2008-2 SMMM Kazananlara Türmob' dan Gelen Yazı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan heroine44
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 2008-2 SMMM Kazananlara Türmob' dan Gelen Yazı

Böyle saçma bir gerekçe olabilir mi???

bunun tutulacak hiç bir yanı yoook.

stajyerken zaten istediklerini ödetiyorlar, sonra falan il bu kadar ruhsat parası filan il bu kadar....

Kayseriler için ticari zekadan bahsedilir. İşin şakası bir tarafa odandan odaya bu kadar çok fark etmemeli. Rakam küçükte olsa zorla sirküler rapor da satılmakta.

öncelikle sınav sonucu eline geçmeyen arkadaşlarım ptten gidip almanız gerekiyor yoksa geri gönderiliyor ankaraya, evde kimse yoktu benimkini bırakamadıkları için özel bir not bırakmışlar gidip sorunsuz aldım....
1340 ytl türmobun hesabına yatırıldığı için bunda taksit olayı olmuyor bildiğim kadarıyla...
odaların elden aldıkları paralarda taksit imkanı var...
ve istanbuldaki arkadaşlarım ben sırf bu alınan fazla paralar yüzünden ruhsatı ordan almayı planlıyordum :) sizde 500-600 arası olan meblağ benim odamda 1340 + 2.500 küsür yaklaşık 4.000 ytl ye mal oluyor onun için halinize şükredin ben türmoba olan parayı ödeyeceğim ama odaya olanı mecburen bekleteceğim yok çünkü...

sayın gülsevdam türmoba yatıyor ve bonus ve axcesse 5 taksit imkanı var

arkadaşlar herkese merhaba hayırlı olsun hepimize .. bende temmuz sınavıyla kazandım ... tekirdağ odası da 1600 giriş ücreti ve 200 yıllık aidat istiyo türmobun alacağı paralarla toplam 3300 lere varıyo rakam..6 taksit yapılacağını söylediler türmobunki dahil...allah yardımcımız olsun anlamak zor hem alınan paralar çok uçuk hemde odadan odaya değişiyo..sonuna kadar hakettiğimiz emek verdiğimiz belgemizi alabilmek için borç mu bulalım kredimi çekelim yani napalım biz zaten mesleğe yeni atılıyoruz meslek mensubu olarak , biçoğumuz maaşla çalışıyo bütçemiz belli 30 yaşında evli barklı çoluklu çocuklu adamız babamızdan paramı isteyelim? taksit yapsa bile aylık 500 - 550 lira para yapıyo az mı yani ? kolaylık sağlanması gerekirken daha da zorlaştırıyolar biçok kişi 2009 a bırakmayı düşünüyo belge almayı neden yani neden bunu yapmak zorunda kalalım hakettik ve almalıyız üstüneüstlük ücret ödeyerek değil hediye alarak olmalı bu....

ÜYE GİRİŞ (KAYIT) ÜCRETİ
Madde 4- (27.09.2007 tarih ve 26656 sayılı Resmi Gazete?de yayımlanan Yönetmeliğin 2. maddesiyle başlığı ile birlikte değiştirilen madde; Yürürlük: 27. 09. 2007) ( )Üye giriş (kayıt) ücreti, odaya kaydolan her üyeden veya oda çalışanlar listesinin şirketler bölümüne kaydedilecek ortaklık büroları, şirketler ile bunların şubelerinden kayıt anında bir kere alınır.
Odadan nakilde üye giriş aidatı, %50 indirimli olarak uygulanır.

yani arkadaşlar bu şu demek oluyor di mi.. Örneğin kayseri odasına bağlı biri ruhsatını almak için ist. odasından başvurursa 1237 ytl değil, 525 ytl oda giriş ücreti ödeyecek. Ama sonradan naklini kayseri odasına aldırdığı zaman 1237/2=619 ytl daha ödeyecek. 619+525=1144 ytl'ye odasına kavuşmuş olacak. :) herşey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş.. aradaki 1237-1144=93 ytl'yi de harcayacağı yol parası için falan bırakmış olsalar gerek..
;D

Kayseri'den sataja başlayıp bitiren biri İst. ruhsat alabilmek için önce kaydını İst. nakletmeli.

şimdi biz zamsız olarak ne zamana kadar alabiliriz ekim 20 sine kadar mı ekim sonun akadar mı yılbaşına kadar mı zam gelmeden önce almalıyız

Arkadaşlar,

Ben ruhsat için başvuru yaptım. 525 YTL'nin 315 YTL'si odaya giriş ücreti, 210 YTL'si oda aidatıdır. 120 YTL kaşe içindir. Bana gelen yazıda (istanbul) ruhsat ücretleri 1.340 YTL 31.10.2008'e kadar geçerlidir.1 Kasım 2008'den itibaren artış olacak. Yani sadece ruhsat ücretinde artış olacak.Ayrıca arkadaşlar meslek yasasının 16.maddesini okumanızı tavsiye
ederim. Şayet belgenizi henüz bir yerde kullanmayacaksanız dilekçe ekinde ssk gün dökümü ve bağkurdan ilişiksizlik kağıdı ile başvurarak odaya giriş ücretini ve aidatını yani 525,00 YTL'yi % 50 indirimli ödeyebilirsiniz ve bildiğim kadarı ile işbankası, garanti, halkbank kredi kartına taksit sayısını bilemiyorum fakat taksitle ödeyebilirsiniz.
NOT: Belgeyi kullanmadığınız ispat etmek durumundasınız.

İyi Günler

şaheste arkadaşım.öncelikle hayırlı olsun.
ruhsatı kullanmayacağımızı ispat edersek oda aidat ücretini %50 indirimli mi ödeyeceğiz?

ya sadece maktu aidatı arkadaşlar giriş ücreti aynısı ödenecek

maktu aidatı bile indirim yapmayan oda çok keşke olsa kanunda var ama peki acaba 01/01/2009 işe başlama yapsak kalan kısmı o zaman mı alırlar acaba arkadaşlar bi araştıralım ya bizim odanın giriş aidtı 1236 az bi para değil

ben odaya sordum odaya giriş aidatı tamamen alınıyor 1100 ytl. örneğin muhasebeyle alakalı bi iş yapsan belgeni kullanmasan dahi maktu aidatın tamamını ödüyosun diyorlarki evde otur ruhsatı da yastık altına koy o zaman maktu aidatın yarısı ne işte çalışırsan çalış aidatın tamamını ödemek zorundaymışın.eğer evde oturusan o zaman maktunu yarısı imiş yoksa belgeni kullanmasan dahi çalışırsan tamamını ödeyecekmişiniz