personel maaş programı

17 Aralık Muhasebe Standartları Soruları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yaseminr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 17 Aralık Muhasebe Standartları Soruları

B kitapçığı soru 2,11,14 e itiraz ediyorum

B kitapçığı B-4 Finansal kiralama
B-8 Konsolide Tablo
B-14 Faydalı Bilgiye itiraz edeceğim

Ali bey bu arada size katılıyorum Finansal Kiralama kesin iptal edilmeli,

bende B grubu 2,4,14. sorulara yukarıdaki gerekçelerle itiraz ediyorum.

ben itirazdan vazgeçdim iddaa ettiğim gerekçelere en başta kendimi inandıramıyorum siz inşallah olumlu sonuçlar alırsınız

Arkadaşlar B grubu 2 (para primi),4(finansal kiralama),14 (finansal bilgi nitelikleri) sorularına itiraz ettim.Lütfen duyarlı olalım yanlış veya eksik olabileceğini düşündüğünüz sorulara itiraz edelim.Unutmayalımki itiraz etmeden soru iptal edilmez.Herkese şimdiden teşekkürler.

aktifin verdiği yanıtlarda,2. soru ile ilgili olarak para primi gibi yanlış bir ifadeden hiç bahsedilmemiş bu yanlış ifade c şıkkını da doğru cevap içine alabilir,4. soru ile ilgili olarak b şıkkında kiralayana devredilmemesi ifadesine hiç yer verilmemiş,kiralayana (3226 sk kiraya veren) risk ve yararların devredilmemesi,risk ve yararların kiracıda olmadığını göstermez,14. soru ile ilgili olarak kavramsal çerçevede ben temel niteliksel özellikler,destekleyici niteliksel özellikler diye ifade göremedim,kavramsal çerçevede dört niteliksel özellikten (anlaşılabilirlik,ihtiyaca uygunluk,güvenilirlik,karşılaştırılabilirlik) ve sınırlamalardan bahsediyor sorunun şıklarında dört niteliksel özellikten A-karşılaştırılabilirlik ve B-İhtiyaca uygunluk yer almaktadır.ye

69 ortalama ile belgeyi alamıyorum....:((

arkadaşlar ben muh.std A grubu 1 ve 17 sorulara itiraz ettim.

teşekkürler.herkesten katılım bekliyoruz.lütfen kendi sorununuza sahip çıkın.

Aliyılmaz ' Alıntı:
aktifin verdiği yanıtlarda,2. soru ile ilgili olarak para primi gibi yanlış bir ifadeden hiç bahsedilmemiş bu yanlış ifade c şıkkını da doğru cevap içine alabilir,4. soru ile ilgili olarak b şıkkında kiralayana devredilmemesi ifadesine hiç yer verilmemiş,kiralayana (3226 sk kiraya veren) risk ve yararların devredilmemesi,risk ve yararların kiracıda olmadığını göstermez,14. soru ile ilgili olarak kavramsal çerçevede ben temel niteliksel özellikler,destekleyici niteliksel özellikler diye ifade göremedim,kavramsal çerçevede dört niteliksel özellikten (anlaşılabilirlik,ihtiyaca uygunluk,güvenilirlik,karşılaştırılabilirlik) ve sınırlamalardan bahsediyor sorunun şıklarında dört niteliksel özellikten A-karşılaştırılabilirlik ve B-İhtiyaca uygunluk yer almaktadır

aynen katılıyorum. sorular bence eksik değerlendirilmiş. arkadaşlar ben de bu sorulara itiraz edicem.

Arkadaslar ben standartlardan 2 soruya asagidaki gerekcelerle itiraz etmeyi dusunuyorum ama sehir disinda oldugumdan itiraz edemeyebilirim. Birisi itiraz edebilir mi?
A - 5 (6 aylik bagimsiz denetime tabi olan) sorunun konusu soz konusu modulun konulari arasinda sayilmadigindan bu modul kapsaminda sorulamaz.
A- 17 (finansal kiralama) Iki secenek dogru cevaptir. B secenegi finansal kiralamanin tanimina aykiri bir durumdur. A secenegi ise finansal kiralama kriterleri arasinda sayilmayan bir durumdur. Her iki durumda da TMS 17 de belirtilen diger kriterlerden en az birisinin saglanmasi halinde finansal kiralama kapsaminda degerlendirilebilir. Ancak her iki durumda tek basina finansal kiralama olarak nitelendirilmez.

Arkadaşlar ben B grubu 2,4,14 sorulara itirazımı APS ile gönderdim.Şimdi B grubu 8. sorunun D şıkkında "Ana ortaklığın konsolide finansal tablolarında kontrol gücü olmayan pay (azınlık payı) bakiyesi bulunmayacaktır." ibaresinin "Ana ortaklığın konsolide finansal tablolarında belirtilen bağlı ortaklıkla iligili kontrol gücü olmayan pay (azınlık payı) bakiyesi bulunmayacaktır." şeklinde olması gerektiğini düşünüyorum eksik ifade olduğunu düşünüyorum.(pekala ana ortaklığın belirtilen dışında bağlı ortaklığı olabilir ve bununla ilgili azınlık payı olabilir).
bu soruya istanbulda olan arkadaşlardan itiraz için başvuran olabilir mi ve yukarıdaki 2,4,14. sorular için önceki bölümlerde yazmaya çalıştığım gerekçelerden farklı gerekçeleri olan arkadaşlar düşündükleri gerekçeler içinde itirazda bulunurlarsa iptal şansının atabileceğini düşünüyorum.(not:ben taşrada olduğum için buradan itiraz süreci daha meşekkatli oluyor) Şimdiden göstereceğiniz ilgiye teşekkürler.

ARKADAŞLAR DAHA SONRA KEŞKE DEMEMEK ADINA MÜMKÜN OLAN EN YÜKSEK KATILIMLA İTİRAZ EDELİM.NE KAYBEDERİZ.

Mesaj içeriğinde büyük harf kullanmayınız.

yasemin hanım "Arkadaşlar 1. sorunun iptal edilme şansı nedir? yardımcı niteliktel tebliği yeni imiş." ibaresini yazmışsınız bu doğrultuda itiraz edilebilir soru kitapçığında 14.11.2011 tarihine kadar diye belirtmiş.

Arkadaşlar ayrıca B grubu 8. sorunun D şıkkında "Ana ortaklığın konsolide finansal tablolarında kontrol gücü olmayan pay (azınlık payı) bakiyesi bulunmayacaktır." ibaresinin "Ana ortaklığın konsolide finansal tablolarında belirtilen bağlı ortaklıkla iligili kontrol gücü olmayan pay (azınlık payı) bakiyesi bulunmayacaktır." şeklinde olması gerektiğini düşünüyorum eksik ifade olduğunu düşünüyorum.(pekala ana ortaklığın belirtilen dışında bağlı ortaklığı olabilir ve bununla ilgili azınlık payı olabilir).

Düşüncesi olan arkadaşlar lütfen paylaşsın.

B grubu 8. sorunun D şıkkında "Ana ortaklığın konsolide finansal tablolarında kontrol gücü olmayan pay (azınlık payı) bakiyesi bulunmayacaktır." ibaresinin "Ana ortaklığın konsolide finansal tablolarında belirtilen bağlı ortaklıkla iligili kontrol gücü olmayan pay (azınlık payı) bakiyesi bulunmayacaktır." şeklinde olması gerektiğini düşünüyorum eksik ifade olduğunu düşünüyorum.(pekala ana ortaklığın belirtilen dışında bağlı ortaklığı olabilir ve bununla ilgili azınlık payı olabilir).

Bu düşünce bencede doğru.