2 Nolu Kdv Beyannamesi

gurdal67

Katkı Sunan Üye
Üyelik
29 Eyl 2006
Mesajlar
355
selam;
12.02.2007 de okul aile birliği ile kantin sözleşmesi yapıldı vemükellefiyeti tescil edildi; 15.02.2007 de ilk kira ödemesi peşin yapıldı.
2 nolu KDV beyannamesi ne zaman verilir?
saygılar...
 
Ynt: 2 Nolu Kdv Beyannamesi

kdv 2 stopaj gibi ödemeye dayalı olarak verilir şubat ayında yapılan ödemeyle ilgili 20 marta kadar beyanname verebilirsiniz. ayrıca bu beyanname ile ödediğiniz kdv yi indirim konusu yapmayı atlamayın
 
Ynt: 2 Nolu Kdv Beyannamesi

Okul aile birliklerine yapılan kira ödemeleri stopaja tabi değildir, ayrıca kdv tevkifatı da yoktur.
 
Ynt: 2 Nolu Kdv Beyannamesi

11 No’lu Kurumlar Vergisi Sirkülerinde bu konuda açıklama yapılmıştır. Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul ve kurumlardaki kantin açık alan, salon ve benzeri yerlerin ticari, eğitsel, kültürel, sosyal ve sportif etkinliklerde kullanılmak üzere okul aile birliklerince üçüncü şahıslara kiralanması işlemi Katma Değer Vergisi Kanununun 1/3-f bendine göre genel oranda katma değer vergisine tabidir.
Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul ve kurumlardaki kantin açık alan, salon ve benzeri yerlerin ticari, eğitsel, kültürel, sosyal ve sportif etkinliklerde kullanılmak üzere okul aile birliklerince kiralanması işleminde kiralayan 2 nolu kdv beyannamesi ile vergisini beyan edip ödemelidir.
 
Ynt: 2 Nolu Kdv Beyannamesi

Kurumlar Vergisi Sirküleri/11

3- Okul ve Kurumlardaki Kantin, Açık Alan, Salon ve Benzeri Yerlerin Okul Aile Birlikleri Tarafından Üçüncü Kişilere Kiraya Verilmesi

Okul aile birliklerince söz konusu yerlerin kendilerince işletilmeyip üçüncü kişilere kiraya verilmesi halinde, Gelir Vergisi Kanununun 94 üncü maddesinde sayılanlardan olmaması nedeniyle bunlara yapılacak kira ödemeleri üzerinden ödemeyi yapanlarca gelir vergisi tevkifatı yapılmayacaktır.
Öte yandan, 30 Seri No.lu Katma Değer Vergisi Genel Tebliği’nin “F-Kiralama ve Reklam Verme İşlemlerinde Sorumluluk Uygulaması” alt başlığında “ ...kiralama işlemleri ile ilgili katma değer vergisinin; kiraya verenin başka faaliyetleri nedeniyle gerçek usulde katma değer vergisi mükellefiyetinin bulunmaması ve kiralayanın da gerçek usulde katma değer vergisi mükellefi olması durumunda kiralayan tarafından sorumlu sıfatıyla beyan edileceği...” açıklanmıştır.

Okullara ait kantinler genelde basit usule tabi mükellef olduklarından KDV mükellefi değildirleri Bu nedenle 2Nolu kdv beyanı vermelerine de gerek yoktur.
 
Ynt: 2 Nolu Kdv Beyannamesi

SN türk_bey;
işletme basit usulse tabiki haklısınız...ama örneğin bende 2 tane kantin işletmesi var ve işletme defteri..
ben bu ayın tevkifatını önümüzdeki ayın 20 sine kadar beyan edip ;ödediğim KDV yide hesaplanan KDV den düşüyorum..ustadların fikride bu yönde..
 
Ynt: 2 Nolu Kdv Beyannamesi

bende aynı yapıyorum doğru yoldasın üstadım...
 
Ynt: 2 Nolu Kdv Beyannamesi

2 Nolu Katma Değer Vergisi ile beyan ettiğimiz tutarın 1 no.lu Katma Değer Vergisi beyannamesinde indirim konusu yapılabilmesi için mutlak surette vergi dairesine ödenmiş olması gerekmektemidir?
 
