personel maaş programı

17 Aralık Muhasebe Standartları Soruları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yaseminr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 17 Aralık Muhasebe Standartları Soruları

BİR SORUYA İHTİYACI M VAR UMARIM İPTAL OLUR

spk1 ' Alıntı:
BİR SORUYA İHTİYACI M VAR UMARIM İPTAL OLUR

benim de öyle ama itiraz etmediğin sürece adamlar kendileri soruyu iptal etmez

EDİCEM O SORUYA İTİRAZ YANLIŞ YAPTIĞIM DİĞER SORULARI İNCELEDİM BİR PROBLEM YOK GİBİ SADECE O SORU İPTAL OLABİLİR DİYE DÜŞÜNÜYRM... BİR DE HİSSELERİN GERİ ALINMASI İLE İLGİLİ BİR SORU VAR O DA ŞÜPHELİ GİBİ

spk1 ' Alıntı:
EDİCEM O SORUYA İTİRAZ YANLIŞ YAPTIĞIM DİĞER SORULARI İNCELEDİM BİR PROBLEM YOK GİBİ SADECE O SORU İPTAL OLABİLİR DİYE DÜŞÜNÜYRM... BİR DE HİSSELERİN GERİ ALINMASI İLE İLGİLİ BİR SORU VAR O DA ŞÜPHELİ GİBİ

iyi bir gerekçe olmalı o sorudan bende iptal bekliyorum ama doğruluğunu kanıtlayacak arkadaş varsa öğrenmeyede açığım

Arkadaşlar Standartlarda ,

Leasing ve Konsolidasyon ile ilgili sorulara itiraz edeceğim.

Leasing b şıkkında ve konsolidasyon d şıkkında anlatım hatası olduğunu düşünüyorum.
Leasing te "Kiralayan" terimi kiraya veren olarak kullanılıyor, bu durumda bu şıkkın doğru olduğu sonucuna vardırıyor,

Konsolidasyonda ise A şirketinin kons. azınlık payı yoktur derken A şir. kons. B şirketine ait azınlık payı yoktur denmeli idi. İtiraz dilekçemi vereceğim.

SPK NIN 11/08/2011 TARİH 26/767 SAYILI KARARI VARMIŞ :d ORDA SORU İLE İLGİLİ BİLGİLER VAR .. BEN AYRINTILI İNCELEYEMEDİM AMA BAZI ŞIKLAR ORDA GEÇİYOR

B grubu 2. soru para primi,4. soru Bir varlığın mülkiyetine sahip olmaktan kaynaklanan risk ve yararların tamamının kiralayana devredilmesi (tüm riskler kiracıda kalmayabileceği nedeniyle) ve 14. soru ihtiyaca uygunluk finansal bilginin özelliklerinden olması nedeniyle itiraz edilebili mi görüşü olan paylaşsın,birde mümkün olduğunca itiraz edilmesi şans dğururmu ve itiraz süreci ile ilgili bilgileri paylaşabilirmisiniz.

Aliyılmaz ' Alıntı:
B grubu 2. soru para primi,4. soru Bir varlığın mülkiyetine sahip olmaktan kaynaklanan risk ve yararların tamamının kiralayana devredilmesi (tüm riskler kiracıda kalmayabileceği nedeniyle) ve 14. soru ihtiyaca uygunluk finansal bilginin özelliklerinden olması nedeniyle itiraz edilebili mi görüşü olan paylaşsın,birde mümkün olduğunca itiraz edilmesi şans dğururmu ve itiraz süreci ile ilgili bilgileri paylaşabilirmisiniz.
SINAV SORULARINA İTİRAZ PROSEDÜRÜ

Sorulara yapılacak itirazlar "İtiraz Formu" kullanılarak Birliğimize yazılı olarak yapılacaktır. İtiraz edilecek her soru için ayrı bir form doldurulması gerekmektedir. Soru itiraz formuna buradan ulaşabilirsiniz.

Sorulara itiraz başvuruları; T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün T.C. Ziraat Bankası Beşevler/ANKARA Şubesindeki 5495218-5001 no'lu hesabına itiraz edilecek her soru için 10 TL (On TL KDV Dahil) itiraz ücreti yatırarak alınan banka dekontu ile kabul edilecektir.

Sınav sorularına itirazlar; 20.12.2011 tarihinde başlayacak olup 28.12.2011 tarihi saat 17:00 itibariyle sonra erecektir. Bu süreler içerisinde Birliğimiz kayıtlarına girmeyen, banka dekontu, T.C. Kimlik numarası, adı, soyadı, itiraz gerekçesi, imza ve adresi olmayan dilekçeler, telefon, faks ve elektronik posta ile yapılan itirazlar ile süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

Sınav sonuçlarının açıklanmasını takiben ayrıca duyurulacak sınav sonuçlarına itiraz döneminde yapılacak soru itirazları dikkate alınmayacak olup sorulara yapılacak itirazların mutlaka yukarıda belirtilen şekilde ve sürelerde yapılması gerekmektedir.

