2013/3 Sonuç Tahminleriniz Ve Çok Kısa Her Ders Nasıl Hazırlandığınız

Arkadaşlar konuyu ben başlatmak istiyorum. Bu başlığın bir dahaki sınava girecek tüm arkadaşlara faydalı olacağı kanısındayım.

Sınav sırasına göre gidiyorum:

1. Denetim: İnanılmaz çok çalıştım, kaç gece uyumadım denetim için, 15 sayfa not ezberledim. Ses kaydı yaptım, gece onları dinledim, Deha kitabı ve geçmiş yıl sorularını hatim ettim. KGK soruları yüzünden battım, çünkü onu incelememiştim. İlk iki soruya mantıklı cevaplar vermeye çalıştım sadece.
SONUÇ: 25 bekliyorum.

2. Meslek Hukuku: Denetimden biraz daha az çalıştım, çoğu soruyu ezberlemiştim. Denetimle aynı mantıkta çalıştım. Bana göre kolay sorular geldi.
SONUÇ: 80-90 arası bekliyorum.

3. Vergi Hukuku: Uygulamalarda geçmiş yıl sorularının hepsine baktım, kilit hesaplama noktalarını öğrendim ama hiçbiri çıkmadı. Ters köşe yaptılar. Fakat uygulama sorusu ve örtülü sermaye sorularını uygulamada bildiğim için zorlanmadım. Diğer iki sorudan Basit Usulü ve ilk soruda ki b şıkkını %70 doğrulukla yaptığıma inanıyorum.
SONUÇ: 70 civarı bekliyorum.

4. Genel Hukuk: Hiç çalışmamıştım. Sadece geçmiş yıl sorularına sınava girmeden 1 saat önce göz attım, nasıl cevaplar verilmesi gerektiğini analiz ettim. 4 tane gözüme takılan geçmiş yıl sorusunu yarım yamalak ezberledim. Sınavda şans 2 soru bu ezberlediklerimden geldi, çünkü cevapları çok kısa ve akılda kalıcıydı. Diğer iki soruya da kendi bilgilerimle yanıt verebildim. Anlayacağınız Denetim'in acısını bu sınavdan çıkardım :)
SONUÇ: 70-80 civarı bekliyorum.

5. Finansal Muhasebe: Uygulamadan bilgim olduğu için çalışmadım sadece geçmiş sorulara biraz göz attım. Sınav bana göre basitti. yapılması gereken çok kontrollü ilerlemek, çünkü süre 3 saat ancak yetmeyebiliyor, o nedenle sonlara doğru bir hata yaptığınızı fark eder iseniz geri dönüp düzeltmeniz çok zor olur.
SONUÇ: Allahtan bir aksilik olmazsa 95-100 bekliyorum.

6. Finansal Tablolar Analizi: Geçmiş dönem cevaplarını analiz ettim, çıkabilecek bir kaç sözel soru ezberledim ama sözel soru sadece 30 puanlık "Yabancı Kaynakların Bilanço İlkeleri" geldi. İlk iki uygulama sorusunu yaptım. 3. ve son soru olan sözel soruya da mantıklı bir kaç cevap verebildim. Yorum olduğu için yorumlar zorlamadı çünkü uygulamadan bilgim vardı. Bu arada, oran analizi vs. hiç çıkmadı. Sadece trend (30 puan), karşılaştırmalı (varlık yönünden, kaynak yönünden, varlık-kaynak yönünden kendi içinde ve diğer firmayla karşılaştırmalı) soru geldi (40 puan).
SONUÇ: 70 civarı bekliyorum.

7. Maliyet: Geçmiş dönem sorularını çözerek ve eksiklerimi görerek hazırlandım. Herkesin zorlandığı sapma sorusunu bu nedenle zorlanmadan yaptım. Son soruyu da yaptım fakat en kolay soru olan Kademeli'ye hem süre yetmedi hem de şaşırdım :S Bunun nedeni de safha çıkacağı beklentisiydi. Allahtan bir aksilik olmazsa ve emin olduğum ilk soru doğru ise geçebilirim diye düşünüyorum.
SONUÇ: 60 civarı bekliyorum.

Son olarak staj notum 100. Gözetiminde bulunduğum sayın meslek mensubu R. Bey'e de teşekkür ederim :)

Herkese geçmiş olsun.

Herkese günaydın,

Beklentim ve aldığım notları paylaşarak gelecek dönem sınava girecek arkadaşlarıma faydalı olmak istiyorum.

1. Denetim - Beklenti 25 _ 50 arası / SONUÇ: 60
2. Meslek Hukuku - Beklenti 90 / SONUÇ: 60
3. Vergi Hukuku - Beklenti 70 / SONUÇ: 65
4. Genel Hukuk - Beklenti 70 _ 80 arası / SONUÇ: 55
5. Finansal Muhasebe - Beklenti 95 / SONUÇ: 81
6. Finansal Tablolar - Beklenti 70 / SONUÇ: 56
7. Maliyet Muhasebesi - Beklenti 60 / SONUÇ: 50

Özet olarak, Finansal Muhasebe ve Meslek Hukuku beklediğimin çok altında geldi. Ki mevzuat ve cevaplar belli arkadaşlar, bu kadar düşük olmasını anlayamadım.

Denetim sınavında 2. soruya benzer bişeyler yazmıştım, hem onun etkisi hemde itirazlarımızın sonuca etkisi olduğunu düşünüyorum.

Bu beklenti / sonuç analizine göre kendinize bir çalışma yolu çizebileceğinizi düşünüyorum.

Kazanan arkadaşlarımı tekrar tebrik eder, dersi kalan ve yeni girecek arkadaşlarıma başarılar dilerim.
 
Selamlar,

Yoğun ve stresli bir bekleyişti.Öncelikle herkese geçmiş olsun.

Sınav stresinden kurtulan arkadaşları tebrik ediyorum.Benim gibi dersi kalan arkadaşlarada sabır ve başarılar diliyorum.

Sınava ilk girişimdi.Genel Hukuk :40 Meslek Hukuku:25 ile kaldım.

Deha'nın kartal'da ki kursuna gittim.İstanbul da olupta Maliyet Muhasebesi dersinden kalan arkadaşlar için Deha Kartal-İlker hocayı tavsiye ederim.(Maliyet muhasebesi dersini İlker hocam sayesinde anladım ve sevdim.)

Dilerim herkes emeğinin karşılığını alır.

Zor ve sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz.

Sevgi ve saygılarımla,
 
Sınav sonuçlarını odadan şimdi öğrendim.5 dersten geçtim.Kalan dersler meslek hukuku ve maliyet muhasebesi.Bu iki dersten meslek hukuku için itiraz edeceğim.Çünkü en az 80 bekliyordum.Diğer derslerden 80 beklediğimden 50 , 30 beklediğimden 60 geldi.Garip bir sınav okuma alışkanlıkları var galiba.
 
Üst