12.11.2005 Staja Başlatma Sınav Soruları

Kınama cezasıyla ilgili sorunun cevabı (a) şıkkında yer alan "bir başka meslek mensubuyla sözleşmeli olan mükellef ile iş görüşmeleri yapması" şeklindeki tanım olmalıydı görüşündeyim. tam hatırlayamadım şıkta yer alan ifadeyi ama umarım yardımcı olabilmişimdir.

nizo arkadaşım demişki hangisinde uygulanmaz olarak hatırlıyorum. Benim hatırladığım soru kınama cezasının uygulanacağı şeklindeydi. çünkü diğer şıklarda kınama cezasının uygulanamayacağı fiiller yer almaktaydı.

iktisatta yer alan şekilli sorunun cevabını ben de bulamadım belki kapsamlı araştıramadım ama bence;
üstten kesen doğru toplam maliyeti, yatay doğru faaliyet hacmini gösterdiğine göre sabit maliyeti ifade eden çizginin üzerinde bir de değişken maliyeti ifade eden bir doğru olduğuna göre cevabı ben "toplam artan oranlı maliyet" olarak düşündüm. fakat birim sabit maliyet olması gerektiğini savunan arkadaşlarım var. doğru cevabı kaynaktan bulan biri olurda paylaşırsa çok iyi olacak.

merhaba

arkadaşlar merhaba
öncelik yazmış olduğunuz sorulara bakdım maliyetten vermiş olduğunuz cevap yanlış tam maliyet olacakdı cevabı tartılı ortalama ile ilgili başka bir soru vardı cevabı 184500 olacak şekil vardı yine maliyettte yarısabitdeğişken maliyetin şekliydi hukuk sorularında ise vedia aşağıdakilerden hangisinin içine girer (saklama sözleşmeleri), sözleşmenin tanımı vardı, iflas ettikden sonra kaç süre ile 1 yıldı, adi ortaklılıkla ilgili soru vardı, isveren işçiyi çalıştırmazsa kaç katı tazminat öder 8 katı, primlerin zamanında ödenmemesi gecikme zammı, 30 günden az süren sözleşmelere ne denir süreksiz, aşagıdakilerden hangisi kınama cezasını gerektirir? a şıkkı idi başka birmeselek mensubu diye devam ediyor standartlarda koşullu borçun tanımı vardı, finanasal kiralama ile ilgi soru vardı, önemlilik derecesi kaçdan az olursa önemli etkisi olmadığı varsayılır %20 idi