Underlying Sales

Üyelik
22 Şub 2006
Mesajlar
33
Konum
istanbul
What is the meaning of "underlying sales" and how we can see it on the Turkish Local Statement ?

Thanks in advance...
 
Brüt Satışlar (Total Sales)
(-) Satış İndirimleri (Discounts of Sales)
Net Satışlar (Net Sales)
(-) Satışların Maliyeti (Cost of Sales)
Brüt Satış Karı (Profit of Sales)
(-) Faaliyet Giderleri (Operation Expenses)
...
...
images-22.jpeg
 
Hocam bu arada diğer mesajlarınız Türkçe, trollendik mi yoksa?
:) yok üstadım, gezinirken english partı gördüm, dirilteyim dedim :) hep aklımdaydı underlying bizdeki tam karşılığı nedir diye , english sekme için türkçe sormayayım dedim :) , yüreğine sağlık , sağolasın , ama henüz underlying terminolojisinin bizdeki en yakın karşılığı nedir konusunda hala tam clear değilim
Selamlar
 
Merhaba,

Tam Turkce’si nedir bilmiyorum ama sorunun cevabi goremezsin.

Konu basligi Ingilizce oldugu icin ilgili makaleleri cevirmeden paylasiyorum. Her ne kadar “profit” icin olsa da ayni mantik “sales” icin de gecerli diye hatirliyorum.

What is Underlying Profit?
Underlying profit is a calculation made internally by a company to show what it believes is a more accurate reflection of how much money it generates. The number focuses on regular accounting cycle events and often excludes one-time charges or infrequent occurrences. Underlying profit differs from the required accounting profit that is recorded on financial statements and other mandatory documents that follow preset practices, rules, and regulations.”

Baska bir makale:
 
640-670 gelir haricinde 600 yani ana faaliyet konusunda elde edilen gelirler olabilir mi?
Merhaba,

Satis kategorisinde ciddi degisiklikler olmasini beklemem. Ancak “underlying” ibaresi zaten GAAP’den farkli olarak raporlamak istediginiz kalemleri raporlarken kullaniciyi yaniltmamak, onu uyarmak icin kullaniliyor. Bu durumda onun karsiligi olarak GAAP hesaplarini baz almak dogru olmaz.

Firma “underlying” satislarini raporlarken farkli kurlari baz alabilir, ana faaliyetinin bir parcasi olmasina ragmen kimi satis kanallarini dahil etmeyebilir vs.
 
Benzer konular Forum
M KDV 1 2K

Benzer konular

Üst