personel maaş programı

17 Aralık Muhasebe Standartları Soruları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yaseminr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 17 Aralık Muhasebe Standartları Soruları

15 net 60 için yeterli oluyormu?

B grubuydum onun dışında hatırladığım sorulardan biri
1-aşağıdakilerden hangisi faydalı bilginin özelliklerinden değildir.(tam,zamanında, doğru olması unsurudur. karşılaştırılabilirlik değildir)
2-Birleşme ile ilgili şerefiye sorusunda mdv 120 - şerefiye-40- maddi olmayan duran varlık 40
3-Tam konsolidasyonda özsermaye toplamı alınmayacaktı doğru cevp özsermaye 20000 olan
4-aracı kurum hesap planında 1210 Kredili alacaklar hesabının altında aşağıdakilerden hangisi yer almaz (Müşterilerden diye başlayan D şıkkı)
5-Konsolide 6 hafta
6-10-8 hafta hem konsolide hemde ara mali tablo vardı
7-gayrimenkul transferi sorusunda işletmenin kullandığı binanın satılması A. Şıkkı dedim
8-Maliyete girmeyen yani tesis aaçılması
9-ertelenmiş vergi yükümlülüğü 400 vergi 80
10-net gerçekleşebilir değerde satışlarda yüksek karlılık beklentisi
11-Fon akım Tablosu
12-Değerleme Hareketli ağırlıklı ortalama maliyet
13-Borçlanma maliyetinde III ve IV ün olduğu şık
14-Yatırım amaçlı gayrimenkul gerrçeğe uygun değerle değerlenir değerleme farkı kar/zarar
15-ipotek finansmanı kuruluşu
16-sadece cevabınını hatırladığım bir soruda iştirak/özkaynak
17korunma amaçlı ve riski azaltmak ile ilgili bir soru vardı
18-Hisse geri alımı
19-aracı kurum hesap eşleştirmelerinde alt hesap üst hesap eşleştirmesinde 3 ve 4 ün dbulunduğu şık
20-kiralama işlemimde kiralayanın kiralann varlıkla ilgili riskleri ve devretmemesi
21-dipnotlarla ilgili mali tablo dipnotları sorusu
22-yatırım fonu gelir tablosu dipnotları

benden bu kadar zaten kaç soru kaldıki :)

herkese geçmiş olsun arkadaşlar sınav soruları ve cevapları yayınlandı

standartlarda hatalı soru yok mu arkadaşlar?

arkadaşlar yatırım amaçlı gayrimenkuller değer artışı nasıl gelire yazılır?

çok üzgünüm ya 19 doğru çıkarmam gerekiyodu 18 doğrum var aldığım puan 72 ortalama olarak 69 da kalıyorum ve lisansı alamıyorum çok çalışmıştım inşallah sizler alırsınız arkadaşlar bu belgeyi...

bil57 ' Alıntı:
çok üzgünüm ya 19 doğru çıkarmam gerekiyodu 18 doğrum var aldığım puan 72 ortalama olarak 69 da kalıyorum ve lisansı alamıyorum çok çalışmıştım inşallah sizler alırsınız arkadaşlar bu belgeyi...

Üzülmek için erken. zira denetimden yükseltme sınavına girdiğimde hesaplarımda 20 soru doğru ile 80 alacağımı öngörüyordum. sonuçlar açıklandığında 84 geldi. Sonuçlar açıklandığında bizleride bilgilendirirsiniz.

Sevgilerimle;

deeper_blue ' Alıntı:
bil57 ' Alıntı:

Üzülmek için erken. zira denetimden yükseltme sınavına girdiğimde hesaplarımda 20 soru doğru ile 80 alacağımı öngörüyordum. sonuçlar açıklandığında 84 geldi. Sonuçlar açıklandığında bizleride bilgilendirirsiniz.

Sevgilerimle;

inşallah teşekkür ederim biraz olsun moralim düzeldi Allah razı olsun...

Sizdende razı olsun...çalışan eninde sonunda karşılığını almıştır her zaman... şimdi sınavı unutup normal hayatınıza dönün.... :)

Sevgilerimle;

Arkadaşlar,

Standartlarda yanlış olduğunu düşündüğünüz sorular var ise birlikte kontrol edelim, hep beraber itiraz edebiliriz.
Başka bir başlık altında diğer arkadaşlar Mevzuatı inceliyorlar.

b gurubu 11. soru şöyle diyor:

uluslararası finansal raporlama standartları uyarınca şirketlerin kendi paylarını geri satın almaları işlemleriyle ilgili olarak aşağıda yer verilen ifadelerden hangisi yanlıştır.

benim cevabım a seçeneği,
a- işletmenin geri aldığı kendi payları özkaynaktan düşülür.

doğru seçenek
c) işletmenin geri aldığı kendi payları hisse başına kazancın hesaplanmasında dikkate alınmaz.

bu soru sizce iptal olur mu

o soruyu inceledim ben sanırım iptal olmucak. lakin a grubu 15. soruda şıklarda para primi diye bir ifade var o soru iptal olabilir

iptal edilen soru herkes için doğru mu sayılıyor bir bilgisi olan var mı

herkes için doğru sayılıyormuş cevabımı başka bi konuda buldum...

Muhasebe standartları B grubu 14. soru B şıkkı olarak verilmiş İhtiyaca uygunluk finansal bilginin özelliklerinden değilmidir 2008/1 1. soru 2008/2 2. soru 2008/3 2. soru 2009/1 1. soru 2009/2 2. soru vb. geçmiş sorular incelendiğinde bu sonuca varılamaz mı,20. soru B şıkkı Yönetici bankadan alınan avans ve kredi faiz oranları 2009/1 5.soruda dipnotlarda yer almayacak ifadeler arasında sayılmış bu sorular iptal edilebilir mi görüşlerinizi paylaşırmısınız.

B) Fon gelir tablosu dipnotlarında şu hususlara yer verilmelidir. a) Tahsil edilemeyen anapara, faiz ve temettü tutarları, b) Yönetici bankadan alınan avans ve kredi faiz oranları, c) Gelir ve gider hesaplarında, bir önceki yıla göre % 25'in üzerinde ortaya çıkan artış veya azalışın nedenleri,d) Açıklanması gerekli görülen diğer hususlar.

5.1.1.4. MENKUL KIYMETLER YATIRIM FONLARI MAL? TABLOLARI VE RAPORLARINA ?L??K?N ?LKE VE KURALLAR HAKKINDA TEBL?Ğ (Seri: XI, No: 6) (28/2/1990 tarihli ve 20447 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmı?tır.)

bu soruya bende baktım ve yönetici bankadan alınan avans ve kredi faiz oranları gelir tablosu dipnotlarında yer alıyor yani soru cevabı çok net iptal edilmez bence

b grubu 14. soru finansal bilginin özellikleri ile ilgili soru yoruma açık bence iptal edilebilir...

spk1 ' Alıntı:
o soruyu inceledim ben sanırım iptal olmucak. lakin a grubu 15. soruda şıklarda para primi diye bir ifade var o soru iptal olabilir

ben yeni farkettim o soruyu harf hatası var ama bilemiyorum yani

standartlar a grubu 15. soru para primi ifadesine baktınız mı

spk1 ' Alıntı:
standartlar a grubu 15. soru para primi ifadesine baktınız mı

baktım bu soruda harf hatası var cümlenin tamamında anlam bozukluğu yaratıyormu aslında yoruma açık