1 İşçi İki Firmada da Çalışıyormuş Gibi Gösterilir mi ?

Merhaba özel bir iş yerinde çalışıyorum 7 inci yılıma gireceğim !
çalıştığım iş yeri yeni bina inşaatı yapmaya başladı ve bu binada şantiyede çalışıyormuş gibi beni gösterebilir mi ?
sendikaya üye olmak istediğimde e-devletten karşıma iki firma adı çıkıyor !
sendikamıza A firmasından mı üye olacaksınız yoksa B firmasından mı üye olacaksınız ? fakat ben 7 yıldır tek bir firmada çalıştım !!!

değerli yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederim

İnşaat işi geçici bir iştir.Eğer inşaat dosyasına girişiniz yapılırsa inşaat bittiği zaman ordan çıkıp tekrar şirket dosyasına girişinizin yapılması gerekir.Şirket tek olabilir ama sigorta bazında dosyalar farklı oluyor.

fakat inşaatı yapan şirketin adı farklı şanı farklı,

sonuçta meslek farkı doğuyor bu yüzden a firması GIDA,SAĞLIK,İLAÇ firması diyelim, b firması ise İNŞAAT, ŞANTİYE

peki bize doğan kanuni bir hak bulunur mu bu yönden ?

mahkeme, avukat, tazminat, ihbar, kıdem herhangi birşey doğar mı bu koşulda ?

sigorta kısmı SGK tarafından bahsettiniz sanırım !

Son düzenleme:
Eğer inşaat dosyası şuan çalıştığınız şirkete ait bir dosya olacaksa nakil olarak inşaata alınabilirsiniz.Arada gün kaybı olmaması gerekiyor yanlız.Örneğin 20.01.2014 tarihli olarak şirketten çıkış olup 21.01.2014 olarak inşaat dosyasına girişiniz olması gerekiyor.Bu şekilde olursa tazminat haklarınız vs. konusunda kayıp yaşamazsınız.Ancak dediğim gibi tüm dosyaların aynı şirket unvanı ile olması gerekiyor.Yani tek şirkete ait dosyalar.Eğer inşaat dosyasını başka bir şirket açacaksa ve sizi oraya giriş yaparsalar şirketteki alacaklarınız kaybolur.Kaybolur dediğim siz 7 yıllık haklarınızı alıp o şekilde çıkabilirsiniz.Yeni şirkette yeni haklarınız başlar.