2007 Ba Bs Formlarının Verilmemesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan talcid
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

talcid

Katkı Sunan Üye
Üsdatlar 4-5 mükellefimizin 2007 babs formlarını unuttuğumuzdan atladık 2 tanesi kapanmış 1 tanesi Tas.Halinde sanırım 1.490 YTL cezası var ne yapmamız gerekiyor bu konuda bilgi verirseniz sevinirim moraller sıfır :(

Ynt: 2007 Ba Bs Formlarının Verilmemesi

15 Gün içinde verilmesi halinde indirimleri var sanırım.İlgili tebliğleri kontrol ediniz.

bir daha uzama söz konusu olabilir mi ? ya da kasım ayında versek

Öncelikle vermediğiniz ba ve bs formları vermelisiniz. Daha sonra vergi dairesinden size geç bildiriminizden dolayı ceza ihbarnamesi gelecektir. Siz bu ceza ihbarnamesine istinaden vergi mahkemesine 213.sayılı V.U.K. mükerrer 355 md.ye göre (özel usülsüzlük cezası kesilebilmesi için yükümlülüğün yerine getirilmesinin yazı ile istenmesi gerekir) dava açabilirsiniz. Davayı kazanma olasılığınız yüzde doksan.

Forum içerisinde araştırma yaparsanız dava örnekleri ve dilekçeleri mevcut 2005 yılı ba bs vermemekten dolayı bende ceza iki firmamda ceza yemiştim. Dava açtım her iki davam da sonuçlandı kazandim vdsi itiraz etti mahkeme itirazı reddetti cezalar kaldırıldı.

sn.fercim itiraz ettiğinizde sizden inceleme talebinde bulunuyorlar mı?

Sn. gokhan64
Her şeyden önce başınıza gelen bu unutmanın zaman zaman hepimizin başına gelebileceğini belirterek size ümit verici bir duyum aktarmak isterim.
aldıgım duyumlara göre maliye bakanlığı Türkiye genelinde 2007 yılı ba bs formlarında bir defaya mahsus olarak düzeltme imkanı tanıyacak ek bir taslak hazırlığı içerisinde. Ümit ederim bu tasarıya hiç verilmeyen formları da verebilme imkanını tanırlar.

Üstadlar :
benimde size konuyla ilgili sorum şu: ne yazıkki bende 2007 yılına ilişkin ba/bs formunu kanunui süresinden yaklaşık 1bir ay kadar sonra verdim.fakat bir çok forumda okuduğum kadarıyla VUK nun mükerre 355.maddesine dayanarak dava açılabileceği ve kazanma ihtimalinin yüksek olduğu konusunda görüşlere yer verilmiştir.yanlız o metindede şu ifadeler geçmektedir
''Bu hükmün uygulanması için, bilgi ve ibraz ödevinin yerine getirilmesiyle ilgili olarak yapılacak tebliğlerde bilginin verilmesi için tayin olunan sürede cevap verilmemesi, eksik veya yanıltıcı bilgi verilmesi veya defter ve belge ibrazı için tayin olunan süre ile defter ve belgelerin süresinde ibraz edilmemesi durumunda haklarında Kanunun ceza hükümlerinin uygulanması cihetine gidileceğinin ilgililere yazılı olarak bildirilmesi şarttır.''
Görüldüğü üzere tayin olunan süre kelimesi geçmiş dolayısıyla bu iddayı kısmen de olsa çürütmektedir
ricam şu ki. daha önce bu maddeye ve konuyla ilgili olarak özel usulsuzluk cezası kesilmiş ve mahkeme müracat ederek davayı kazanmış üstadlarımız varsa bu konuda aydınlatmalarını istirham ediyorum.Gerçektende kazanma şansımız varmıdır.Formları internet üzerinden verirken bildirimin yasal süresinde yapılmadığı uyarısını aldım fakat ihbarnemeyle ilgili her hangi bir uyarı almadım yani cezayı hemen kesmedi.Başka bi arkadaşta ba\bs formunu kanuni süresinden 10 gün sonra vermiş lakin hiç bir uyarı almadığını sadece bildiririmin onaylandığınıs söyledi.çözüm önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.
İyi çalışmalar.

bu tür bir unutkanlık hepimizin başına gelebilir.Kesilen Ceza Haddinden çok fazla Buna Yetkililerin biran önce el atması lazım.

arkadaşlar bi mükellefimizin 2005 ba-bs si verilmediği için istanbul pendik v.d. bize 980 ytl ceza kesti. v.u.k.nun 376.maddesine göre ödeyip 3 te 1 ini ödemekten kurtulduk 646,80 ytl ceza ödedik. 20 gün önce.
yani v.d. 2005 in verilmeyen beyannamesinin tebligatını bize 20 gün önce yaptı.