17 Yaşında Anomim Şirket Hisse Alımı

Selamlar.

Sağlık hizmetleri veren bir anonim şirketinin %51'i ni 17 yasındaki bir gence devredeceğiz.Fakat yaş tutmadığı için ancak veli ile alınabiliyormuş.Anne ve baba ayrı.velayet ise anneye ait.Yalnız sıkıntı şuradadır anonim şirket ortaklarından biride baba bu hisse devri için nasıl bir yol izlemek lazımdır?Zor bir iş midir? Ve 17 yaşındaki kişi yönetim kurulu başkanlığına atanabilir mi?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler,böyle bir portalın oluşumunda katkısı olan olmayan herkese minnettarız.

Ynt: 17 yaşında anomim şirket hisse alımı

Yoo hiç bir sorun yoktur. AŞ ler limited gibi hisse devri sınırlmasın atbi değildir. İsteyen ortak istediği kadar hissesini dilediğine devredebilir. Ancak ana sözleşmeye de bakmak lazımdır. Ana sözleşmede bazı hisselerin devir edilemiyeceği şartı nadiren de olsa konulabiliyor.
Devir bie devir sözleşmesi ile yapılır ve şirkete pay defterine kayıt yapılması için bilgi verilir.
Pay defterine kayıt yapıldıktan sonra devir tamamlanır. İlk genel kurulda hazirun cetvelinde yeni ortak görünür.
17 yaşındaki kişi hisse devri alabilir. Ancak bunu annesinin rızası olmadan devredemez.
Çok incelemedim ama Yönetim Kurulu Başkanı reşit oluncaya kadar olamaz.
Çünkü yönetim kurulu üyesi olmak tacir olma sıfatını getirir. Bu da özellikle kamu borçlarında şahsen sorumluluk demektir. Reşit olmayan bir kişi tasarruf yetkisine sahip olamaz.

Ynt: 17 yaşında anomim şirket hisse alımı

18 yaşından küçük olduğu için kayyum atanması gerekiyor hisseleri alması için

Ynt: 17 Yaşında Anomim Şirket Hisse Alımı

18 yaşından küçük olduğu için yönetim kurulu üyeside başkanıda olamaz