2011 / 2. dönem Yeterlilik Sınav soruve cevapları yayınlanmış..

tesmer sitesinde 2011/2 dönem sınav soru ve cevaplarını yayınlamış. fakat Maliyet muhasebesinde 1. sorunun cevabı yerine bir önceki dönem sınav mart sorusunun cevabı yer alıyor. sınavdaki değerlendirmede bu cevap anahtarına göre yapılmamıştır inşallah..

Ynt: 2011 / 2. dönem Yeterlilik Sınav soruve cevapları yayınlanmış..

65-70 alan arkadaşlar var. bence hata yapılmış cevaplar yayınlanırken.
tatile çıkmadılarsa düzeltirler yarın :)

elbetteki yayınlarken hata yapmışlardır bencede ama yaptıkları bütün işlerde bu kadar dikkatsiz bu kadar beceriksiz olmak zorundalar mı .....

ruhsatlarımızı aldığımızda bugünleri unutmazsak, buna benzer durumları biz düzeltip çıtayı yukarıya biz taşıyacağız.

ewt çok haklısın bugünlerdeyaşadıgımız sıkıntı vedertlerimizi kesinlikle unutmamız gerekli...

sınavı kazanmış ve ruhsat almaya hak kazanmış biri olarak tenkit ve eleştirilerime devam ediyor olacagıma da belirtmek isterim :) bugunden sonra da stajerken yaşadıgım günleri bana yaşattıkları hiçbir sıkıntıyı da unutmayacagıma eminim.

tesmer acizliğini çaresizliğini ne yaptığını bilmez tavranı bir kez daha gözler önüne serdi ....
2-3 temmuz maliyet muhasebesi sınav soru ve cevaplarını yayınladı ..
lütfen inceleyin , takdiri önce sizlere daha sonrada bu mesleğe gönül veren emek veren diğer stajyer arkadaşlara bırakıyorum.. allah yardımcımız olsun ..eyvah eyvah.... http://www.tesmer.org.tr/sorular/data/smmm/2011/2/03/smmm_2011_2_03.pdf

herkes bukadar düşük not aldığına göre galiba cevapları yayınladıkları yanlış cevap anahtarına göre okudular bu ne ciddiyetsizlik dalga geçiyo bunlar bizle tatile çıkmış tesmer ahalisi bugün düzeltemicekler aradım ben bide itiraz bedeli nekadar yazmamışlar 15 tl mi eskisi gibi acaba bizler müneccimiz ya bilicez nekadar olduğunu

Tesmer cevapları düzeltmiş arkadaşlar haberiniz olsun..

1. soruda 680 i kullanan ve kullanmayanlara puan verilmiş. Demek ki her iki çözümü de doğru kabul etmişler...

alonemmen ' Alıntı:
1. soruda 680 i kullanan ve kullanmayanlara puan verilmiş. Demek ki her iki çözümü de doğru kabul etmişler...

evet öyle yazmış ama bende sadece hafta sonu çalışmasını 8 saat yerine 4 saat hesapladım 720 aynen doğru burdaki fark 730 olarak çıktı ama puanım 16 arkadaşlar gidişat yolu hiç ama hiç dikkate alınmamış.

2.soru zaten muamma bakalım bu konuda düzeltme olacakmı?

galiba 2 soru olduğu için bir tanesini mutlaka tam istiyorlar. Notların bu derece düşük olmasını sebebi bu olabilir. Bence 1 soru tam olmadan geçirmiyorlar.

arkadaşlar 1. soruda damga vergisinin matrahı yanlış değil mi ?

evet . brüt ücretten hesaplanmalı. ama vergi matrahından hesaplamışlar.

atakansah ' Alıntı:
alonemmen ' Alıntı:

evet öyle yazmış ama bende sadece hafta sonu çalışmasını 8 saat yerine 4 saat hesapladım 720 aynen doğru burdaki fark 730 olarak çıktı ama puanım 16 arkadaşlar gidişat yolu hiç ama hiç dikkate alınmamış.

