2012 Yılı Ruhsat Bedeli Ve Başvuru Evrakları

Ynt: 2012 Yılı Ruhsat Bedeli Ve Başvuru Evrakları

nolur şaka deyin bana ..eğer öleyse çok şansızım ....dün gittim daha odaya yanıma finans cardı almıştım meğer ona bölünmüyormuş diye yapmadım ödemeleri...bugün gideektim ama oğlumu bırakcak kimse bulamadım diye yarına bırakmıştım...eğer bu yasa çıktıysa ne şansızım yaaa:(( ağlamak istiyorum:(((

sanırım daha yasa kabul edilmedi. Hatta oda sınav başarı belgesinde yasa çıkmadan başcuru yapın diyordu. Ya da yasa çıktıda ben mi bilmiyorum. Çıktıysa kötü oldu ... zaten alamıyorduk ruhsatı şimdi hiç alamayacağız. :(( Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. :))

Meclis plan bütçe komisyonunda geçmiş daha onaylanıp resmi gazatede yayınlanmamış arkadaşlar ,hala vaktimiz var ;)

smmmul ' Alıntı:
Meclis plan bütçe komisyonunda geçmiş daha onaylanıp resmi gazatede yayınlanmamış arkadaşlar ,hala vaktimiz var ;)

evet bende şimdi oda ile görüştüm henüz netleşmemiş eski sistem devam vakit var ama halen para yok :))

arkadaşlar oda bu konuda bize yalan sölemez demi?????yani acaba bu türmobun aldığı 1460 tl mi 4oo küsüre düşücek ...yoksa gerçekten fazladan ödenen bişeymi olcak???yasayı tamamen okuyan varmı???

tealight ' Alıntı:
arkadaşlar oda bu konuda bize yalan sölemez demi?????yani acaba bu türmobun aldığı 1460 tl mi 4oo küsüre düşücek ...yoksa gerçekten fazladan ödenen bişeymi olcak???yasayı tamamen okuyan varmı???

turmob dan bana gelen mesaj şöyle ;
"smmm ve ymm ruhsatlarını da harca bağlayan kanun tasarısı plan bütce komisyonunda kabul edilerek, tbmm genel kuruluna sevk dilmiştir.Yeni gelen yasal düzenlemeden etkilenmemek ve ilave harc ödememek için ivedilikle odanıza ruhsat başvurunuzu yapmanız gerekmektedir."

smmmul ' Alıntı:
tealight ' Alıntı:

turmob dan bana gelen mesaj şöyle ;
"smmm ve ymm ruhsatlarını da harca bağlayan kanun tasarısı plan bütce komisyonunda kabul edilerek, tbmm genel kuruluna sevk dilmiştir.Yeni gelen yasal düzenlemeden etkilenmemek ve ilave harc ödememek için ivedilikle odanıza ruhsat başvurunuzu yapmanız gerekmektedir."

aynı mesaj bana da geldi

oda ile görüştüm kredi kartına 6 taksit yapıyorlarmış acaba gitsek alsak mı ?

tealight ' Alıntı:

arkadaşım oda ve türmob aldığı ücretler haricinde yapılacak ödeme yoksa niye acele edin desinler

herhalde oda o kadar da haince planlar içinde değildir ücret düşecek diye acele edin demezler en azından benim tanıdığım oda demez :) :P

bir kere indirim yapma olasılığını düşünmek bile komik hiçç öyle şey yaparlarmı yahuu..

benim burada anlamadığım şey bu harç bir defaya mahsus mu yoksa her yıl mı alınacak
mayıs ayında ödenmesi öngörülmüştür demesinden sanki her yıl alınacak gibi anladım
kesin anlayan bir moderatörümüz falan varsa bilgilendirirlerse sevinirim ,
çünkü ben şu an ruhsatı alıp kullanmayacağım ama şu kanundan etkilenmemek hemde bir an önce taksitlerim bitsin diye düşünerek alabilirim
ama her yıl ödeyeceksem kullanmadığım şeyi almamım mantığı olmaz.

9. Harçlar Kanunu?nda Yapılması Öngörülen Değişiklikler

a) Denetim Yetkilendirme Belgeleri ve Müşavirlik Ruhsat Harçları

Tasarıyla, Harçlar Kanunu?nda yapılması öngörülen düzenlemeyle, denetim yetkilendirme belgeleri ve müşavirlik ruhsatları için yeni harçlar ihdas edilmiştir. Harç tutarları aşağıdaki tabloda yer almaktadır.

aa) Denetim kuruluşları yetkilendirme belgeleri (Her yıl için)

