi? Lütfen yardımcı olun

Vergi mükellefiyeti açtırıp beyanlarınızı verebilmeniz için SMMM ile anlaşmalısınız. Yakınınızdaki veya tanıdığınız SMMM ile yüzyüze görüşün.

Neden a.ş düşünmek lazım.Sermaye koyan şirketin sahibi değildir sadece sermaye koyup kar ve zarar payı almayı hakedendir.
Şirket ayrı bir varlıktır bağımsızdır ortağı şirketin varlığını kötüye kullanırsa iz bırakır kayda geçer ve cezalandırılır.a.ş. olmasınını ne faydası olacak bakmak lazım.Genelde sınırlı sorumluluk almak isteyenler kredi kullanacaklar teşvik alacaklar itimat telkin etmek isteyenler büyük oyuncular sermaye koyanların haklarınını korunması için a.ş ile birlikte iş yaparlar.Tek bir şahıs kredi kullanmayacaksa fazla sermaye gerekmiyorsa bazı bayilikler şirket olması halinde veriliyor böyle bir bayilik almayacaksa( petrol ofisi bayisi gibi) başlarken şahıs firması olarak başlar icraatından tüm mal varlığı ile sorumludur beğenmezse başarısız olursa şahıs firmasının geriye dönüşü kolay olur bir günde kalan mallar satılır ve işi terk verilebilir biter.Ancak bir a.ş de tedarikçiler vergi idaresi sgk ortaklar gibi unsurlar vardır bunların hakları korunması lazım tabi a.ş kapatıyorum diye karar alınsa bile tasviyesi 1 yıl sürer yukarıda sayılanların aldatılmaması haklarının korunması için yasa koyucu böyle düzenlemiş.Bazı uyanıklar %1 pay verdikleri bir garibanı seni şirket müdürü yaptım diye aldatıp şirketin içini boşaltıp sıyrılıyorlar yasa bunlara mani olmak için sorumluluklar yüklemiş.Yakınınızdaki bir meslek mensubundan faydalanarak sizin için en uygun işletme şeklini seçebilirsiniz kazanç olacaksa paylaşmayı bilmek lazım 10 parka ile kazanıp 9 zunu dağıtmak 1 payı kalması yeterlidir derler her türk vatandaşı şahıs olarak ihracat ithalat yapabilir yasal bir mani yoktur başlarken şahıs firması olması iyidir giderleri az olur hayırlı olsun.

SMMM nedir ? Anlaştıktan sonra ne yapmam lazım ? Bide gümrükte paketin içinde 20-40 tane aynı üründen olursa nasıl bir şeyle karsilasirim ?

Arkadaşım bir gümrük komisyoncusundan ithalat ihracat ile ilgili bilgiler alabilirsin.Vergi ile ilgili konularda ise en yakındaki kısa adı smmm olan Serbest Muhasebeci Mali Müşavirden hizmet alınız.Uzaktan halledelebilecek bir konu değildir.Kolay gelsin.

Soru sahibini ateşe atan bir bildirim umarım sana inanıpta işlem yapmaz.Hediye formu sadece belli günlerde yılbaşı bayram vesilesi ile olur 1-2 adedi 150 eroyu geçmeyen değerler olmalıdır gümrük ptt de gelen giden mallar bakılıyor kontrol ediyor izleniyor değeri 150 eruyu geçince ve alıcı ile gönderici arasında akrabalık yoksa ticari olduğu anlaşılır ve
veriler cezalı alınır.Yurda giren çıkan her şey kayda girer koca kulak büyük göz her zaman herkesi izler haberimiz bile olmaz.Sanal alemde yıllık 10000 tl ye geçen alış verişler vergi mükellefi olmayı gerektirir.Evindeki eskileri satana belki bir süre hoşgörü ile bakılabilir çok olunca ticari işlem olduğu anlaşılır aracılar idareye bilgi vermek zorundalar.Bir süre önce genç bir kardeşimiz gittigidiyorda eskilerini babası adına satmış iyi gelmiş dişine kan değmiş olmalı komşularınkinide satmaya başlamış adı kullanılan baba bir süre sonra eski tarihli mükellef kaydı yapılmış emekli aylığından %15 kesilmiş delikanlının kazandığından kat kat fazla ceza ödemek zorunda kalmış formda çare arıyordu formu eskiden beri takip edenler benzer olayları soranları hatırlarlar.Vergi idaresi vergi payı ile işletmelerin ortağıdır ticari bir haraket varsa idarenin payı verilecektir.Bir süre arayan olmaz oh yutturdum olur ama idarenin 5 yıl geriye dönme cezalı tarhiyat yapma hakkı hakkı var onuda düşünün ve yasalara uygun olarak yakınınızdaki bir meslek mensubundan hizmet alarak satışları yapınız hayırlı olsun.

Bjk li hilmi kardeşim sanki kötü örnek oluyorsun bu sitede böyle şeyler olmaz çok istiyorsan özelden söyle bence..

arkadaşlar soruyu soran arkadaş bu konulara çok uzak olduğu için deneme amaçlı yapması maksadıyla söylemiştim, açıkçası bu işi de yapamayacağını düşündüğüm için yazdım ( boş anıma denk geldi sanırım )
yurtdışından internetten bişey alıp tekrar yurtdışına satmak pek uygulaması olabilecek bir iş gibime gelmedi yazma sebeplerimde biri de bu

yoksa dediklerinize katılıyorum.

Mills kaç yaşındasın merak ettim walla meslektaşlarım sana git yeri yurdu belli olan bir muhasebeci bul diyor o sana herşeyi anlatır sorularını ona sorarsın merak etme para almaz bedava cevaplar::((((