2008 Yılına Ait Telefon Giderleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan batlı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

batlı

Katkı Sunan Üye
2008 yılına ait Ocak 2009 da gelen telefon giderlerine ait kdv'lerin indirilebilme imkanı var mı? Sizler bu durumda ne yapıyorsunuz. gider tahakukkuk felan. kdv'den yararlanabiliyormusunuz? yararlanabiliyorsanız nasıl?

Ynt: 2008 yılına ait telefon giderleri

Merhaba

Ben 31/12/2008 e yaklasık bır tutar tahakkuk yapılıyor

780 (b)
381 (a)

sonra faturalar 2009 da geldikçe

381 (b)
320 (a)

yapılıyor. Faturalar yapılan tahakkuktan fazla ise kkeg oluyor az ise 644 e atılıyor.

kdv yi indirilmiyor ama gider yazılıyor ( kdv nin gider yazılmaması gerekli olmasına rağmen!)

ama benim gördüğüm bir çok şirkette benzer uygulama yapılıyor .

Normalde tahakkuk hesapları kesinleşmiş gider ve gelir için kullanılıyor aslında siz 373 u de kullanabilirsiniz

Kesin doğrudur diyemem ama gördüğüm uygulamalar hakkında bilgi vermek istedim

Saygılarımla

Ynt: 2008 Yılına Ait Telefon Giderleri

kdv'yi indirebilme imkanımız yokmu peki. telefon tutarları önceden bir şekilde öğrenilip (fatura sorgulama) kdv ayırabilmeliyiz bence. yanlış mı?

Ben her yıl Aralık KDV Beyannamesini vermeden önce 381 hesabımı toparlarım ve gelmemiş faturaları tespit eder telekomdan dilekçe ile çıkartırım.

Dolayısıyla KDV indirimini atlamamış olurum.

Sayın Ozdgn bahsettiğiniz işlemi kaç firmada yapabilirsiniz.Büro hizmetimi veriyorsunuz bilemiyorum ama bahsettiğiniz yöntem bürolarda mümkün değil.Sanıyorum tamamını gider yazmak şimdilik doğru hareket olacaktır.

Sayın twolf

Büroda çalışmıyorum, çalışmadım. YMM firmasında çalışıyorum. Bürolarda bu işlemi takip etmek elbetteki zor, ben çalıştığım şirketlerde bu şekilde yapıyordum. Size katılıyorum. :)

eğer faturanın tarihi aralık/2008 ise kdv tutarını ind.kdv hesabına atabilirsiniz.

alacak hesap 381 dir..ve ocak ayında ödemesini yaptığınızda 381 hesabı kapatırsınız