14 mart 2009 Vergi Hukuku

Ynt: 14 mart 2009 Vergi Hukuku

saol hezarfen
ben sınırda (45-48) ile kalırım diye düşünüyodum umarım senin dediği gibi olur.

arkadaşlar ben de sadece vergiden girdim. Tek dersim o kalmıştı. ama zora hazırlanıp kolayda şaşırdım. sınavdan çıktığım an tamam dedim geçerim artık smmm'yim. ama sonra cevaplara baktım, kanun maddelerine baktım ve gördüm kü cevaplarım çok eksik. örneğin ilk soruda kanunen kabul edilmeyen giderlere ait KDV ile vergiden muaf kurumların kestiği KDV'nin indirilemeyeceğini yazdım, binek otomobil ve değeri kaybolmuş mallarla ilgili bir şey söylemedim. ikinci soruya on gün içersinde kayıt edilir, muhasebe ilekelerine göre düzeltme işlemi yapılır, silinti yapılmaz tek çizgiyle çizilir gibi şeyler söyledim ama kanun maddelerindeki diğer ayrıntılara giremedim. 3. soruda gelirin tarifini yaparken tuttum sonunda gayrisafi tutarıdır dedim. ancak unsurları doğru sıraladım fakat örneklerdeki hiçbirini tuttuaramadım. 4. soruda bay A'yı doğru hesapladım lakin bay B'den istnisna tutarı olarak 19800tl düştüm tabi onu düşünce tefkifat hesaplamam felan hep boşa gitmiş oldu. nerden aklımda kaldıysa. işte böyle arkadaşlar. sınavdan sonra ne kolay sınavdı dedim ama bir süre geçtikten sonra cevapları zormuş dedim kendi kendime. ah salak kafam, bitecekti bu kabus ne güzel...ama olmadı.

1 Soru 12,5
2 Soru 12,5
3 Soru 8
4 Soru 12,5
Toplam 45,5 çıkar belki 2 ve 4 soru fazla puan alabilirsiniz çok kritik.

yorum için teşekkürler balbal..

valla benim yaptığım en iyi tahmin şöyle;
1-15
2-15
3-5
4-15

Arkadaşlar bende şunu öğrenmek istiyorum sonuçlara itiraz edilince standart bir itirazmı oluyor yoksa gerekçe felan belirtebiliyormuyuz mesala ben soru sıralamasına kendime göre yaptım kağıdın altında biraz boşluk kaldı orayı geçip 3. soruyu arka sayfaya yazdım ama kağıdın arkasına bakmadan burada bitmiş gibi not verebilecekleri ihtimali var çünkü altta boşluk kaldı biraz bari yazsaydım ama neyse
Birde bende gelirin unsurlarını özellikleriyle karıştırıp unsurları yerine özelliklerini yazmışım aşağıdaki unsurların ise tamamı doğru unsurla kazanç türlerini kastettiğini nasıl anlamadım nasıl uyuşmuşum bu ne menem bir strestir anlamadım. Herkesin büyük emekler verdiğine inanıyorum. Çabalarımıza biraz tolerans kullanmaları aslında haksızlık olmaz ama belki kimseyi üzmezler. Ben hiç itiraz etmedim ama konuyu bilenler yazarsa hazırlıklı oluruz. Gerekçeli itiraz oluyormu bilenler lütfen

arkadaşlar vergi kolaydı sözcüğü verilen cevaplar karşında insanda bir tebbessüm uyandırıyor.sorular bence beklenmedik tarzda olması,banko soruların beklentisi,ayrıca sınav paniği hiçte söylenen gibi geçmediğini gösteriyor sınava girenlerin cevapları karşısında.sınavda sürekli akılda hakkım yanarsa düşüncesi,normal zamanda yapılamayacak hataları beraberinde getiriyor. ???

arkadaşalar benim içinde bi dağerlendirme yaparmısınız 2 gündür hesap yapmaktan sıkıldım yardımcı olursanız sevinirim.

1-) birinci soruda 4 maddeyide eksiksiz yazdım
2-) kayıt zamanı olarak 10 gün diyerek biraz yorum yazdım, yanlış kayıtla ilgilide üstü çizilir yeni kayıt yanına üstüne yeniden yazılır diye biraz eklemeler yazdım
3-) gelir tanımı tam unsurlarıda eksiksiz yazdım, sadece milli piyango yanlış gerisi tam olarak doğru
4-) bay (A) doğru Bay (B) yanlış

vergi dersi çok kolaydı ama nedense ben çok hata yaptım ters köşe oldum neler çalışmıştım soruları görünce şok geçirdim inş.hayırlısı olur

Vergi sınavı gerçekten kolaydı. Ama ben kendimi sorular zor gelecek diye hazırladığımdan pek bu derse bakmamıştım. hala affetmiş değilim kendimi bir daha da böyle kolay sorular geleceğini hiç sanmıyorum. çok büyük bir şansı kaybettim bence :(

hvl1903 ' Alıntı:
arkadaşalar benim içinde bi dağerlendirme yaparmısınız 2 gündür hesap yapmaktan sıkıldım yardımcı olursanız sevinirim.

