13 mart maliyet muhasebesi sorusu

Ynt: 13 mart maliyet muhasebesi sorusu

serkan4174 ' Alıntı:
Değerli arkadaşlar herkes soru zordu üzerinde durmuş ben hala ısrarla bu sorunun o sınav süresinde okunması,anlaşılması sonra kafanda sorunun cevap taslağının hazırlanması ve soruyu çözmeye başlamak en iyi maliyetçiyim diyen biri için bile en az 20 dk olarak görüyorum geri kaldı 1 saat 10 dk o sürede sorunun her yerinde ince ayrıntılar var onları gör işlemleri yap sürekli makineyle hesap yap kağıda geçir birde bu bilgileri anlayacağın şekilde geçirki diğer aşamalarda o bilgileri diğer yerlerde kullanacaksın çünkü, yani uzun lafın kısası zaten kimse o soruyu rakamsal olarak birebir tutturamazdı onu geçtik 1saat 10 dk da o soruyu çözecek adam varmıdır?Ben maliyete çalışacağım diye 4 tane tükenmez kalem bitirdim yazık değilmi o emeklere bu nasıl bir iştir?
Bana göre itirazımızın ilk nedeni soru zorluğu değil sorunun çözülmesi için verilen süre azlığı olmalıdır.Bana 3 saat süre verselerdi paniklemez ve sakin sakin soruyu çözerdim (rakamlar tutmazdı ama mantık ve gidiş tutardı) evet maliyetten kaldım ama bu benim bilmememden değil verilen süre az ve soru çok teferruatlı olduğu içindir.
Sana,kesinlikle katılıyorum.Ben sınava Ankarada girdim.İlk 10 dakika hesap makineleri iyi çalıştı.Sonrasında derin bir sessizlik...Sorular labirentten ibaretti.Bu engelleri aşamayan diğer şıklara geçemedi.Kısacası ömrümde gördüğüm en moral bozucu sınavdı.Yazık yani 3-5 kişi binlerce insanın hayatıyla oynuyor.

Evet arkadaşlar bende size katılıyoırum, ilk yarım saatte sorunun ne olduğunu bile anlamadım. Ama sınavda bazı arkadaşlar hocalara isyan ediyordu. Böyle soru olurmu diye? nerden başlayacağız diye..?? ilk defa bir sınavda öğrenci isyan ediyordu. umarım sınav komisyonun bu isyanları duyar ve 30 luk kağıtlara 50 verir...işimiz zor bakalımm ne olacakkk

sınav sorusu degildi .

dershanede hocalar daha çözemedi bu soruyu ..

bu nasıl iş ..anlamadım ..

bunlar bizden ne istiyorlar anlamadım ..

finansal için 3 dönemdir agladık yapmadıgımız şey kalmadı .. bakın mis gibi sorular geldi..

yani ne yapmak gerekiyormuş ...

?????

Geçmiş olsun arkadaşlar.Bende bikaç dönem önce en iyi olduğum ders maliyetten kalıp diğer dersleri ilk hakkımda vermiştim.Maliyeti diğer sınavda vermiştim.Maliyet malesef diğer sınavlara benzemiyor.Allah kolaylık versin hepinize.

birde işin kötüsü maliyet hocası en ufak bir formül hatasında 55 puanlık bir soruya her şey doğru olduğu halde 30 verdi yani acayip puan kırmıştı. inşallah bu dönem soru zorluğundan dolay 30 ve üzer alanlar 50 tamamlanır yoksa töbe %1 kısım bile geçemez sınava girenlerden.

13 Mart Yeterlilik Maliyet Muhasebesi Sınavı mağdurlarındanım,
2 farklı ders notundan çalışmama rağmen,1997 den itibaren sorulmuş tüm soruları çözmeme rağmen (yaklaşık 50 adet 1997 den itibaren sorulmuş tüm sınav soruları ), Asmmo'nun kursuna katılmama rağmen,örgün eğitimde Maliyet Muhasebesi 1 ve 2 derslerini almama rağmen,bu sınavda sorulan soru tipi ; mantığa,zamana,insanlığa herşeye tezat bi uygulamadır.Verilen onca emeğin,yapılan harcamanın,kaybedilen zamanın,kırılan umutların,geçiken geleceğin günahının sahibi, egolarını tatmin etmeye çalışan,her sınavda değişik bir fantazi uygulamadan çekinmeyen zihniyeti kınıyorum.Şahsen ben hakkımı helal etmiyorum bu soruları hazırlayan hazırlatan bu adaletsiz,mantıksız zihniyete son verilmesini Tesmer-Türmob-Maliye Bakanlığı ve Devletimizden ısrarla rica ediyoruz.Sorumlu Sınav Komisyonu'ysa bedelini komisyon,sorumlu Tesmer'se Tesmer ödemeli,Türmob'sa Türbom'a ödetilmelidir.yapılan herşey karşılıksız kalmaktadır olan arada mağdur olan binlerce insana olmaktadır.Adaylara başarılar diliyorum,vicdansızlara Allah'dan hidayet diliyorum,allah ıslah etsin :))

Bu Soruyu Alıp ilk seferde 1,5 saatte çözecek SM,SMMM,YMM ders hocası varsa ben elini öperim :))
Soruyu hazırlayan hoca kendisi bu soruları 1,5 saatte çözdüyse onada bravo :)

arkadaşlar hepimiz aynı durumdayız.bizi para kaynagı olarak görüyorlar.staj başlatma sınavı bir seçme sınavıydı.biz seçilmiş insanlarız.bitirme sınavlarının seçme degil bilği ölçme sınavı oldugunu hatırlatmamız gerekiyor.maliyet sorularını hazırlayan kişi resmen eleme sınavı yaptı.sagolsun. ahirette iki elim yakasında.