Ynt: 2 Nolu Kdv Beyannamesi

leonard ' Alıntı:
2 Nolu Katma Değer Vergisi ile beyan ettiğimiz tutarın 1 no.lu Katma Değer Vergisi beyannamesinde indirim konusu yapılabilmesi için mutlak surette vergi dairesine ödenmiş olması gerekmektemidir?

evet indirim konusu olabilmesi için ödenmiş olması gereklidir.ödenmeden indirim konusu yapılırsa,ilerde vergi ziyaı ile muhatap olunabilir.diye düşünüyorum.
 
Ynt: 2 Nolu Kdv Beyannamesi

Sayın NİSAN123 cevabınız için teşekkür ederim fakat İstanbul Defterdarlığının yayınlamış olduğu bir mukteza buldum.Mukteza da

Tebliğin C-İndirim başlıklı bölümünde ?Sorumlulara ait 2 No.lu Katma Değer Vergisi beyannamesi ile beyan edilen tutarlar aynı döneme ait 1 no.lu Katma Değer Vergisi beyannamesinde indirim konusu yapılabilecektir.
İndirim için, tevkifat tutarının beyan edildiği 2 No.lu beyannamenin vergi dairesine verilmesi yeterlidir. Beyan edilen tutarın vergi dairesine ödenmemesi indirimi engellemez. Ancak ödemenin kanuni süre içinde yapılmaması halinde 6183 sayılı kanun hükümlerine göre işlem yapılacağı tabiidir? denilmektedir.

denmekte http://www.ivdb.gov.tr/Mukteza/kdv/ornek113.htm
Gerçi muktezanın konusu Hurda metal alım ve satımlarda müteselsil sorumluluk hk. ama bir inceleyip yorum yapabilirseniz sevinirim
iyi çalışmalar
 
Ynt: 2 Nolu Kdv Beyannamesi

SN leonard,ilgili tebliği okudum,ve alıntı yaptım.

KDV TEBLİĞİ 53

C. İNDİRİM
Sorumlulara ait 2 No.lu katma değer vergisi beyannamesi ile beyan edilen tutarlar, aynı döneme ait 1 No. lu katma değer vergisi beyannamesinde indirim konusu yapılabilecektir.
ÖRNEK : 24 Ocak 1996 tarihinde yaptırılan 100.000.000 liralık bir fason işle ilgili 10.000.000 lira tutarındaki katma değer vergisi tevkifatı, 25 Şubat 1996 tarihine kadar verilmesi gereken 2 No.lu beyanname ile beyan edilecektir. 10.000.000 liralık tutar aynı tarihe kadar verilmesi gereken 1 No.lu katma değer vergisi beyannamesinde de indirim konusu yapılacaktır.
İndirim için, tevkifat tutarının beyan edildiği 2 No.lu beyannamenin vergi dairesine verilmesi yeterlidir. Beyan edilen tutarın vergi dairesine ödenmemesi indirimi engellemez. Ancak ödemenin kanuni süre içinde yapılmaması halinde 6183 sayılı Kanun hükümlerine göre işlem yapılacağı tabiidir.2 No.lu beyanname ile beyan edilen tevkifat tutarının ödenmeyip, 1 No.lu beyannamede de indirim konusu yapılmaması, vergi dairesine süresinde yatırılmayan tevkifat tutarının gecikme zammı ile birlikte takibine engel değildir.
Aynı şekilde, tevkifat tutarı 2 No.lu beyanname ile beyan edilmezse, 1 No.lu beyannamede indirim konusu yapılmasa bile gecikme faizi ile birlikte cezalı tarhiyat uygulanacağı tabiidir.
bu tebliği daha önce incelememiştim.
haklısınız ödenmesede,indirim konusu yapılabiliyormuş.yapılan işin önemi yok.sözkonusu olan ,sorumlu sıfatıyla ödenmesi gereken kdvdir.
tebliğdede açıkça yazmaktadır. yani ödenmesede indirilebilir.
 
Ynt: 2 Nolu Kdv Beyannamesi

Sayın NİSAN123 yorumlarınız için teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim
 
Üst