personel maaş programı

17 Aralık Muhasebe Standartları Soruları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yaseminr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 17 Aralık Muhasebe Standartları Soruları

düşüncesi olan arkadaşlar lütfen bunu pratiğe dökelim ben B grubu 2,4,14 itiraz ettim ,bu sorularla ilgili farklı gerekçelerle (örneğin 14. soru ile ilgili düzenlemenin yeni olması gibi) ve diğer sorularla ilgili lütfen itiraz edelim.

B grubu 14. soruya itiraz gerekçem kısaca a ve b şıklarının dört niteliksel özellik olması ve aynı kategoride değerlendirilmesi idi farklı gerkçelerle de(düzenlemenin yeni olması gibi) itiraz edelim çünkü itirazları itiraz gerekçesine göre bakılır diye düşünüyorum.

arkadaşlar ben para primi ile ilgili soruya itirazımı yaptım. arkadaşımda B 14 soruya itirazını yaptı hayırlısı artık

spk1 teşekkürler. B grubu 8.soruyada bir arkadaş itiraz etsin lütfen.

B grubu 8. soru itiraz gerekçesi;
B grubu 8. sorunun D şıkkında "Ana ortaklığın konsolide finansal tablolarında kontrol gücü olmayan pay (azınlık payı) bakiyesi bulunmayacaktır." ibaresinin "Ana ortaklığın konsolide finansal tablolarında belirtilen bağlı ortaklıkla iligili kontrol gücü olmayan pay (azınlık payı) bakiyesi bulunmayacaktır." şeklinde olması gerektiğini düşünüyorum eksik ifade olduğunu düşünüyorum.(pekala ana ortaklığın belirtilen dışında bağlı ortaklığı olabilir ve bununla ilgili azınlık payı olabilir).

Enerji ve ilgimiz bitti herhalde.Keşke dememek için kafasında soru işareti oluşan sorulara itiraz edelim.

Arkadaslar ben standartlardan 2 soruya asagidaki gerekcelerle itiraz edilebileceğini düşünüyorum.
Maalesef şehir dışında olduğumdan zamanında itiraz etme imkanım yok gibi. Lütfen birileri itiraz edebilir mi?
A - 4 (6 aylik bagimsiz denetime tabi olan) sorunun konusu soz konusu modülün konulari arasinda sayilmadigindan bu modul kapsaminda sorulamaz.
A- 17 (finansal kiralama) Iki secenek dogru cevaptir. B secenegi, ifade bozukluğunu saymazsak, finansal kiralamanin tanimina aykiri bir durumdur. A secenegi ise finansal kiralama kriterleri arasinda sayilmayan bir durumdur. Her iki durumda da TMS 17 de belirtilen diger kriterlerden en az birisinin saglanmasi halinde finansal kiralama kapsaminda degerlendirilebilir. Ancak her iki durumda tek basina finansal kiralama olarak nitelendirilmez.

spk1 düşüncelerinizde haklısınız lütfen pratiğe dönüştürün itiraz edin.Ben B grubu 2,4,14 sorulara itiraz ettim.Eğer itirazedecekseniz B grubu 8.soruyuda d şıkkı yönünden incelermisiniz.

YASEMİNR "Arkadaşlar Standartlarda ,

Leasing ve Konsolidasyon ile ilgili sorulara itiraz edeceğim.

Leasing b şıkkında ve konsolidasyon d şıkkında anlatım hatası olduğunu düşünüyorum.
Leasing te "Kiralayan" terimi kiraya veren olarak kullanılıyor, bu durumda bu şıkkın doğru olduğu sonucuna vardırıyor,

Konsolidasyonda ise A şirketinin kons. azınlık payı yoktur derken A şir. kons. B şirketine ait azınlık payı yoktur denmeli idi. İtiraz dilekçemi vereceğim. " demiştiniz bu sorulara itiraz ettiniz mi,etmemişseniz lütfen özellikle 8. yani konsolidasyon sorusuna lütfen itiraz edin.(not diğer soruya bende itirazda bulundum)

itiraz mektubunu 22.12.2011 vermiştim APS bugün 11 de dağıtıcıya verildi yazıyor.PTT.gov.tr'de herşeyin hayırlısı.

Arkadaşlar itiraz ettiğim 3 sorudan 2'si iptal edildi.Bazı kurumların yanlış soru yok diye açıklama yapmalarına rağmen sorulara itiraz edip bu sonucun alınmasına katkı veren tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.

bil57 ' Alıntı:
deeper_blue ' Alıntı:
bil57 ' Alıntı:
çok üzgünüm ya 19 doğru çıkarmam gerekiyodu 18 doğrum var aldığım puan 72 ortalama olarak 69 da kalıyorum ve lisansı alamıyorum çok çalışmıştım inşallah sizler alırsınız arkadaşlar bu belgeyi...

Bil57 aldınmı lisansı????

Üzülmek için erken. zira denetimden yükseltme sınavına girdiğimde hesaplarımda 20 soru doğru ile 80 alacağımı öngörüyordum. sonuçlar açıklandığında 84 geldi. Sonuçlar açıklandığında bizleride bilgilendirirsiniz.

Sevgilerimle;

inşallah teşekkür ederim biraz olsun moralim düzeldi Allah razı olsun...

muhasebe standartlarından iptal edilen sorularla birlikte 80 aldım.72 ortalamayla bu işi tamamladım.İtiraz sürecinde mücadeleye katılan bütün arkadaşlara teşekkür ederim.Başarılı olan arkadaşlara tebrik eder.Devam eden arkadaşlara başarılar dilerim.