Kiralanan varlığın mülkiyetine sahip olmaktan kaynaklanan tüm risk ve yararların
kiralama sözlesmesi aracılığıyla kiracıya devrinin mümkün olmadığı diğer bazı unsurlardan kesin
olarak anlasılıyorsa, söz konusu kiralama faaliyet kiralaması olarak sınıflanır.
TEBLİĞDE BU ŞEKİLDE GEÇİYOR. SANIRIM ANLATIM YANLIŞLIĞI VAR BU SORU İPTAL OLABİLİR

evet hukuksal olarak da bildiğim kadarı ile kiralayan terimi kiraya veren anlamında kullanılıyor.

TEBLİĞDE KİRACI YA DEMİŞ SORUDA KİRALAYANA DİYOR.

kiralayana derse cevap doğru oluyor, finansal kiralama sözl.

ama cevap anahtarı yanlış cevap olarak vermiş itiraz edebiliriz.

itiraz edilebilecek soruları gözden geçirirsek,B grubu olarak yazarsak 2. soru c şıkkında para primi tabiri geçen soru,4. soru finansal kiralama ile ilgili b şıkkında anlatım bozukluğu olan soru,14. soru finansal bilgilerin nitelikleri ile ilgili soru(bu konu ile ilgili geçmiş sınavlarda çok soru sorulmuş ilgili sorular A kitapçıkları itibarıyla 2008/1 1. ,2008/2 2.,2008/3 2.,2009/1 1.,2009/2 1.,2009/3 1. ve 2. ve 2010/kasım 14. sorular ve cevaplarından da faydalanılarak) ve 8. soru D şıkkında belirtilen bağlı ortaklıkla ilgili azınlık payı bulunmayacaktır şeklinde anlatımda eksiklik olduğu gerekçesiyle itiraz edilebileceği görüşleri oluşmuş gibi.bu sorularla ilgili gerekçe oluşturabilirmisiniz. görüşleri olan paylaşabilir mi

BU SORULARA HEP BİRLİKTE İTİRAZ EDELİM.

BU SORULARA HEP BİRLİKTE İTİRAZ EDELİM.
o zaman herkes gerekçeleri oluşturup paylaşsın ve herkes hangi soruya itiraz edecek belirtsin ne kadar çok itiraz olursa sonuç elde etmek o kadar şansı artırabilir diye düşünüyorum.Ayrıca itiraz formunu Türkiye sermaye piyasası aracı kuruluşlar birliği Büyükdere caddesi no:173 1. levent plaza A blok kat:4 34934 Levent/İSTANBUL adresinemi yapacağız görüleri olan paylaşabilir mi.

Özün önceliğine göre bir varlığa ait "yarar ve riskler" kiraya verende kalıyorsa ADİ KİRALAMA(FAALİYET KİRALAMASI), kiracıya devrediliyorsa FİNANSAL KİRALAMA söz konusu olur. Ayrım yapılırken yarar ve risklerin kimde kaldığına bakılır. Dolaysıyla sorunun b şıkkında yer alan ifade (b grubu 4. soru) adi kiralama (faaliyet kiralaması) ndan bahsetmektedir.

BEN PARA PRİMİ İLE İLGİLİ SORUYU İTİRAZ EDİCEM ARKADAŞLAR

soruların hepsinin cevaplarına tek tek baktım burada sizi kırmak gibi bir amacım yok bulduğum cevapları yazıyorum bence iptal olablicek sorular şunlar:

b gurubu için 2,11,14

2. soru harf hatası var para primi diye bir terim lugatta yer almamakta,
11. soru çok genel UFRS kapsamında soru sorulmuş ve cevaba ulaşamadım,
14. soru bence faydalı bir bilgi seçeneklerde yer alan tüm unsurları kapsar.

Özün önceliğine göre bir varlığa ait "yarar ve riskler" kiraya verende kalıyorsa ADİ KİRALAMA(FAALİYET KİRALAMASI), kiracıya devrediliyorsa FİNANSAL KİRALAMA söz konusu olur. Ayrım yapılırken yarar ve risklerin kimde kaldığına bakılır. Dolaysıyla sorunun b şıkkında yer alan ifade (b grubu 4. soru) adi kiralama (faaliyet kiralaması) ndan bahsetmektedir.

Risk ve yararların tamamının kiralayana devredilmemesi ibaresi rsik ve yararların kiracıda olduğu şeklinde tersinden hareket edilerek yorum yapılabilir mi