Denetim kuruluşu yetkilendirme belgesi

Kamu yararını ilgilendiren kuruluşları denetleyecekler için

- Belgenin verildiği yıl 30.000 TL

- İzleyen yıllarda 10.000 liradan az olmamak üzere,

bir önceki yıl gayrisafi iş hasılatının Binde beşi

Diğer kuruluşları denetleyecekler için

- Belgenin verildiği yıl 15.000 TL

- İzleyen yıllarda 10.000 liradan az olmamak üzere,

bir önceki yıl gayrisafi iş hasılatının Binde beşi

ab) Denetim yetkilendirme belgeleri ve müşavirlik ruhsatları

Yeminli mali müşavirlik ruhsatı
1.800 TL

Bağımsız denetçi yetkilendirme belgesi
900 TL

Serbest muhasebeci mali müşavirlik ruhsatı
450 TL

Öte yandan, Harçlar Kanunu?nun 113. maddesinde yapılan değişiklikle, denetim kuruluşları yetkilendirme belgesi harçlarının, kurumlar vergisi beyannamesi ekinde verilen gelir tablosundaki gayrisafi iş hâsılatı esas alınarak tahakkuk ettirilmesi ve Mayıs ayı içinde ödenmesi öngörülmüştür.

friko1907 ,biran önce gidip almakta yarar var gibi gözüküyor ;)hem taksitle ödeme yapacaksanız bekletmeye çokda gerek yok bence ;)

istedikleri belgeleri hazırlamak para.. kurtuluşa gitmek para...
odaya ödenecek para.. türmoba ödenecek para..devlete ödenecek para.. zor dostum zor..

hedef1 ' Alıntı:
istedikleri belgeleri hazırlamak para.. kurtuluşa gitmek para...
odaya ödenecek para.. türmoba ödenecek para..devlete ödenecek para.. zor dostum zor..

bugüne gelene kadar hangisi kolaydı ki ;)

smmmul ' Alıntı:
friko1907 ,biran önce gidip almakta yarar var gibi gözüküyor ;)hem taksitle ödeme yapacaksanız bekletmeye çokda gerek yok bence ;)

üstad bende öyle düşünüyorum ama gel gör ki para para para :) olsa inan bunca çektiğimiz eziyet ardından sırf birazcık mutlu olmak adına gidip alacağım ama görünen o ki almazsak 450-500 fazla ödemekte var ::)

friko1907 ' Alıntı:
smmmul ' Alıntı:

üstad bende öyle düşünüyorum ama gel gör ki para para para :) olsa inan bunca çektiğimiz eziyet ardından sırf birazcık mutlu olmak adına gidip alacağım ama görünen o ki almazsak 450-500 fazla ödemekte var ::)

dostum biran önce gidip almakta fayda var gibi .... hiç yoktan 450-500 tl fazladan ödetebilirler..staj 3 yıla çıkacağı zamanda olur mu öyle şey deniyordu .. pat diye dayadılar 3 yılı kimsenin gıkı çıkmadı ..

smmmokahya ' Alıntı:
friko1907 ' Alıntı:
smmmul ' Alıntı:

dostum biran önce gidip almakta fayda var gibi .... hiç yoktan 450-500 tl fazladan ödetebilirler..staj 3 yıla çıkacağı zamanda olur mu öyle şey deniyordu .. pat diye dayadılar 3 yılı kimsenin gıkı çıkmadı ..
Arkadaşlar, Türmob'u arayarak, konuyu birinci ağızdan öğrendim.
Maalesef indirim değil bindirim yapıldı. Türmob'Un 1460 TL aldığı bedel dışında ayrıca devlete 450 TL haraç ödenecek. Odayada ödediğiniz meblağ var. Yani şu an nerden baktan 3.000-4.000 civarında bir para gerekiyor.
Yazıklar olsun diyorum. Ne diyeyim. Yıllarca bizi sömürdükleri yetmedi, halen üzerimiizden para kazanmaya devam ediyorlar. Bİr sMMM olabilmek için bugün staja başlamadan ruhsat alana kadar bir araba parası harcanıyor.
Ben verdiğim her kuruşu haram ediyor, boğazlarında kalmasını Allah'tan temenni ediyorum.

Diyorum zaten indirim olabileceğini düşünmek bile komik
Dediğiniz gibi bariz BİNDİRİM

Bluedays ' Alıntı:
smmmokahya ' Alıntı:
friko1907 ' Alıntı:
smmmul ' Alıntı:

Arkadaşlar, Türmob'u arayarak, konuyu birinci ağızdan öğrendim.
Maalesef indirim değil bindirim yapıldı. Türmob'Un 1460 TL aldığı bedel dışında ayrıca devlete 450 TL haraç ödenecek. Odayada ödediğiniz meblağ var. Yani şu an nerden baktan 3.000-4.000 civarında bir para gerekiyor.
Yazıklar olsun diyorum. Ne diyeyim. Yıllarca bizi sömürdükleri yetmedi, halen üzerimiizden para kazanmaya devam ediyorlar. Bİr sMMM olabilmek için bugün staja başlamadan ruhsat alana kadar bir araba parası harcanıyor.
Ben verdiğim her kuruşu haram ediyor, boğazlarında kalmasını Allah'tan temenni ediyorum.

Henüz yasalaşmadı, şimdi müracat edilirse +450 TL ödenmeyecektir diye düşünüyorum.