150 m2' den Az Meskenlerin Satışında Kdv

mesut-smm

Katkı Sunan Üye
Üyelik
14 Şub 2006
Mesajlar
145
Arkadaşlar merhaba,

Mükellef 100 m2' lik mesken satmaktadır. Bu meskenlerin yapımında ankastre ürünlerde kullanılmıştır. Ev için kesilecek faturada ankastre ürünler ayrıca %18' den fatura edilmesi gerekir mi?

Sonuçta bu satışlardan sonra indirimli orana tabi teslimlere ilişkin iade talebinde de bulunulacaktır. Bu çerçevede satışta evin bir bütün olarak %1 KDV ile mi, yoksa ankastre ürünlerinin ayrıca %18 ile mi faturasının kesilmesi konusunda bilgi ve tecrübesi olan arkadaşların paylaşmasını rica ederim.
 
Ynt: 150 m2' den Az Meskenlerin Satışında Kdv

Sayın Mesut Bey..
Ankastre Ürünlerden maksadınız Mutfaklarda kullanılan Setüstü Ocaklar · Davlumbazlar · Fırınlar · Şofben - Kombi - Termosifon · Klima · Su Sebili - Buz Makinesi · Isıtıcı-Vantilatör ... benzeri eşyalar ise bana göre bunlar için % 18 üzerinden satış yapmak gerekir.çünkü bu ürünler konutun tamamlayıcı parçası ve7veya mütemim cüz olarak değerlendirilemez.
 
Ynt: 150 m2' den Az Meskenlerin Satışında Kdv

Evet, Mehmet Bey bahsettiğiniz ürünlerden bahsetmekteyim.
 
Ynt: 150 m2' den Az Meskenlerin Satışında Kdv

Sayın Mesut Bey
O zaman Ankastre Ürünlerini ayrı kalemde fatura etmelisiniz ve satış bedeli üzerinden % 18 oranında KDV hesaplamalısınız. Bu bedeli Konut Satışları ile ilişkilendirmemelisiniz.
 
Üst