10 işçi üzeri işkura bildirim.

Üyelik
16 May 2006
Mesajlar
2
10 işçiyi geçen işyerleri işkura işçi bildiriminde bulunması gerekiyormuş..

1-bu bildirimi yapmamanın cezası varmı
2-Bu bildirimi 2 yıl önce yapmamız gerekiyorduda yapmadı isek bu gün yapabilirmiyiz. böyle birşey yaparsak ceza sı olurmu.

detaylı bilgi verirseniz çok menun olurum.
 
DEĞERLİ arkadaşım iyice kafam karıştı bu linklerden dolayı.
Şimdi 10 işçi üzerini bildirmez isek cezası nedir. bunun net cevabını bulamadım o linklerde.
 
Arkadaşlar daha önce açılan başlıklarda söylemiştim yine söyleyeyim İSMMO düzenlediği SSK seminerinde Resul Kurt üstadımız aylık işgücü çizelgesi vermemenın bır cezası olmadığını söylemişti.
Sanıyorum ISMMMO sayfasında canlı yayın lınkınde hala mevcut isteyenler bakabılır
 
İSMMO sayfasında canlı yayın köşesinde 01.02.06 tarihli iş ve sosyal guv huk. semınerının soru -cevap bölümümün 01.40'ncı sanıyesınde söyluyor tekrar baktım. :wink:
 
Sayın harmanyeri25;
Size tavsiyem İş kur a gerekli evrakları düzenleyip dosya açılışınızı yapınız herhangi bir cezai işlem uygulanmaz bundan sonra liste verip vermememeniz sizin bileceğiniz.Yanlızca iş kur listeyi talep ederse verilmese ceza uygulanır bilgilerinize.
 
50 kişiyi geçmediği sürece (iab hariç) iş kur talep etmedikçe hiçbir şey yapmanıza gerek yok.(ceza da yok.)
 
Bizim bağlı olduğumuz İş-kur Bolu Şube Müdürlüğü'nden bize verilen bilgiye göre 10 ve üzerindeki işçiler İş-kur'a bildirilecek.

Ancak cezalar konusunda bir fikrim yok.
 
iş kur çalışanları sakın iş kanunu md 29 dan dolayı bildirim yapılacak demesin :?:
 
sayın nane
50 kişiyi geçmediği sürece (iab hariç) iş kur talep etmedikçe hiçbir şey yapmanıza gerek yok.
demişsiniz,
bunu hangi kanuna göre söylediniz yazarsanız, bizde öğrenmiş oluruz, hem aksi bir durum olursada, elimizde dayanağımız olur.
kolay gelsin
 
sayın denetmen2000
iş kur kanunu açık. 50 ve üstü işalan yoksa, iab vermiyorsanız, toplu işalan çıkarmıyorsanız başka bir bildirim yükümlülüğü yok. ama iş kur resmi tebliğat yaparak bilgi talep ederse o zaman istenen bilgi verilir.
 
arkadaşlar işkur işgücü çizelgesi veya işyeri bildirgesinin zamanında verilmemesinden dolayı ceza uygulamıyor. Eğer kendileri resmi bir yazıyla talep ederse ceza yersiniz.!!
 
Üst