14 mart 2009 Vergi Hukuku

Ynt: 14 mart 2009 Vergi Hukuku

çevik001 ' Alıntı:
Arkadaşlar
dersane hocasına sordum 4.soruda sadece matematiksel işlem değil de dayanağı olan GVK md.21 yazılmalıymış.

Valla ben birşeyler yazdım ama, fazla vakit kalmadığı için çok fazla teferruata giremedim. Gelir vergisi kanununa göre konutlardan elde edilen hasılatın 2008 yılı için 2.400 TL'si istisnadır diye yazdım o kadar. Birde işyerlerinde, gerçek kişilerden yapılan kiralamalarda kiralayan tarafından %20 vergi tevkifatı yapılmalıdır diye yazdım. Ve tevkifatı hesapladım.

ömer arkadaşım bende aynı durumdayım neden yapamadım diye kendi kendimi yiyorum 1 haftadır valla çıldırmak üzreyim tekrar böyle bir vergi sınavı bulunmaz

hazerfan tamam doğru yazmışsın.
Bir de ticari,zirai ve serbest meslek kazançlarında yıllık beyanname vermek zorunda olanlar vergi istisnadan yararlanamazlar.denilebilirdi ama bu da işin süsü sanırım.Üstad sen inşallah bitirdin ;D

ben mayıs ortasına kadar hop oturacağım hop kalkacağım tıpkı bu forumdaki bazı arkadaşlar gibi ::)

ben hiç bişey yazmadım ya ne ne yani şimdi gitti mi 12.50 puan

:'(ben kesin kaldım vergiden arkadaşlar ya nasıl büyük başarı değil mi yazık bana yazıkki böyle sorulardan kaldım

suzan özdemir hn

bakın maddi olaylarda kendinizden düşük olanlara bakın,manevi olaylarda kendinizden yüksek olanlara bakın o zaman mutlu olursunuz.Şimdi bakın moral vereyim Size bir arkadaşım var beraber girdik sınava bir dersten son hakkıydı ve yanlış yapmış.Kağıda hocam son hakkım yardımcı olun diye yazmış.Yani bakın ben çok hazırlanmıştım işsizdim halen işsizim her işte bir hayır var dedim fakat ne hikmetse kasımda sadece 3 ders verebildim çok çalıştığım halde hukuk,vergi ve meslekten çok düşük not aldım.Yılmadım dersaneye yazıldım bunda da bir hayır vardır dedim.Şimdi bakın meslek ve hukuk 70-80 bekliyorum kalan iki dersim vergi ve analiz ikisi de ortada yani 40-55 bandında geziyor.Ama ben tedbirimi alıyorum.Bir dersten dersaneye gideceğim birinden de evde çalışacağım.Nasip kısmet.Allah'a tevekkül edin vardır bu işte bir hayır deyin.Yoksa Allah muhafaza insan depresyona da girer.Hepimiz inşallah bu belgeyi Allah'ın izniyle alacağız.Üniversite bitiren insanlarız bunlar nedir ki değil mi. :)

Arkadaşlar tüm yazılarınızı okudum. Vergi sınavı bugüne kadar hiç kolay geçmedi. Kolay dediğimiz bu sınavda sadece indirilmeyecek kdv kolaydı o da 25 puan ediyor zaten. geçmeye yetmez. Geri kalan 25 puanı aldırmamak için diğer soruları öyle hazırlamışlar. Kira sorusunda yapılmasın diye istisna rakamını vermemişler, işyeri kirasını net vermişler ve kesintiyi vermemişler. Kayıt zamanı ve yanlış kayıtlar düzeltilmesi herkezin çok iyi bildiğini sandığı ama yazamadığı bir konu.Gelirin tanımı ve unsurlarını kolay ama o sorudan puan çıkmaması için milli piyango, telif hakkı kirası, gibi yanlış yapılabilme ihtimali yüksek soru sormuşlar. Bence kolay sınav, kaçtı diye üzülmeye gerek yok. Sınav kolay değildi.

nzl ' Alıntı:
"Alman 72" senin yazdıklarını çeşke sınavdan önce okusaydım. 2 soru senin yazdıklarından geldi.

Vergi hukuku tahmin soruları başlıklı forumda bence şimdiye kadar bu forumda yapılan en iyi dayanışma örneği sergilenmiştir. Ve inşallah hepimizin geçmesinde bu başlığın ve bu başlıktaki paylaşımların çok büyük faydası olacak. Bu başlıkta paylaşımda bulunan çevik001, nie52, balbal ve ismini zikredemediğim bütün arkadaşlara emekleri için bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Benim alacağım notta hepinizin katkısı olacak bilmenizi isterim. Bir kez daha teşekkür ederim.

hazerfan ' Alıntı:
nzl ' Alıntı:
"Alman 72" senin yazdıklarını çeşke sınavdan önce okusaydım. 2 soru senin yazdıklarından geldi.

