1 Mart Muhasebeciler Günümüz Kutlu Olsun!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan İrem35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İ

İrem35

Ziyaretçi
Tüm meslek mensubu ve meslek mensubu adayı olan stajyer arkadaşlarımızın;
muhasebeciler gününü kutlar, çalışma hayatlarında başarı ve mesleğin icrasında kolaylıklar dilerim.

Bu mesleği, keyifle yapacağımız günlerin gelmesi, yaşlılığımız da iyiki bu işi yaptık deme dileğiyle..

Hepimizin muhasebeciler günü kutlu olsun...

Ynt: 1 Mart Muhasebeciler Günümüz Kutlu Olsun!

Böyle bir günümüz olduğunu ilk defa duydum :)

kutlu olsun bakalım...

Ne zamandır 1 mart muhasebeciler günü ilkkez duydum o zaman HAYDEEEEEEEE kutlu olsun :)

Dünya Muhasebeciler Günümüz Kutlu olsun

Arkadaşlar tüm stajer arkadaşlarımın dünya muhasebeciler gününü kutluyorum inşallah martta belgelerimizi alırız

ANKARA SMMM ODASI?NIN 1 MART MUHASEBE GÜNÜ NEDENİYLE BASIN AÇIKLAMASI

Değerli Meslektaşlar,
Biz muhasebeciler, ?1 Mart Muhasebe Gününü? ne yazık ki benzer günlere has etkinlik ve mutlulukla kutlayamamaktayız.
Bütün dünyada bilgi için muhasebe anlayışı hakim olduğu halde, ülkemizde Maliye Bakanlığının vergi için muhasebe yaklaşımı benimsenmiş bulunmaktadır.
Yıldan yıla Maliye Bakanlığının denetim yapacak personel sayılarında belirgin bir azalma meydana gelmiş olup; denetim kadrolarının % 60?u boş olarak tutulmaktadır.
Maliye Bakanlığı vergi toplama maliyetini düşürmek için, daha az personel çalıştırarak; kendi yapacağı işleri, Serbest Çalışan meslek mensuplarımıza angarya olarak yaptırmayı tercih etmektedir.
Mükellef üzerindeki denetim yetkisini kullanırken, bu yetkiyi kendilerine en büyük hizmeti veren meslek mensuplarımız üzerinde 3568 sayılı yasanın antidemokratik hükümlerinden kaynaklı yetkilerini, angaryalara ve haksız uygulamalara karşı çıkan/çıkacak meslek mensupları üzerinde bir tehdit olarak kullanmaktadır.
Meslekle ilgili mevzuat düzenlemelerinde görüşüne ilk başvurulması gereken meslek odalarını yok saymakta; hiçbir düzenlemede önerilerini dikkate almamaktadır.
Meslek odalarını kendine bağlı birimler olarak algılamakta, meslek mensuplarını da (çalışma düzenine, anayasaya aykırı bir şekilde) ücretsiz iş gördüreceği kişiler olarak görmektedir.
Meslektaşlarımıza bu angaryalar zoraki yaptırılırken, GİB kendi internet altyapısını geliştirmemekte; ihtiyaca cevap vermeyen internet bağlantılarıyla beyanname dönemlerinde meslektaşlarımıza adeta eziyet edilmekte,
meslektaşlarımızı geceleri de çalışmaya zorlanmaktadır.
Kendi altyapılarından kaynaklanan bu sorun nedeniyle meslektaşlarımız ve mükelleflerine maddi cezalar
yüklenmektedir.
Bu haksız angaryalarla meslek mensuplarımız, sosyal yaşamdan tamamen koptuğu gibi, yenilenen mevzuatları, mesleki gelişmeleri takip edecek zaman bulamamaktadır.
Meslek örgütünün hazırlamış olduğu tarifelerde % 10?luk ücret artışı çok görülerek iki yıldır tarifeler yayınlanamamaktadır.
Yaşanan ekonomik krizden en çok etkilenen kesimlerin başında meslektaşlarımız gelmektedir. Hayati bir önemdeki tahsilat sorunu bu dönemde daha da bunaltıcı bir hal almış bulunmaktadır. Maliyeden bu sorunun çözümüne yönelik bir destek elde edilememektedir.
81 oda örgütlenmesindeki 83.000 meslek mensubuyla dev bir örgüt olduğumuzun farkındayız.
Yukarıda belirttiğimiz nedenlerle 1 Mart Muhasebe Gününü buruk bir şekilde kutluyoruz. Bizler mesleğimizin önemini ve gücünü biliyoruz. Yaşadığımız sorunlar, mesleğimize karşı yapılan haksız uygulamalar,
meslek örgütümüzün gücünün yeterince gösterilmemesinden ve bunun algılanamamasından kaynaklandığını biliyoruz.
Bizi önemsemeyenlere 1 Mart Muhasebe Gününde büyük bir meslek camiasının yöneticileri, temsilcileri ve üyeleri olarak yakamıza taktığımız siyah bantlarla sorunlarımızın aciliyetini ve önemini anlatmaya çalışacağız.
Bu günü, mesleki sorunlarımızın tartışılıp çözülmesi yolunda meslektaşlar arası bir dayanışma günü olarak kutlayacağız.
Antidemokratik ve hukuka aykırı biçimde cezayı tehdit aracı olarak kullanan, Maliye Bakanlığı'nın mesleğimiz üzerindeki tahakküm öngören yetkilerinin bir an önce sınırlandırılmasını istiyoruz.
Sesimizin duyulmaması, sorunlarımızın görmezden gelinmesi, angaryaların kaldırılmayıp yenilerinin yüklenmesi halinde; beyanname dönemlerinde kendimizi tanıtmak, gücümüzü göstermek bizlere düşecektir.
Maliyenin angaryalarını yapma hamallığı istemiyoruz. Kariyerimize uygun daha iyi koşullarda çalışmak ve yaşamak istiyoruz.
ASMMMO YÖNETİM KURULU

öyle de böylede olsa bir günümüz var arkadaşlar.... benim için 3. çocuğum kadar emek verdiğim ruhsatımın doğum günü... hepimize kutlu olsun..emeğimizin karşılığını her birimizin görmesi....... görmesi gerektiğini idrak etmesi dileğiyle..

Bende forumu karıştırıyordum bir süre bulamayınca; kimse den ses sada çıkmamış diye hayıflanıyordum. Herkesin Muhasebeciler Günü kutlu olsun efendim...

bende üzülmüştüm :( kimseden ses çıkmayınca...

yinede 1 martın muhasebeciler günü olduğunu bilelim arkadaşlar..

her nekadar mükelleflerin, devletin; bundan umurları yoksada; meslektaş olarak en azından bugün için birlik olalım.

Teşekkür ederim/z İrem hn.

Tüketim çılgınlığı oluşmuyorsa bu tarz günler kimsenin umurlarında değildir genelde :) "kimse" derken üzerine alınanlar olmasın lütfen :)