fonradar

108 Kredi Kartı Slip Kaydı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ano-meN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba

108 Hesapta Kredi Kartlarının tahsilatını takip ediyoruz. 2010 yılında vadesi olup hesaba geçecek
kredi kartı tahsilatları için aynı hesap altında 2010 Ocak Vadeli Kredi kartı tahsilatı hesabı mı açmam
lazım yoksa başka bir hesapta mı takip etmem gerekiyor.

teşekkürler

Ynt: 108 Kredi Kartı Slip Kaydı

bildiğiniz üzere kredi kartı tahsilatları günlük,aylık veya özel anlaşma ile belirlenen günlerde hesaba geçmektedir.Bir ara bir yorumda (şu anda bulamıyorum) bu ayırıma dikkat çekilerek hangi hesapların kullanılması gerektiği konusunda bir yazı okumuştum.Özetle ertesi gün hesaba geçmesi durumunda 108 aylık bazda veya başka bir tarihte geçmesi durumunda 127 hesaplarının kullanılmasının daha doğru olacağı anlatılmaktaydı ve bana görede olması gerekende budur.Çünkü 108 hazır değerleri ifade ettiğinden anında paraya çevrilebilen varlıkları ifade eder.Bu durumda 2010 vadeli örneğiniz için 127 hesabı kullanmanın daha doğru olacağı kanaatindeyim.Saygılar.

Benim başka bir sorum olacaktı.kredi kartı ile ilgili 108 hesap yerine 181 hesap (181 Gelir Tahakkukları Hesabının İşleyişi: Dönem sonunda, döneme ait olarak hesaplanacak tutarlar ilgili hasılat ve gelir hesapları karşılığında bu hesaba borç kaydedilir. Sonraki dönemde, alacakların kesinleşmesiyle hesaptaki tutarlar bu hesabın alacağına karşılık ilgili hesapların borcuna kaydedilerek kapatılır) ise kullanılabılır mı?Vergi ziyaine neden olunur mu? veya tekdüzen e uyulmadıgı ıcın özel usülsüzlük cezası kesılebılır mi?

181. GELİR TAHAKKUKLARI
Üçüncü kişilerden tahsili ya da bunlar hesabına kesin borç kaydı hesap döneminden sonra yapılacak gelirlerin, içinde bulunan döneme ait olan kısımlarının izlendiği hesaptır.
Pos larda borç doğmuş durumdadır. Ayrıca THP en likitten başlar. Komisyon bedelinin ödenmesi halinde paraya kolayca çevrilebilir. THP uymamaktan dolayı özel usulsüzlük cezası kesildiğini çok duymadım. Ama istedikten sonra kesilir.

tşk edrim cevabınız için.Peki rica etsem bu konu ile ilgili üst mahkeme kararları örneği verebilirmisiniz?