120 Günlük Vizite Kağıdı

  • Konbuyu başlatan ahmetalkan
  • Başlangıç tarihi
A

ahmetalkan

Ziyaretçi
Merhaba ben girdiğim işyerinde henüz 20 günlük sigortalayım.Burada vizite kağıdı almam gerekirse 120 günlük sigorta dökümü nasıl yapılacak.
Buradan önceki çalıştığım yerdeki süreler nasıl gösterilir.Saygılar
 
eş veya çocuk için 120 şartı var aktif sigortalı için ise 90 gün şartı var.Şuan çalışmış olduğunuz işyeri vizite kağıdını düzenler eski çalıştığınız günleri ilave eder,eski işyeri numaranızı yazıp kaşeler ve imzalar
 
1.şık burada 120 günlük çalışma süren dolarsa sağlık belgesi alabilirsin.
2.şık eski çalıştığın işyerindeki çalışma süren ile buradaki çalışma süren toplamı 120 günü bulursa sağlık belgesi alabilirsin.(eski işyerinden ayrı yeni iş yerinden ayrı sağlık belgesi alacak ve ikisinin birlikte kullanacaksın)
 
+ek olarak,
iki iş yeri arasındaki boşta kalan zaman 6 ayı geçemez. Eski günlerin sayılması açısından.
 
ahmetalkan' Alıntı:
...........................................................k.
Buradan önceki çalıştığım yerdeki süreler nasıl gösterilir.Saygılar

sayın alkan.

önceki işyerindeki süreleri o işyerinden alacağınız vizite kağıdı ile gösterirsiniz. son bir yıl içinde sigortalılığınız sayın Kum'unda belirttiği gibi 120 günü aşıyorsa tedavi olabilirsiniz kanaatindeyim. geçmiş olsun.

506 SSK

Sigortalılık niteliğinin yitirilmesi:

Madde 40 - (Değişik: 16.06.1975 - 1912/2 md.)

2 nci maddede belirtilen sigortalılık niteliğini yitirenlerden, bu tarihten önceki bir yıl içinde en az 120 gün hastalık sigortası primi ödemiş olan sigortalı ile karısı ve geçindirmekle yükümlü olduğu kocası, çocukları, ana ve baba¬larını, bu niteliğin yitirilişinden başlamak üzere altı ay içinde meydana gelecek hastalıkları halinde, 32 ncı maddenin (A) ve (D) fıkralarında yazılı yardımlardan yararlanırlar.
bundan önceki süreler


iki iş yeri arasındaki boşta kalan zaman 6 ayı geçemez.

bunun dayanağını bilgi sahibi arkadaşlar bizlere hatırlatırsa seviniriz. :)

Şuan çalışmış olduğunuz işyeri vizite kağıdını düzenler eski çalıştığınız günleri ilave eder,eski işyeri numaranızı yazıp kaşeler ve imzalar

sayın eren afbuyrun ben bunun mantığını anlayamadım. bizleri aydınlatırmısınız :roll:

saygıyla
 
heerdeem' Alıntı:
Şuan çalışmış olduğunuz işyeri vizite kağıdını düzenler eski çalıştığınız günleri ilave eder,eski işyeri numaranızı yazıp kaşeler ve imzalar

sayın eren afbuyrun ben bunun mantığını anlayamadım. bizleri aydınlatırmısınız :roll:

saygıyla

Merhaba,
Sayın Erdem, eski çalıştığım işyerinde sektör itibariyle sirkülasyon çok fazlaydı, çalışanlar hep kısa süreli çalıştıkları için bir işyerinde gün dolduranlar çok azdı. Bu nedenle bahsedilen uygulamayı bende yapıyordum. Önceki çalıştığı işyerinden almış olduğu vizite kağıdını elinden alıyor, bizdeki çalışmadan eksik kalan gerekli gün sayısını aldığım vizite kağıdındaki günleri yazarak tamamlıyor ve yanınada elimdeki vizite kağıdındaki diğer işyerine ait işyeri numarasını belirtiyordum.

İki ayrı işyerinde çalışılarak 120/90 gün sınırının doldurulması halinde yapılacak uygulama yönetmelik/genelge ile kesin olarak belirlenmediği için olsa gerek SSK buna itiraz etmiyordu.
 
