03 Koduyla Çıkışım Yapıldı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan szor
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben ayın mayıs 17 sinde cıkışı vereceğimi söyledim ve dilekçe yazmamı ama deneme süresindesin gerek yok deyip istersen yaz dediler bende ayın 21de deneme süresin içinde olduğumu ayın 21de ayrılacağımı el yazısı dilekçe ile bildirdim fakat sayım engeli koydular sayım vermeden gidemezsin ve 2 gün oyalandım 2 gün sonunda sayım teslim ettim cıkış vermeye gittim fakat cıkış kodum 3 koduyla cıkış yapıldığını cıkış kagıdı aldıkdan sonra fark ettim imza kagıtları okuyamadım el yazısı ile istifa dilekçesi yazmadım itirazım nasıl olur. İstifa etmedim nasıl kanıtlarım sgk bildirgesinde bana verdiklerinde benim imzam yok

El yazisi ile şu tarihte ayrilacagim diye yazip verdiginiz dilekce ile ne yaptiniz sizce?

Istifa ettiniz.

Böyle bir dkekçe
…/…./20….. tarihinden bu yana işyerinizde çalışmaktayım. 2 aylık deneme süresi öngörülmüş olup bu süre henüz dolmamıştır.
Bu nedenle Deneme süresi içinde taraflar bildirim süresine gerek olmaksızın ve tazminatsız feshedebilir” hükmü gereğince işten …./…./……. tarihi itibariyle ayrılıyorum/ayrıldım.

6 ay adres değişikliği gibi bi ibare vardı istifa kagıtında ihbar tazminati için dava mı etcekler

Konunun ozu ne anlamadim ama,
Cikis bildirgesini isveren verir, calisan degil.
Eger yazili is sozlesmenizde bir deneme suresi tanimlanmissa ve siz de o sure icindeyken ilk mesajinizda bahsettiginiz o dilekceyi verip ayrildiysaniz, daha sizden ihbar tazminati talep edemezler.
6 ay adres degisikligi ne o da havada biraktiginiz , sizin bildiginiz ama baska kimsenin bilmedigi , basliktaki sorunuzla da ilgisi olmayan bir baska konu.

Bu arada sonraki ayrilislariniz icin hatirlatmakta fayda goruyorum
- her is sozlesmesiyle deneme suresi otomatik olarak tanimlammaz, mutlaka yazili olarak deneme suresi tanimlanmis olmasi gerekir.
- deneme suresi icinde ayrilacaksaniz, hic bir sebep gostermeden yazili olarak ayrildiginizi belirtip hemen ayrilabilirsiniz.
- yaptiginiz her yazili bildirimin alindigina dair imzali bir kopyasini almaniz yarariniza olur.
-istifa ediyorum, ayriliyorum, artik calismayacagim, küstüm oynamiyorum vb. Ifadelerin tamami ayni seyi ifade eder: hakli bir sebep olmaksizin isten ayrilma durumu.
- isyeri kusuru veya kanunla saglanan / korunan haklar nedeniyle isi birakacaksaniz bunun adi isyen ayrilmak degil sozlesmeyi hakli sebeple feshetmek olur.
Ayrildim , istifa ettim, ozel sebepler nedeniyle gibi laflari karsi tarafa iletmeden once, 40 kez degerlendirip oyle kullanmaya ozen gosterin yoksa ilerleyen zamanda bu sebeplerle cok hak kaybina ugrayacaksiniz gibi gorunuyor.

Keremcem bey sözleşme yok bilyorum imzalamadım bir nüshası genelikle vermiyorlar imzalanmış varsayarsak ihbar tazminatına kadar düşmezler herhal psikolojik olarak cok yıprandım ben deneme süreli cıkış olcak diye bakıyordum cıkış kodu düzeltilebilirmi nasıl itaraz edim cıkış bil

Sozlesme yoksa deneme suresi de yok.
Dilekceyi yazdiniz ve ayrildiniz, bu su demektir, uymaniz gereken ihbar suresine uymamissiniz. Kanunlara gore isverene ( sizin deyiminizle o noktaya duserse/ ki bu konuda da yanlis dusunuyorsunuz bu o kadar dusmek degil isin devamliligini saglamak icin gerekeni yapmaktir ) dava acip ihbar tazminati talep edebilir.
Cikis kodunda degistirilebilecek bir nokta yok, istifa etmissiniz onlar da istifa olarak bildirimde bulunmus.

Sgk bildirim konusunda daha ne diyebilirim bilmiyorum, olayi anlamanizi saglayacak tek yol sanki sgk na gidip ben calistigim isten ayrildim ve isten cikis bildirimi vermek istiyorum demeniz gibi sanki.
Gidin ve isten cikis bildiriminizi vermeyi deneyin bakalim ne diyecekler.

Siz konuyu kaldirirsaniz benim yanitlarim dimdizlak havada kalir. Bu da forumlarin amacina uymaz.

Teşekkür ederim keremcembey konuyu nasıl kaldırıyoruz

Keremcem Bey'e katılıyorum.

Yönetim raporlarına bakarken farkettim soru sorduğunuz ve cevabını aldığınız tüm konuların kaldırılmasını istemişsiniz.

Sizden sonrakilerin de faydalanması, size yanıt veren üyelerin emeğine saygı duymak ve en önemlisi bencilce davranmamak adına lütfen hiçbir cevaplanan konunuzu kaldırma talebinde bulunmayınız.