Ynt: 2007 Ba Bs Formlarının Verilmemesi
Üstadlar :
benimde size konuyla ilgili sorum şu: ne yazıkki bende 2007 yılına ilişkin ba/bs formunu kanunui süresinden yaklaşık 1bir ay kadar sonra verdim.fakat bir çok forumda okuduğum kadarıyla VUK nun mükerre 355.maddesine dayanarak dava açılabileceği ve kazanma ihtimalinin yüksek olduğu konusunda görüşlere yer verilmiştir.yanlız o metindede şu ifadeler geçmektedir
''Bu hükmün uygulanması için, bilgi ve ibraz ödevinin yerine getirilmesiyle ilgili olarak yapılacak tebliğlerde bilginin verilmesi için tayin olunan sürede cevap verilmemesi, eksik veya yanıltıcı bilgi verilmesi veya defter ve belge ibrazı için tayin olunan süre ile defter ve belgelerin süresinde ibraz edilmemesi durumunda haklarında Kanunun ceza hükümlerinin uygulanması cihetine gidileceğinin ilgililere yazılı olarak bildirilmesi şarttır.''
Görüldüğü üzere tayin olunan süre kelimesi geçmiş dolayısıyla bu iddayı kısmen de olsa çürütmektedir
ricam şu ki. daha önce bu maddeye ve konuyla ilgili olarak özel usulsuzluk cezası kesilmiş ve mahkeme müracat ederek davayı kazanmış üstadlarımız varsa bu konuda aydınlatmalarını istirham ediyorum.Gerçektende kazanma şansımız varmıdır.Formları internet üzerinden verirken bildirimin yasal süresinde yapılmadığı uyarısını aldım fakat ihbarnemeyle ilgili her hangi bir uyarı almadım yani cezayı hemen kesmedi.Başka bi arkadaşta ba\bs formunu kanuni süresinden 10 gün sonra vermiş lakin hiç bir uyarı almadığını sadece bildiririmin onaylandığınıs söyledi.çözüm önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.
İyi çalışmalar.