2013 / 3 Denetim Sınavı İtiraz için TÜRMOB'dan Gelen Yazılar

tktvlkn

Katkı Sunan Üye
Üyelik
7 Ara 2012
Mesajlar
408
Konum
İZMİR
Değerli 2013 / 3 Denetim dersi mağduru arkadaşlarım. Bahse konu yazı bugün kargo ile bana da ulaştı. Yazı; Tesmer Genel Sekreteri Yücel Akdemir imzalı (kendisine ben ve bazı arkadaşlarımız da ayrıca mail atmış idi).

Sonuç olarak sesimizi duyurduk ve şöyle bir durum var ki; söz konusu yazıda sıralanmış olan gerekçeler gayet makul ve hak verilebilecek hususlar. O nedenle içimde sınav sonuçları ile ilgili bir umut var.

Tamam elbette ki kimin hakkını nasıl verecekleri belli değil ama onu da sonuçları bekleyip göreceğiz. Kimisi geçer kimisi kalır ise eğer duruma göre yine örgütleniriz. Belki de hepimiz kalacağız yine hiç birşey belli değil ancak örgütlendik ve sesimizi duyurduk bu çok önemliydi.

İleriki mesleki yaşantımızda da bu paydaş arkadaşlarımızla yine birlik beraberlik içerisinde olabilmek dileğiyle saygılar sunarım
 
Hocam türmobdan gelen yazının ne içerdiğini de yazsaydın keşke, belki daha iyi olurdu.
 
Konu: Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Muhasebe Denetim Sınavı
Sayın: ……………

İlgi: 03.12.2013 tarihli faksınız.

30 Kasım 2013 tarihinde yapılmış olan SMMM Muhasebe Denetimi sınavına ilişkin olarak; TÜRMOB’a, TESMER’e ve Odalarımıza yapmış olduğunuz başvurularda:

- Sınavda, Bağımsız Denetim Kalite Kontrol Standardı 1 / Uluslararası Kalite Kontrol Standardı 1 ve Bağımsız Denetim Standardı 210 / Uluslararası Kalite Kontrol Standardı 210’ na ilişkin olarak sorular yer aldığı, sorulara ilişkin belirlenen puan değerlerinin yüksek olduğu,

- Sınav sorularına konu edilen standartlardan birinin sınav gününden 2 ay önce diğerinin ise sınav tarihinden 16 gün önce Resmi gazetede yayımlandığı,

- Sınav sorularına konu edilen standartlarla ilgili kitap ve ders notu bulunmadığı,

- Bağımsız Denetime ilişkin standartların, SMMM Muhasebe Denetimi Sınavına konu edilemeyeceği,

Hususları belirtilmiş ve farklı istekler dile getirilmiştir.

Bilindiği üzere SMMM sınavlarında; soruların hazırlanması, soruların puan değerlerinin belirlenmesi, cevap kağıtlarının değerlendirilmesi ve itirazların incelenerek karara bağlanması süreçleri TÜRMOB’dan bağımsız olarak çalışmalarını yürütmekte olan “Sınav Komisyonu” tarafından yerine getirilmektedir.

Sınav katılımcılarının “SMMM Muhasebe Denetimi Sınavı”na ilişkin görüşleri, dikkate alınması amacıyla; 3568 sayılı SMMM ve YMM Kanunu’nun 7. Maddesi gereği oluşan “Sınav Komisyonu”na intikal ettirilmiştir.

Bilgilerinizi rica ederim.

Smmm Yücel AKDEMİR
Genel Sekreter
 
Üst