fonradar

İhtar Hk.

Üyelik
5 Mar 2016
Mesajlar
1
Konum
Antalya
LCwaikiki de satış danışmanı olarak çalışıyorum, bir ay falan oldu çalışmaya başlayalı. Müdür zaten bana biraz kıl, sürekli dinamik olmadığımı söylüyor, iş yapmadığımı dolaylı yoldan dile getirmeye çalışıyor. Halbuki herkesle eş değer iş yapıyorum. Neyse geçen gün kapanışta saate bakayım geldiyse ışıkları kapatalım diyerek telefonu elime aldım ve aldığım gibi geri koydum derken müdürü gördüm karşımda Bi an. Sen yanında telefon mu taşıyorsun Dedi bende evet dedim. Neden yasak olduğunu bilmiyor Musun Dedi. Ne desem yalan olur dedim. İhtar alıcaksın bunun için Dedi büyük ihtimal bugün için benden bir savunma isteyecek ne yazıcam bilmiyorum yardımcı olur Musunuz?
 
Sen yanında telefon mu taşıyorsun Dedi bende evet dedim. Neden yasak olduğunu bilmiyor Musun Dedi. Ne desem yalan olur dedim. İhtar alıcaksın bunun için Dedi büyük ihtimal bugün için benden bir savunma isteyecek ne yazıcam bilmiyorum yardımcı olur Musunuz?
Çalışanların uyacakları kurallar hakkında önceden bilgilendirilmiş olmaları gerekir. Bu durum sözlü olabilirse de,uygun olanı yazılı şekilde tebliğ- tebellüğ edilmiş olmasıdır.
Mesai saati içinde iş yerinde telefon taşımak yasak olamaz,telefonla görüşmek ise yasaklanabilir ancak bunun da bir SINIRI olmalıdır.
Bu durumla ilgili anlaşılan savunma talep edecekler,edilebilir,siz de kısa ve öz şekilde savunma talebini cevaplandırınız.Malum "kapanışta saata bakayım geldiyse lşlkları kapatalım"niyetiyle telefonu elinize aldınız,bunun için demeniz yeterli.Fakat burada esaslı nokta,yasak olmasına rağmen ,görev esnasında telefonu yanınızda taşıyor/taşımış olmanızdır.
Şayet bir ceza verilecek ise suç ve ceza arasında uygun orantı olmalıdır.
 

Benzer konular

Üst