Geçmiş olsun arkadaşlar. soruları henüz görmedim ancak temmuz benzeri bir sınav yaşamışsınız anladığım kadarıyla.
Allah yardımcınız olsun...

yeterlilikte maliyet palası stajerlerin canını çıkarınca arıyolar işlem tamammı ağbüüüüü, cevap: he tamam gülüm döktüm alayını, gözlerine fener tutulmuş tavşan gibi kaldılar gönderin mailleride başlasın kayıtlar ;D ;D sınavdan sonra gelen maile bak ulen ben geçtim aloooooo mayısta belge alıcam diyorum ne kursu a akıllılar

Sayın Stajyerimiz,

2011/2. Dönem (Temmuz 2011) SMMM Yeterlilik sınavına hazırlık amacıyla, sınava girebilecek durumda olan stajyerlerimiz için düzenlediğimiz kursumuzun kayıtları başlamıştır. 09 Nisan 2011 tarihinde başlayacak olan SMMM yeterlilik sınavı hazırlık kursumuzla ilgili bilgiler ektedir. Detay bilgi için [email protected] adresinden eğitim birimimize ulaşabilirsiniz..

Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz..

İstanbul SMMM Odası / TESMER İstanbul Şubesi

bundan sonraki maliyet sınavı kolay olur gibi düşünüyorum. Temmuzda muhasebe zor olur gibi , zaten top ikisi arasında muhasebe-maliyet arasında gandinin bir lafı var ya biri sana tokat atarsa diğer yanağını çevir.gandinin smmm sınavlarından haberi yokmuş o sözü söylediğinde ulan şamar oğlanına döndük be :D :D :D

aazakli ' Alıntı:
bundan sonraki maliyet sınavı kolay olur gibi düşünüyorum. Temmuzda muhasebe zor olur gibi , zaten top ikisi arasında muhasebe-maliyet arasında gandinin bir lafı var ya biri sana tokat atarsa diğer yanağını çevir.gandinin smmm sınavlarından haberi yokmuş o sözü söylediğinde ulan şamar oğlanına döndük be :D :D :D

:) diğer yanağı her zaman çevirmemek lazım, hele de bizim gibi staj başladığından beri bolca tokat yiyenler.

(bu söz isa'ya atfedilir.)

ben bunda kasıt arıyorum. çünkü alttan yeni stajer gelmiyor bu aralık 2011 'e kadar devam edecek e haliyle temmuzdaki sorularda zor olacak gibi. ha bu maliyet içinmi olur yoksa diğer derslerden birimi olur onu kestirmek çok zor. ama yazık bu kadar insanın emeği hakkı yenmemeli el insaf derim vicdan derim yapmayın etmeyin bizim sınavlarla uğraşacağınıza meslek ayaklar altında geziyor kaybedilen o itibarı kazanın diyorum başka da birşey demiyorum diyemiyorum.......

hiç birşey yapılmaz düne kadar sürmen vardı ne oldu baskı oldu millet ruhsat alamaz oldu yusuf hocayı gönderdiler para için... (sanmayın sizi müşavir yapalım diye. ) ki son hakkı olanlar finansaldan dosya yaktı ne yapabildik onlar için şimdi de maliyeti zor soruyorlar ki (kelle başı 70 lira) bunların taktikleri belli bir dönem zor bi dönem kolay iki dönem zor bi dönem kolay. sanslı döneme denk gelen geçiyo bi şekilde olan dosya yakanlara oluyo ve hiç kimse derslerden geçtikten sonra dönüp arkasına bakmıyo. üzgünüm ama hakikat bu..

zirve006 ' Alıntı:
hiç birşey yapılmaz düne kadar sürmen vardı ne oldu baskı oldu millet ruhsat alamaz oldu yusuf hocayı gönderdiler para için... (sanmayın sizi müşavir yapalım diye. ) ki son hakkı olanlar finansaldan dosya yaktı ne yapabildik onlar için şimdi de maliyeti zor soruyorlar ki (kelle başı 70 lira) bunların taktikleri belli bir dönem zor bi dönem kolay iki dönem zor bi dönem kolay. sanslı döneme denk gelen geçiyo bi şekilde olan dosya yakanlara oluyo ve hiç kimse derslerden geçtikten sonra dönüp arkasına bakmıyo. üzgünüm ama hakikat bu..

çok doğru