1-) birinci soruda 4 maddeyide eksiksiz yazdım
2-) kayıt zamanı olarak 10 gün diyerek biraz yorum yazdım, yanlış kayıtla ilgilide üstü çizilir yeni kayıt yanına üstüne yeniden yazılır diye biraz eklemeler yazdım
3-) gelir tanımı tam unsurlarıda eksiksiz yazdım, sadece milli piyango yanlış gerisi tam olarak doğru
4-) bay (A) doğru Bay (B) yanlış

sen 55-60 arası alırsın ;D

arkadaşlar sizce gelir ve unsurları sorusunun puanlaması nasıl olur
gelir:5
unsurlar:5
diğeri:15

bu şekil düşünüyorum... sizce ???

hvl arkadaşım bence sen 60 ın üzerinde bir not alacaksın hiç düşünme geçersin sen bütün bunlarla kalırsan ben bittim doğrusu

ilyaskom ' Alıntı:
arkadaşlar sizce gelir ve unsurları sorusunun puanlaması nasıl olur
gelir:5
unsurlar:5
diğeri:15

bu şekil düşünüyorum... sizce ???
bence gelir ve unsurları 15 puan diğer maddeli kısım 10 puan ...benim tahminim

bende öyle tahmin ediyorum inşallah öyledir 2 puana bile ihtiyacım var çünkü

İnsan bu işin bir standardı yok mu diyor değil mi? bir zor bir kolay şaşırdım iyice. hoş görünüşe göre ben standardı yakalıyorum. zorundan da kalıyorum kolyaından da kalıyorum. ama bu beni bilgisiz mi yapar? yapmaz...

sayın ömer-54 senin puanlamanda benden olsun :)
1-12,5
2-12,5
3-20
4-12,5
---------
57,50 hayırlı olsun

Arkadaşlar puanlarınızı hesaplarken bence şuna göre hesap yapın.

1. Soru'da 4 tane madde vardı madde başına 25/4=6,25 puan
2. Soru'da 2 ayrı kanun maddesi sorulmuştu. Kayıt zamanı 12.5 puan kayıt düzeni 12.5 puan
3. Soru'da Gelirin tanımı 7.5 puan Gelirin unsurları 7.5 puan Gelir türleri ise 5*2=10 puan
4. Soru'da Bay A 12.5 puan Bay B 12.5 puan

Bir de şunu belirtmek istiyorum. O kadar fazla zora konsantre olduk ki kolay soruları görünce, ve kalan sınav haklarımızı düşününce hepimiz heyecan yaptık. Yok örtülü sermaye, yok transfer fiyatlandırması, istisnalar, muafiyetler, dar mükelleflerden elde edilen kazançların vergilendirilmesi, birden fazla işverenden elde edilen ücretin vergilendirilmesi, menkul sermaye iratlarının vergilendirilmesi derken bir de baktık ki geliri tanımlayın, unsurlarını yazın, Bay A'nın tek konutunun geliri, indirilemeyecek kdv. Size yemin ederim sınavdan önce eğer kolay sorular sorulacaksa Gelir vergisinden gelirin tanımı ve unsurlarını sorsunlar, Kdv'den indirilemeyecek kdv veya teslim ve teslim sayılan halleri, Vergi hesaplatıcaklarsa da tek konuttan elde edilen geliri hesaplatsınlar diye aklımdan geçirmiştim.

hazerfan ' Alıntı:
Bir de şunu belirtmek istiyorum. O kadar fazla zora konsantre olduk ki kolay soruları görünce, ve kalan sınav haklarımızı düşününce hepimiz heyecan yaptık. Yok örtülü sermaye, yok transfer fiyatlandırması, istisnalar, muafiyetler, dar mükelleflerden elde edilen kazançların vergilendirilmesi, birden fazla işverenden elde edilen ücretin vergilendirilmesi, menkul sermaye iratlarının vergilendirilmesi derken bir de baktık ki geliri tanımlayın, unsurlarını yazın, Bay A'nın tek konutunun geliri, indirilemeyecek kdv. Size yemin ederim sınavdan önce eğer kolay sorular sorulacaksa Gelir vergisinden gelirin tanımı ve unsurlarını sorsunlar, Kdv'den indirilemeyecek kdv veya teslim ve teslim sayılan halleri, Vergi hesaplatıcaklarsa da tek konuttan elde edilen geliri hesaplatsınlar diye aklımdan geçirmiştim.

Çok doğru söylüyorsunuz... Ben mesela gelirin tanımı yapamadım bir türlü... 3 farklı tanım yapıp her birini silip tekrar yazdıktan sonra hepsini silerek en doğrusunun bu gelirin tanımı cevabını yamamak lacağı sonucuna vardım ve boş bıraktım sorunun bu bölümünü... :) Komik bir durum... Sen neleri neleri yaz nelere nelere çalış, gelirin tanımını yapama...

Arkadaşlar
dersane hocasına sordum 4.soruda sadece matematiksel işlem değil de dayanağı olan GVK md.21 yazılmalıymış.