ben 2008 yılından beri aynı otelde çalışmaktayım. son 2 aylık maşımız (aralık 2010-ocak 2011) alamadık ama bi umut deyip beklemekteyiz..
sağdan soldan duyduğuma göre ( emin değilim ) yeni yasada haksız yere işten çıkarılınca kıdem + ihbar ve 6 brüt maaş hakkımız oluyomuş. daha önceki yasada işe dönüş davası açıp 4 net 4 brüt alabiliyomuşuz. ben tam olarak yasaları bilmediğim için sizlerden yardım istiyorum.
1) böyle bir yasa resmi gazetede yayınlandımı yada yürürlüktemi?
2) işyerim beni çıkarırsa ne gibi haklarım oluyor ve izlemem gereken yol?
3) işyerim bana sözleşme sunarsa ve kabul etmezsem ne olur? ( 27 ay aralıksız çalışıyorum yani kadroluyum)
yani kaba taslak sözleşme maaş indirimi ve şirket değişikliği içeriyor.
arkadaşlar yazdığınız cevaplar inanınki en az 800 kişiyi ilgilendiriyor ve 300 kişi kesin olarak cevaplara göre hareket edecek.
sağdan soldan duyduğuma göre ( emin değilim ) yeni yasada haksız yere işten çıkarılınca kıdem + ihbar ve 6 brüt maaş hakkımız oluyomuş. daha önceki yasada işe dönüş davası açıp 4 net 4 brüt alabiliyomuşuz. ben tam olarak yasaları bilmediğim için sizlerden yardım istiyorum.
1) böyle bir yasa resmi gazetede yayınlandımı yada yürürlüktemi?
2) işyerim beni çıkarırsa ne gibi haklarım oluyor ve izlemem gereken yol?
3) işyerim bana sözleşme sunarsa ve kabul etmezsem ne olur? ( 27 ay aralıksız çalışıyorum yani kadroluyum)
yani kaba taslak sözleşme maaş indirimi ve şirket değişikliği içeriyor.
arkadaşlar yazdığınız cevaplar inanınki en az 800 kişiyi ilgilendiriyor ve 300 kişi kesin olarak cevaplara göre hareket edecek.