2009 Yılı Yıllık Gelir vergisi Performans Bilgileri

rıza özbek

Katkı Sunan Üye
Üyelik
6 Haz 2005
Mesajlar
577
Değerli forumdaşlar
Yıllık Gelir vergisi beyannamesi doldurulurken ekinde yer alan performans derecelendirme kısmında amortismanları nasıl gösteriyorsunuz? Bir diğer husus Gelir Gayri Safi hasılat ile gider indirilecek giderler kısmını ben d.b.m.m.+alışlar+giderler ile satışlar+ diğer gelirler+dönem sonu mal mevcudu toplamlarını yazarak dolduruyorum. Kimi arkadaşlar ise sadece hasılat kısmına satışlar giderler kısmına işletme hesap hülasasındaki giderleri yazıyor. Forumdaki meslektaşların uygulaması nasıl? Bir de amortismanları giderden düşüp ayrı mı yazıyorsunuz?
Bilgilerinizi paylaşırsanız memnun olurum. İşlerinizde başarılar dilerim.
 
Ynt: 2009 Yılı Yıllık Gelir vergisi Performans Bilgileri

Konu ile ilgili bakanlık tebliğ/sirküleri var.
 
Ynt: 2009 Yılı Yıllık Gelir vergisi Performans Bilgileri

Sayın nane tebliğde açıklayıcı bilgi yok. ilgili kısmı aşağıdadır. Aşağıdaki bilgilerden hareketle amortisman ve finansman giderleri ile ilgili bir kesin kanaate varmak mümkün değildir.

3.3. İşletme Hesabı Esasına Göre Defter Tutan Mükelleflere İlişkin Bildirim Bölümünün Doldurulması

İşletme hesabı esasına göre defter tutan mükellefler, A- GELİR B-GİDER ve C- FARK (kar veya zarar) kısmına ait bilgileri, Gelir Vergisi Beyannamelerinin İŞLETME HESABI ÖZETİ bölümünden hareketle dolduracaklardır.

İlgili dönem amortisman ve finansman giderleri yasal defter kayıtlarından belirlenecek ve bu tutarlar C- FARK (kar veya zarar) tutarına ilave edilerek F-FAVÖK tutarı, FAVÖK tutarının A-GELİR tutarına bölünmesiyle de G- FAVÖK ORANI tespit edilecektir.
 
Ynt: 2009 Yılı Yıllık Gelir vergisi Performans Bilgileri

indirilecek giderlere amortisman dahil ederek yazıyorum. alt satırdada amortismanı ayrıca gösteriyorum.
 
Üst