Ynt: 13 mart maliyet muhasebesi sorusu
Sana,kesinlikle katılıyorum.Ben sınava Ankarada girdim.İlk 10 dakika hesap makineleri iyi çalıştı.Sonrasında derin bir sessizlik...Sorular labirentten ibaretti.Bu engelleri aşamayan diğer şıklara geçemedi.Kısacası ömrümde gördüğüm en moral bozucu sınavdı.Yazık yani 3-5 kişi binlerce insanın hayatıyla oynuyor.serkan4174 ' Alıntı:Değerli arkadaşlar herkes soru zordu üzerinde durmuş ben hala ısrarla bu sorunun o sınav süresinde okunması,anlaşılması sonra kafanda sorunun cevap taslağının hazırlanması ve soruyu çözmeye başlamak en iyi maliyetçiyim diyen biri için bile en az 20 dk olarak görüyorum geri kaldı 1 saat 10 dk o sürede sorunun her yerinde ince ayrıntılar var onları gör işlemleri yap sürekli makineyle hesap yap kağıda geçir birde bu bilgileri anlayacağın şekilde geçirki diğer aşamalarda o bilgileri diğer yerlerde kullanacaksın çünkü, yani uzun lafın kısası zaten kimse o soruyu rakamsal olarak birebir tutturamazdı onu geçtik 1saat 10 dk da o soruyu çözecek adam varmıdır?Ben maliyete çalışacağım diye 4 tane tükenmez kalem bitirdim yazık değilmi o emeklere bu nasıl bir iştir?
Bana göre itirazımızın ilk nedeni soru zorluğu değil sorunun çözülmesi için verilen süre azlığı olmalıdır.Bana 3 saat süre verselerdi paniklemez ve sakin sakin soruyu çözerdim (rakamlar tutmazdı ama mantık ve gidiş tutardı) evet maliyetten kaldım ama bu benim bilmememden değil verilen süre az ve soru çok teferruatlı olduğu içindir.