19 Mayıs Pazar Günü Puantaj Çalışması

NURETNS

Katkı Sunan Üye
Üyelik
11 Tem 2010
Mesajlar
174
Konum
DENİZLİ
Arkadaşlar,
19 Mayıs 2013 Pazar gününe geliyor.
1-) Mayıs 2013 Puantajı nasıl olmalı
--- Normal Çalışma Günü = 26
--- Hafta Tatili Günü = 3
--- Genel Tatil Günü = 1
Toplam SGK Günü = 30
Yoksa ;
--- Normal Çalışma Günü = 26
--- Hafta Tatili Günü = 4
Toplam SGK Günü = 30
2-) 19 Mayıs pazar günü mesai yapan kişiye mesai ücret ne olmalı
% 50 zamlı mı yoksa bayram mesai si olduğu için bire bir verilmeli
bu konuda yardımlarınızı rica ederim

 
2-) 19 Mayıs pazar günü mesai yapan kişiye mesai ücret ne olmalı
% 50 zamlı mı yoksa bayram mesai si olduğu için bire bir verilmeli
bu konuda yardımlarınızı rica ederim

[h=3]- Genel tatil ücreti[/h][h=4]MADDE 47[/h]Bu Kanun kapsamına giren işyerlerinde çalışan işçilere, kanunlarda ulusal bayram ve genel tatil günü olarak kabul edilen günlerde çalışmazlarsa, bir iş karşılığı olmaksızın o günün ücretleri tam olarak, tatil yapmayarak çalışırlarsa ayrıca çalışılan her gün için bir günlük ücreti ödenir.

 
Genel tatil hafta tatili ile çakıştığına önceliğin hafta tatiline verilmesi dolayısıyla hafta tatili olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Diğer taraftan Mayıs ayı puantajı
Normal Çalışma 26 Gün
Hafta Tatili 4 Gün
Genel Tatil 1 Gün (1 Mayıs'ı unutmayalım arkadaşlar).

Ve son olarak puantaj ay kaç gün ise o baz alarak hesaplanmalıdır. 30 gün aylık prim ve hizmet belgesinde SGK tarafından kabul edilmektedir. Lakin ücret 31 gün karşılığı olacaktır. Saygılarımla iyi mesailer.
 
1.Çakışmaması halinde zaten sorun yok
2.Çakışması halinde;
a.çalışma yoksa ,çalışılmadan zaten bir günlük ücret ödenecekti
b.çalışma var/varsa ve o işyeri/işci için o (pazar)günü, hafta tatili günü ise hafta tatili daha baskın olarak öne çıktığından,ücretin artırımlı olarak ödenmesi isabetsiz olmayacak,diğer tarafdan,bu işyerinde bir işci hafta tatilini hafta içi kullanmış,h.tatili Pazar olmayan ama Pazar gününe rastlayan bu genel tatil gününde çalışmış ise bu çalışanımızn ücretinin de 47 nci maddeye göre ödenmesi uygun olacaktır diye düşünüyorum.
 
Son düzenleme:
Aynı şeyleri belirtiyoruz sayın Şeref Aydemir hafta tatilinin hangi gün olduğuna vurgu yapmadan sorduğu için arkadaş Pazar günü olarak değerlendirerek cevap yazdım. Sizinde söylediğiniz gibi hafta tatili ile çakışması durumunda ve işçi çalışmış ise Hafta Tatili Mesaisi olarak değerlendirilip ücret hesaplanmalı, Hafta Tatili Pazar gününden başka bir gün ise Pazar günü Genel Tatil değerlendirilip 47. Md. göre ücret ve puantaj yapılmalıdır. Saygılarımla.
 
Eğer 19 mayısta normal mesai kadar çalışılması durumunda ha hf tatili çalışması ha 19/05 çalışması bir fark yok. Hangisi olarak gösterirseniz gösterin 1 günlük çalışmamış olsa idi alacağı paraya ek 1 günlük çalışma karşılığı para olarak toplam 2 günlük ücret kadar tahakkuk ettireceksiniz. Ancak fazla mesai de var ise 1+1+ (fazla mesai saati*1,5*saat ücreti) olarak tahakkuk yapılmalıdır.
 
Hafta Tatilinde çalışması halinde haftalık çalışmayı tamamladığından zaten fazla mesai olarak değerlendirilmeyecek mi? Genel Tatilde 47. md. gereğince çalışılması halinde 1+1=2 ödenirken, Hafta tatilinde çalışılması halinde 1+1,5=2,5 yevmiye ödenmelidir diye düşünmekteyim. Saygılarımla.
 

Benzer konular

Üst