1 Yıllık Haklar

Üyelik
17 Eki 2016
Mesajlar
2
Konum
İstanbul
Merhabalar;
Çalıştığım işyerinde 10. ayımı bitireceğim. İş yerine girişte belirli süreli 1 senelik sözleşme yapıldı. Müdürümle konuşmam neticesinde şirket bünyesinde bulunan farklı bir departmana geçmem onaylandı. Ancak o departmana geçerken bulunduğum şirketten sigortamı kesip şirketteki üst düzey yöneticilerin yeni kurmuş olduğu başka bir şirket üzerinden maaş ve sigortam yapılacakmış. Çalışacağım departmanda hali hazırda çalışanlar şu anda bulunduğum şirkette çalışıyor görünüyorlar.Yeni şirkette bilidiğim kadar bir tek ben olacağım. Böyle bir durumda ne gibi hak kayıplarına uğrarım.
Bilgilendirebilirseniz sevinirim. Teşekkürler.
 
Son düzenleme:
Olayınız aynı işverenlik bünyesindeki başka bir departmana geçiş değil.Başka bir şirkete geçiş ise bu durum iş akdinin devri dir.Doğrusu bu tür durumlarda tarafların yani her iki şirket ve ve sizin yazılı muvafakatı gerekir,bunun yapılmasında yarar var ileride ki ihtilafları önler.Bu şekilde olur ve gün kaybı olmaksızın yani bugün burdan ayrıldınız yarın öbür şirkete girişiniz aynı şartlarla yapıldı ise kıdem süreniz yönünden ve mali haklarınızda hiçbir sorun olmaz.Tersi olursa bazı olumsuzluklar yaşanabilir.
 
Şirketler birbirinden bağımsız tüzel kişiliktir. İlk sözleşme süreli sözleşme olduğundan süre sonunda hiç bir tazminat söz konusu olmadan sonlanacaktır. Yeni giriş yapılacak yerde sıfırdan işe başlamış olursunuz. Sözleşme durumunuza göre yeni yerden tazminat durumunuza bakılır. Kısaca süreli sözleşmenin uzatılması ile süresiz sözleşmeye dönüşme olmaz.
 
a.Şirketler birbirinden bağımsız tüzel kişiliktir.
b.İlk sözleşme süreli sözleşme olduğundan süre sonunda hiç bir tazminat söz konusu olmadan sonlanacaktır.
c.Yeni giriş yapılacak yerde sıfırdan işe başlamış olursunuz.
d.Sözleşme durumunuza göre yeni yerden tazminat durumunuza bakılır.
e.Kısaca süreli sözleşmenin uzatılması ile süresiz sözleşmeye dönüşme olmaz
.

a.evet
b.tazminat sözkonusu değil ama sözleşme belirli süreli İsede bitmesine daha iki ay var,
c.yeni işyerinde sıfırdan başlama olsa da bu olayda tüm süre dikkate alınır,yani iki ay daha çalışırsa bir yıllık süreli sözleşme tazminatsız son bulur
d.yeni yerdeki süre dahil bir yıl tamamlandığında sözleşme kendiliğinden son bulacağından,başkaca durum sözkonusu olmaz
e.süreli sözleşmenin uzatılması demek yeni bir sözleşme demek olur ki bu belirsiz süreliye dönüşüp dönüşmediğine bakmak lazım.
 
Üst