18 Yaşın Altında İşçi Çalıştırmak ?

Üyelik
2 May 2007
Mesajlar
22
18 yaşın altında işçi çalıştırmak yasakmıdır? nerelerde ve hangi şartlarda çalışması yasaktır.
 
Ynt: 18 Yaşın Altında İşçi Çalıştırmak ?

sayın cucu;

hayır yasak değildir ancak yatırmış olduğun primler heba olur cünkü 18 yaşından sonra primler çalışmaya başlar.kolay gelsin
 
Ynt: 18 Yaşın Altında İşçi Çalıştırmak ?

Çalıştırma yaşı ve çocukları çalıştırma yasağı
MADDE 71. - Onbeş yaşını doldurmamış çocukların çalıştırılması yasaktır. Ancak, ondört yaşını doldurmuş ve ilköğretimi tamamlamış olan çocuklar, bedensel, zihinsel ve ahlaki gelişmelerine ve eğitime devam edenlerin okullarına devamına engel olmayacak hafif işlerde çalıştırılabilirler.
Çocuk ve genç işçilerin işe yerleştirilmelerinde ve çalıştırılabilecekleri işlerde güvenlik, sağlık, bedensel, zihinsel ve psikolojik gelişmeleri, kişisel yatkınlık ve yetenekleri dikkate alınır. Çocuğun gördüğü iş onun okula gitmesine, mesleki eğitiminin devamına engel olamaz, onun derslerini düzenli bir şekilde izlemesine zarar veremez.

Onsekiz yaşını doldurmamış çocuk ve genç işçiler bakımından yasak olan işler ile onbeş yaşını tamamlamış, ancak onsekiz yaşını tamamlamamış genç işçilerin çalışmasına izin verilecek işler, ondört yaşını bitirmiş ve ilk öğretimini tamamlamış çocukların çalıştırılabilecekleri hafif işler ve çalışma koşulları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından altı ay içinde çıkarılacak bir yönetmelikle belirlenir.

Temel eğitimi tamamlamış ve okula gitmeyen çocukların çalışma saatleri günde yedi ve haftada otuzbeş saatten fazla olamaz. Ancak, onbeş yaşını tamamlamış çocuklar için bu süre günde sekiz ve haftada kırk saate kadar artırılabilir.

Okula devam eden çocukların eğitim dönemindeki çalışma süreleri, eğitim saatleri dışında olmak üzere, en fazla günde iki saat ve haftada on saat olabilir. Okulun kapalı olduğu dönemlerde çalışma süreleri yukarıda birinci fıkrada öngörülen süreleri aşamaz
 
Ynt: 18 Yaşın Altında İşçi Çalıştırmak ?

Cucu ' Alıntı:
İLGİNİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. FAKAT Bİ SORUM DAHA OLUCAK İNŞAAT İŞLERİNDE NASIL Bİ UYGULAMA VARDIR? HİÇ Mİ ÇALIŞTIRILMAZ YANİ 15 İNDEN BÜYÜK 18 İNDEN KÜÇÜK OLSALAR DAHİ ???

1 forum kurallarına uyulması
2: iş kanunu madde 87
 
Ynt: 18 Yaşın Altında İşçi Çalıştırmak ?

özür diliyorum yukarıdaki kanundan ben birşey anlayamadım şimdi ben fabrikada 18 yaşından küçük işci çalıştırabilirmiyim çalıştıramammı ?
 
Ynt: 18 Yaşın Altında İşçi Çalıştırmak ?

ne işi olduğu önemli ?
neden anlayamadınız ben anlamadım ?
 
Ynt: 18 Yaşın Altında İşçi Çalıştırmak ?

aşkınbulduk ' Alıntı:
ne işi olduğu önemli ?
neden anlayamadınız ben anlamadım ?


kafam karıştı bi 14 yaş yazıyor bi 15 yazıyor :D

fabrikada pompa imalatta çalışacak çalışabilirmi yardım ederseniz sevinirim agır iş olarak geçiyor herhalde bu iş demi
 
Ynt: 18 Yaşın Altında İşçi Çalıştırmak ?

Çalıştırabilirsiniz..

Ağır ve tehlikeli işler statüsündeyseniz.. işyeri hekiminizden..ya da herhangi bir sağlık ocağından ağır ve tehlikeli işlerde çalışabilir raporu hazırlayacaksınız..6 ayda bir kontrollerini yapacaksınız..ve raporuna işleteceksiniz..
 
Üst