2007/ 01. Dönem Geçici Vergi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kucur58
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
işletmeye ait geçici vergi beyannamesinin süresi geçti ama daha vermedim bunun cezası ne kadar. ayrıca işletme 2006 yılında zarar etmiş. 2007 yılının ilk 3 ayında kar etmiş geçmiş yıl zararını mahsup ederken bunu işletme hesap özetinde de gösterecekmiyim geçmiş yıl zararı diye yoksa işletme hesap özetinde kar gözüküp sadece beyannamedemi zarar gözükecek. Tam anlatamadım ama inş. anlamıştırsınız. ilginize tşk. ederim

Ynt: 2007/01. dönem geçici vergi

kucur58 ' Alıntı:
işletmeye ait geçici vergi beyannamesinin süresi geçti ama daha vermedim bunun cezası ne kadar. ayrıca işletme 2006 yılında zarar etmiş. 2007 yılının ilk 3 ayında kar etmiş geçmiş yıl zararını mahsup ederken bunu işletme hesap özetinde de gösterecekmiyim geçmiş yıl zararı diye yoksa işletme hesap özetinde kar gözüküp sadece beyannamedemi zarar gözükecek. Tam anlatamadım ama inş. anlamıştırsınız. ilginize tşk. ederim

geçmiş yıl zararlarını g.geçici vergiden mahsup edebilirsiniz
kanuni süresinden sonra verdiğinden vergi ziyan cezası

Ynt: 2007/01. dönem geçici vergi

kucur58 ' Alıntı:

Merhaba,

- VUK 353. madde 139,00 ytl Ouscz.(VUK 376 dilekçe yazacaksın)

- GYZ mahsup edebilirsin beyannamede sutunu var+ Karın kadar zararı mahsup edeceksin.

- Vergi ziya cezasını gerektirecek bir unsur yok

Ynt: 2007/ 01. Dönem Geçici Vergi

Arkadaşlar,sanırım yine cezalar konusunda karışıklık olmuş.
beyannameyi süresinden sonra vermenin,vergi ziyaı cezasıyla ve özel usulsüzlük cezasıyla hiç alakası yok.
USULSÜZLÜK DERECELERİ VE CEZALARI

Madde 352- [1] Usulsüzlükler, aşağıda yazılı derecelere ve bu kanuna bağlı cetvele göre cezalandırılır. Usulsüzlük fiili re?sen takdiri gerektirirse, bağlı cetvelde yazılı cezalar iki kat olarak kesilir.

I. derece usulsüzlükler:

1. [2] Vergi ve harç beyannamelerinin süresinde verilmemiş olması;

Arkadaşın süresinden sonra vereceği beyanname için,1.derece usulsüzlük cezası kesilir. Buda
** sermaye şirketleri için,75.00 ytl
** 1.sınıf tüccar
serbest mes.erbabı için 49.00
** 2.sınıf tüccar için 24.00 ytl dir.tebliğ edildikden sonra,376.talepli dilekçe ile 1/3 ü indirilebilir.

Ynt: 2007/ 01. Dönem Geçici Vergi

Merhaba,

Nisan 123 doğru söylüyorsun, aklım başka yerde olduğu için yanlış madde yazmışım düzelttiğin için teşekür ederim.