Vergi hukuku tahmin soruları başlıklı forumda bence şimdiye kadar bu forumda yapılan en iyi dayanışma örneği sergilenmiştir. Ve inşallah hepimizin geçmesinde bu başlığın ve bu başlıktaki paylaşımların çok büyük faydası olacak. Bu başlıkta paylaşımda bulunan çevik001, nie52, balbal ve ismini zikredemediğim bütün arkadaşlara emekleri için bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Benim alacağım notta hepinizin katkısı olacak bilmenizi isterim. Bir kez daha teşekkür ederim.

Katılıyorum... Bence efsane bir olaydı... Dikkatle takip edenler kazançlı çıktı...

Kaan Korkmaz ' Alıntı:
hazerfan ' Alıntı:
nzl ' Alıntı:

Katılıyorum... Bence efsane bir olaydı... Dikkatle takip edenler kazançlı çıktı...

Arkadaşlar sınava hazırlanırken forumdan çokca faydalandım ve elimden geldiği kadar paylaşımda bulunmaya çalıştım, katkım oldu ise ne mutlu bana... Ben de herkese teşekkür ediyorum, umarım beklentilerinizin de ötesinde güzel sonuçlar alırsınız ..

ben birtek sınav öncesi cuma günü girmiştim foruma gelir vergisi güncel soru sorulma ihtimali var diye yazıyordu. ne olur ne olmaz diye Gib.gov.tr de konuyla ilgili çok güzel örnekler vardı hepsini inceledim. ve yorumlarıyla beraber sonuçları doğru buldum. hatta sınavdan sonra bir dersane hocasıyla Bay B ile ilgili tartıştım. bana -seninki yalnış dedi. bende görüşürüz dedim kiminki yalnış dedim:)) sonuçta kendi sitelerinde de doğru cevap benim cevaptı. hocayı görmek isterdim o cevaptan sonra:))

suzan hanım sizde fazla üzülmeyin açıklama için en fazla 5 puan verirler diye düşünüyorum. 10 ar puan çöümler 2,5 puan açıklamaya verirler...

arkadaşlar desteğininz için teşekkür ederim ya inşallah belgeyi alırızda törenle veriliyomuş ya ruhsatlar orda tanışma imkanı buluruz ne diyeyim hepinizin desteği için çok teşekkür ederim.

Notlarını tahmin ederek ''geçer dediğim'' arkadaşlarımın hepsi geçmiş. Tebrikler.

hazerfan ' Alıntı:
Notlarını tahmin ederek ''geçer dediğim'' arkadaşlarımın hepsi geçmiş. Tebrikler.

Hazerfan isabetli tahminlerin için teşekkürler, ben de tüm vergicileri tebrik ediyorum...

Bende teşekkü ederim.bu açılan konu benim içinde çok faydalı olmuştu.Kazanamazsam diye çok korktum ama kazandım.çok mutluyum.Herkesi tebrik ederim.

arkadaşlar bir vesileyle tanışalım inşallah (törende) :)
SMMM'lerin birbiriyle dayanışma içinde olmalıdır diye düşünüyorum.
Ben artık bundan sonra sürekli mesleki diğer konuları buradan takip edeceğim.
Görüşme dileği ile hoşçakalın.Ha bu arada dualarınızla inşallah iş de buldum yani
çifte mutluluk oldu benim için mayıs 2009.Fakat bir de bu yüksek ruhasat parası olmasa
değil mi arkadaşlar.Neyse gülü seven dikenine katlanır demişler,biz de buna uyacağız.

çevik001 ' Alıntı:
arkadaşlar bir vesileyle tanışalım inşallah (törende) :)
SMMM'lerin birbiriyle dayanışma içinde olmalıdır diye düşünüyorum.
Ben artık bundan sonra sürekli mesleki diğer konuları buradan takip edeceğim.
Görüşme dileği ile hoşçakalın.Ha bu arada dualarınızla inşallah iş de buldum yani
çifte mutluluk oldu benim için mayıs 2009.Fakat bir de bu yüksek ruhasat parası olmasa
değil mi arkadaşlar.Neyse gülü seven dikenine katlanır demişler,biz de buna uyacağız.

Yeni işiniz hayırlı uğurlu olsun, başarılar dilerim... Ben de iş arıyorum darısı başıma inşallah :) Forumu takip konusunda sizinle aynı fikirdeyim, çok kıymetli bilgiler ediniyor insan...