2.soru zaten muamma bakalım bu konuda düzeltme olacakmı?

atakan kardeş ben 1. soruda haftasonu çalışmasını hiç hesaplamadım ama 2. sorum tamamen doğru olduğu için 50 puan vermişler...

sitede hala eski cevaplar var ben neden bulamıyorum anlamadım...

yucemuhasebe ' Alıntı:
tesmer sitesinde 2011/2 dönem sınav soru ve cevaplarını yayınlamış. fakat Maliyet muhasebesinde 1. sorunun cevabı yerine bir önceki dönem sınav mart sorusunun cevabı yer alıyor. sınavdaki değerlendirmede bu cevap anahtarına göre yapılmamıştır inşallah..

23 puan aldım ve bu da 2. sorumdan geliyor. 1. sorumu hiç okumamışlar, gidiş yolundan nasıl puan verezlerki..
Bugün itiraz bedelini yatırdım 15 tl. Yarın online itiraz aşvurusunda bulunacağım be de.. Ama bu başvuruları dikkate alıp puanı yükseltirler mi hiç bilemiyorum.

maliyetten 23 puan aldım ve nu da çok eminimki 2. sorumdan geliyor. 1. sorumu hiç ama hiç okumamışlar.. Gidiş yoluna 1 puan dahi vermemişler. Bugün itiraz bedelini yatırdım (15TL) ,yaın online itiraz başvurusunda bulunacağım, ama dikkate alıp puanı ykseltirler mi hiç emin değilim..

arkadaşlar eğer sonucunuzda bir problem olduğunu düşünüyorsanız lütfen itiraz başvurusunda bulunun.. itirazların sayısı ne kadar çok olursa, dikkate alma olasılıkları da daha yüksek olur..

lalelalelale ' Alıntı:
arkadaşlar eğer sonucunuzda bir problem olduğunu düşünüyorsanız lütfen itiraz başvurusunda bulunun.. itirazların sayısı ne kadar çok olursa, dikkate alma olasılıkları da daha yüksek olur..

sizi üzmek istemem ancak, bütün tecrübelerimize dayanarak söyleyebilirim ki öyle bir hassasiyet ve gözlem tesmerde asla bulunmaz. isterse herkes itiraz bedeli yatırsın görmezler bile. tabiki de sonuclarında hata oldugunu dusunenler mutlaka itiraz etmeli aynen katiliyorum zira bu kuruma en cok ben itiraz etmisimdir sanirim:)

Akşam akşam yine sinirlendim bak,

Buradan bir meslek mensubu olarak Tesmer, Türmob ve bu kurumların ne kadar kurulu varsa hepsine sesleniyorum.

2011 2. dönem maliyet muhasebesi soru cevaplarındaki damga vergisi hesabı ne saçmalıktır?

Damga vergisi ne zaman gelir vergisi matrahından hesaplanır oldu.

Ne zaman kuruş hanelerini ayırmak için (.) nokta kullanılıyor da (,) virgül kullanılmıyor.

Bu cevaplara göre mi aday arkadaşlara 16 23 5 3 1 gibi notlar verdiniz. 2006 yılından beri 10 12 sınavı didik didik takip ettim. Hatasız yapılan bir sınav yok.

İllaki ÖSYM gibi bir duruma düşürmesini mi istiyorsunuz bu stajyerlerin sizi? Gerçekten bu sınav işini olmuyor, yapamıyor bu kurumlar besbelli.

Biri kafasına göre denetim kitabı yazar o kitaptan sorar, biri finansal muhasebede japonca cümleler kurar, biri iz bedelini 10 kuruştan takip eder, zırt pırt sitede yanlış cevap açıklanır, açıkladık diye uyarı koyarsınız cevapları eklemeyi unutursunuz. stajyerlere çok seviyesiz davranırsınız, biri kafasına göre amortisman ayırır, bu yaptığınız ayıptan öteye gitti bence. son dönemde maliyet sınavı için cevabı yanlış ekliyorsunuz? kimlerle çalışıyorsunuz siz? sınav soru ve cevabı bekleyen yüzlerce gözü yaşlı insanı üzmeye tatile gidip bu işi savsaklamaya ne hakkınız var? bir pdf dosyayı ekleyemiyor musunuz?

bu işin ne maliye ile ne başka kurumla ilgisi var, sizinle ilgili bu sorun. bir sorunun cevabı nasıl siteye yanlışlıkla önceki dönem olarak konur ve 10 gün 500 telefona rağmen değişmez. böyle bir şey
olur mu? uygun mu bu?

yazıklar olsun o büroya girip bu işe başladığım ve sizinle tanışarak beni tamsil etmenize boyun eğmek zorunda kaldığım güne.