uyumsoft

Mali Müşavir Aidatı Giderleştirilebilir mi ?

Günaydın;

Şirket bünyesinde çalışan muhasebe müdürünün yıllık oda aidatı şirket tarafından ödenmiştir.
Sonuçta şirket çalışanıdır, mühürünü şirket için kullanmıştır. Bu açıdan düşüldüğünde ödenen aidatı şirkete gider atabileceğimi düşünüyorum.
Fakat bir yandan da şahsidir.

Kafam karıştı, yol gösterir misiniz ?

Günaydın;

Şirket bünyesinde çalışan muhasebe müdürünün yıllık oda aidatı şirket tarafından ödenmiştir.
Sonuçta şirket çalışanıdır, mühürünü şirket için kullanmıştır. Bu açıdan düşüldüğünde ödenen aidatı şirkete gider atabileceğimi düşünüyorum.
Fakat bir yandan da şahsidir.

Kafam karıştı, yol gösterir misiniz ?
Şirket bünyesinde çalışan muhasebe müdürü için yapılan ödeme ücret sayılacaktır bordro üzerinden stopaja tabi tutarak gider yazabilirsiniz.

Makbule38;

Teşekkür ederim. Bir şey daha farkettim.
Şirketimizde taşeron bilgi işlem elemanı çalışıyor. Bu kişi şirketimizin mağazaları arasında teknik servis hizmeti veriyor.
Şirketimiz onun adına uçak bileti alıyor. Biz bunu giderleştirebiliyoruz.
Bu hareket doğru mu ?

b
Makbule38;

Teşekkür ederim. Bir şey daha farkettim.
Şirketimizde taşeron bilgi işlem elemanı çalışıyor. Bu kişi şirketimizin mağazaları arasında teknik servis hizmeti veriyor.
Şirketimiz onun adına uçak bileti alıyor. Biz bunu giderleştirebiliyoruz.
Bu hareket doğru mu ?
Merhaba

Benim şahsi fikrim(Taşeron Sözleşmesi olduğunu kabul ederek yazıyorum) Aylık personelin bilet masraflarını gider işleyerek toplam bedeli taşeron firmaya yansıtma faturası adı altında fatura ederim. Sonrasında aynı şekilde taşeron firmadan alacağım faturayı da tekrar gider yazarak işlemi tamamlarım.