Alıntı:
iki iş yeri arasındaki boşta kalan zaman 6 ayı geçemez.


bunun dayanağını bilgi sahibi arkadaşlar bizlere hatırlatırsa seviniriz.
Sayın herdem
bildiğiniz üzre ülkemizde her olayı bir kanun maddesine dayandırmak ve uygulamnında öyle olduğunu görmek her zaman mümkün olmuyor.
ben sadece bulunduğum ildeki müdürlüğün uygulamasının böyle olduğundan dolayı tavsiye niteliğinde yazdım. Gününüzü doldurma açısından çift vizite kağıdınız varsa(yani iki ayrı iş yerinden hizmetiniz varsa) yine son bir yıl içinde, aradaki boşta kalan zamanda 6 ayı geçmiş ise bizim müdürlük sadece en son vizite kağıdındaki günleri dikkate alıyor. Dolayısıyla vatandaş 90/120 günün dolmasını bekliyor. :lol:
 
Madde 40 – (Değişik: 16/6/1975 - 1912/2 md.)

2 nci maddede belirtilen sigortalılık niteliğini yitirenlerden, bu tarihten önceki bir yıl içinde en az 120 gün hastalık sigortası primi ödemiş olan sigortalı ile karısı ve geçindirmekle yükümlü olduğu kocası, çocukları, ana ve babalarının, bu niteliğin yitirilişinden başlamak üzere altı ay içinde meydana gelecek hastalıkları halinde, 32 nci maddenin (A) ve (D) fıkralarında yazılı yardımlardan yararlanırlar.
 
değerli meslekdaşlarım ve sayın heerdem ben bu vizite kağıdı doldurma işini her gün yapıyorum çünkü işlerimizin sayısı ve sirkülasyon çok fazla giren çıkan çok.Aynı işlemi daha dün yaptım.İşçi 30 gün çalışmış bizim işyerimizde bir önceki işyerinden günlerini almış ve vizite kağıdına bu günlei ekleyip yanına kaşe vurup imza atmamızı ve eski işyeri sicil numarasını yazmamızı bize bizzat yetkileler söyledi ve yıllardırda işlemler bu şekilde yürüyor. 120 gün dolduğu için eş ve çocukları için sağlık belgesi de düzenlenir,sağlık karnesi de alınır,vizite kağıdı da düzenlenir.Umarım sayın heerdem sizi aydınlatabilmişimdir,herkese iyi çalışmalar ve teşekkürler.
 
Bu 40.maddeyi ben pek anlayamadım. örneğin geriye dönük olarak 1 yıl içinde 4 tam ay / 120 gün prim ödeyen bir kişi sigortalılık niteliğini yitirmesinden itibaren 8 ay boyunca bu yardımlardan yararlanamaz mı?
ayrıca merak ettiğim bir konu; bağ-kur ' luluk niteliğini kaybedenlerde bu yardımlar ne kadar sürüyor? Beni aydınlatırsanız memnunu olurum. Saygılarımla...
 
Sayın Ercan,

Çalışma Bakanlığı’nın "Bağ-Kur Sağlık Sigortası Yardımları Yönetmeliği" 03/08/2005 Tarih ve 25895 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Söz konusu yönetmelik ilişiktedir.Yönetmeliğin önemli bölümleri aşağıda açıklanmıştır.


Bağ-Kur’a prim borcu ile gecikme zammı borcu bulunanlar, sağlık yardımlarından yararlanamayacaklar. Bağ- Kur kapsamı dışına çıktığı gün ya da ertesi gün bile yeniden aynı kapsamda sigortalı olan Bağ-Kur’lunun sağlık yardımından yararlanabilmesi için 4 aylık prim ödeme süresini doldurması gerekecek.

Saygılarımla
 
bağkur ek madde 14/b

hastalık sigortası yardımları, sigortalının sigortalılık vasfını kaybettiği tarihten itibaren 90 gün içinde meydana gelecek hastalık hallerinde de devam eder.

ssk madde 40

özetle; işten çıkış tarihinden 6 ay süresince ve çıkış tarihinden geriye doğru bir yıl içinde 120 günü varsa sağlık yardımından yararlanır.
 
Üst