2 Güne Kadar Olan istirahatlerin Ücretten Kesilmesi Hakkında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mert73
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sayın Arkadaşlar,

2 güne kadar olan istirahatler konusunda diğer bir çok işyeri gibi biz de herhangi bir kesinti yapmıyor idik. Fakat uzun süredir gözlemliyoruz; bir grup çalışan tarafında çok suistimal ediliyor ve hep tatil öncesinde cuma günlerinde (cuma-c.tesiyi tatil yapmak maksadıyla) bu istirahatler alınıyor. SSK 2 güne kadar olan istirahatlerin parasını ödemiyor, bunu biliyoruz...
Sizler bu 2 günü kesiyor musunuz? Ben mevzuatta hiç bir yerde "bu 2 günü kesemezsiniz" diye bir ibareye rastlamadım, sizlerin bu konuda görüşleriniz nedir?

Saygılarımla
Nihat ÖZDEMİR

Ynt: 2 Güne Kadar Olan istirahatlerin Ücretten Kesilmesi Hakkında

2 günü kesip kesmemek tamamen sizin insiyatifinizde. Bu konuda olumlu veya olumsuz bir düzenleme bulunmamaktadır.

Biz kesiyoruz. 4 gün olanların da tamamını kesiyoruz.
5 gün ve üzeri olan raporlarda da, ilk 2 gününü ödüyoruz. diğer günlerini SSK'dan alıyorlar.
Sadece aynı gün içinde gidip gelindiğinde işbaşı yazıyoruz , kesmiyoruz.

ben 1 günde olsa 10 günde olsa hepsini kesiyorum.uygulamam yanlış mı?

Bu işverinin tercihidir. Kesmek veya kesmemek zorunlu değil.

Merhaba,

Diğer arkadaşların da ifade ettiği gibi ilk iki günü ödemek sizin insiyatifinizdedir.
Fakat bunu eğer sendikalı bir işyerinde iseniz sendika sözleşmenize ekleyerek (Örneğin: on günden aşağı olan raporlar ödenmez on ve yurarı istirahalerin ilk iki günü ödenir; İş kazaları tamamen SSKdan aldığından hiç ödenmez şeklinde madde ekletebilirsiniz)
Şayet sendikalı bir işyeri değil ise bunu iş sözleşmelerine eklemenizde yarar vardır fakat ödemediğinizde bir yaptırımla karşılaşmazsınız.

Sn. Keremcem
Sendika sözleşmesine göre 5 günden az olan raporların tamamını kesiyoruz , 5 ve üzeri raporlarda da ilk 2 gününü veriyoruz.

Meralll ' Alıntı:
Sn. Keremcem
Sendika sözleşmesine göre 5 günden az olan raporların tamamını kesiyoruz , 5 ve üzeri raporlarda da ilk 2 gününü veriyoruz.
Teşekkürler.