16-17 Temmuz SMMM Yeterlilik İmtihanlarına Girecekler!

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ihcelik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyelik
20 Haz 2005
Mesajlar
31
Merhaba arkadaşlar,
Benim SMMM Adaylarından bir isteğim olacak.
Önümüzdeki günlerde malum SMMM Yeterlilik imtihanlarına gireceğiz. Bu sınavlara çoğumuzun yeteri kadar iyi hazırlanamadığını tahmin ediyorum. Çünkü çoğumuzun iş ve aile hayatı içinde çalışmaya iyi bir vakit ayırması mümkün değil.
Şimdi benim SMMM Adaylarından veya bize yol gösterecek diğer ilgililerden isteğim, imtihanlara kalan bu iki haftalık süre içinde birbirimize bu forum vasıtası ile bilgi yüklemesi yapmamız. Özellikle imtihanlara çok iyi hazırlanmış, geçmiş yıllardaki soruların analitiğini çıkarmış ve bu yolla hangi soruların hangi konu başlıklarının çıkabileceğini kestirebilen arkadaşların bu konular hakkında bu forumdaki arkadaşlara soru cevap şeklinde bilgi vermeleri (ÖZELLİKLE VERGİ MEVZUATI HAKKINDA) bizler için çok iyi olacaktır. Belki bu konulardan soru çıkmayabilir ama en azından bilgi edinmiş oluruz. Hiç olmazsa bir soru bu forumda bu şekilde tartışılan konudan çıksa hepimiz için iyi olmaz mı? Üstelik o arkadaşında duacısı oluruz. Herkese iyi günler.
 
Mayıs 2006'da benim de stajım bitecek.Forumu öne çekmek için yazıyorum.
Sevgilerimle..
 
Bu dönem sınava girmeyecek olsakta sınav soruları ve konularında paylaşım yapmak gerçekten iyi bir fikir.
 
Arkadaşlar!
Ben sadece son iki hafta çalışma fırsatım olacak. Ve tüm sınavları başarıyla vereceğime inanıyorum.
Tabi yıllardır bu meslekteyiz.Bir şekilde bir çok konuda fikir sahibiyiz. Ancak bilgi sahibi olmak için çalışmak gerekiyor. Hem de sistematik bir şekilde.
Sizlere kendi usulümü anlatmak istiyorum.
1- Finansal muhasebe pratikle ve bol bol soru çözülerek üstesinden gelinir. Çevrenize bol bol soru sorun. Çıkmış sorular da iyi bir kaynak olacaktır.
2- Maliyet Muhasebesi: Zamanı olanlar için Nalan Akdoğan. Diğer yandan komisyonda olduğu için yüzde yüz Doğan Yurdakul.
3- Yine Finansal Tablo: Nalan Akdoğan. Hatta bu kitabında Fon akım nakit akım tabloları da ayrıntılı bir şekilde anlatılmış ve bunları kavrayan bir insanın finansal muhasebeyi deyim yerindeyse yutmuş olacağını düşünüyorum.
4- Meslek hukuku: Kanun-yönetmelik-tebliğ-kararlar. Dikkatlice özeti çıkarılırsa problem kalmaz.
5- Genel Hukuk: Bir çok kaynak var ancak Arif Kocaman komisyonda olduğu için şimdilik bu kitaptan yararlanmanızı tavsiye ederim.
6- Vergi hukuku : En büyük problem bu dersten yaşanıyor. Hukuken tüm vergi kanunlarından sorumlu olsak da vuk, kdv, kvk ve gvk dan soru çıkmaktadır. Ancak unutmamak gerekir ki bu alanda çıkan sorular özel değil genel olmaktadır.
Muhasebe denetimi ise:
Nejat Bozkurt ve yine kanun yönetmelik vs.
Kolay gelsin
 
Üst